ASSET CONTROL

Union Investment kiest Asset Control voor management gegevens

Union Investment kiest Asset Control voor Multi-Vendor management van marktgegevens

Asset Control gaat centrale bron leveren voor prijsstellinggegevens en het genereren van benchmarks en indexen

Londen - Asset Control International maakte vandaag bekend dat Union Investment, de op twee na grootste Duitse
beleggingsbeheersmaatschappij, Asset Control heeft gekozen om het beheer van prijsstellinggegevens van effecten te centraliseren. Het systeem zal ook benchmarks en indexen genereren voor performancebepaling, fondsadministratie en portfoliobeheer.

Onze beleggingsstrategie combineert diepgaand onderzoek met een nauwgezet systeem van kwaliteitscontrole. Het resultaat is dat onze fondsen vaak beter presteren dan het marktgemiddelde, merkt K. Westerfeld op, projectmanager van Union IT Services. Dit project is niet alleen opgezet om onze marktgegevens efficiënter en beter te beheren, maar ook om de transformatie van gegevens naar complexe benchmarks en indicators te kunnen ondersteunen. Asset Control was het enige bedrijf dat aan al onze eisen kon voldoen.

Asset Control werd na een zorgvuldige selectie uit vele concurrerende vendors uitgekozen. Het platform, dat een aantal in-house data managementsystemen zal vervangen door een enkel gecentraliseerd platform, is geïnstalleerd en vendor interfaces worden gebouwd en getest. De analytische handelsregels zullen optimaal gebruik kunnen maken van de Asset Control Formula Engine.

We heten Union Investment als gebruiker van Asset Control van harte welkom, en wij zullen graag hun hoog ontwikkelde onderzoekseisen ondersteunen, zei Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control. De krachtige Formula Engine van Asset Control wordt ten volle benut door onze klanten om de gegevens te verrijken en te transformeren via door de gebruiker geconfigureerde analytische functies. We zijn verheugd dat de Formula Engine wordt gezien als een essentieel element dat niet alleen cleansing protocollen biedt, maar ook werkelijk winst genereert.

Over Union Investment Group

Union Investment Group is de op twee na grootste, toonaangevende Duitse fondsbeheerder met een bedrijfservaring van ruim 40 jaar en met een totaal beheerd vermogen van EUR 100,9 miljard (EUR 74,4 miljard in Duitsland). Met een distributienetwerk van meer dan 2200 coöperatieve en particuliere banken in Duitsland en partnerships met internationale instituten, beheert de Union Investment Group ruim 5,9 miljoen particuliere en institutionele beleggingsrekeningen met een uitgebreid assortiment van bijna 800 onderlinge, private label en gespecialiseerde fondsen. (www.union-investment.de; www.unico-fonds.lu)

Over Asset Control

De software voor gegevensintegratie van Asset Control wordt door belangrijke financiële instituten gebruikt om gegevens van multi-vendor security master, bedrijfshandelingen, counterparty, cliënt, emittent en van historische en real-time markten te beheren en te centraliseren. Asset Control is een erkend leider op het gebied van gegevensverzameling, validatie, cleansing, consolidatie en pre-processing, waarbij een hoogwaardige, oneindig schaalbare, geïntegreerde omgeving wordt geboden voor referentie- en marktgegevens. Asset Control gegevensbeheer wordt ook aangeboden op uitbestedingsbasis via ACDEX (www.acdex.com).

Asset Control, dat vooral geïntroduceerd is voor risico- en vermogensbeheer, e-finance en overige zakelijke initiatieven, breidt zich snel uit naar gegevensconsolidatie voor allerlei soorten ondernemingen, waardoor STP (straight-through processing) en T+1 readiness mogelijk zijn, zonder dat dit bedrijfspraktijken en juridische systemen beïnvloedt. Klanten zijn o.a. de London Clearing House (LCH), Abbey National, ABN AMRO, Bankgesellschaft Berlin, Barclays Capital, BBVA, Commerzbank, Dresdner Bank, Hamburgische Landesbank, HypoVereinsbank, ING, ITG, Robeco, Société Generale en Union Investment. Asset Control International is in 1991 opgericht als een privé-onderneming met bedrijfsactiviteiten in Londen, New York en Nederland. Bezoek