Gemeente Deventer

Schoolverlaters

Informatie voor schoolverlaters

Een groot aantal scholieren gaat binnenkort de school verlaten en daarmee wordt de studiefinanciering gestopt. Het is dan van belang dat zij ervoor zorgen voldoende inkomsten te krijgen om in hun kosten van levensonderhoud te voorzien.

Waarschijnlijk zullen de meeste van hen erin slagen op korte termijn een leuke en passende baan te vinden. Wanneer dat niet direct lukt, dan kunnen zij, zo lang dat nodig is, in hun kosten voor levensonderhoud voorzien met tijdelijk werk. Voor schoolverlaters is elk werk passend, ook ongeschoold werk.

Alleen wanneer iemand door omstandigheden tijdelijk en aantoonbaar niet in staat is betaald werk te krijgen, bestaat onder voorwaarden de mogelijkheid tijdelijk voor een bijstandsuitkering in aanmerking te komen.

Zij kunnen zich als werkzoekende laten inschrijven bij het Centrum voor Werk en Inkomen. Daarvoor hebben zij een geldig legitimatiebewijs (geen rijbewijs) en een sofi-nummer nodig. Op woensdag en vrijdag is een medewerker van uitzendbureau Vedior aanwezig, die kan bemiddelen naar tijdelijk werk.