Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Verkeerscontrole

VIANEN- Donderdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur heeft de politie een gordelcontrole gehouden op de Bentz Berg en de Prins Bernardstraat. In totaal werden er 33 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die geen gordel droegen.

Aanhouding winkeldieven

IJSSELSTEIN- Donderdagavond heeft de politie twee mannen van 24 en 29 jaar uit IJsselstein aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Om 17.15 uur kreeg de politie de melding dat de mannen waren aangesproken door winkelpersoneel in een winkel aan de Praagsingel, omdat zij de winkel wilden verlaten zonder een aantal boodschappen af te rekenen. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de 29-jarige man inmiddels gevlucht was richting de Belgradostraat. Een korte zoektocht door agenten leverde niets op en de politie heeft vervolgens de 24-jarige man in de winkel overgenomen van het personeel en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Omstreeks 19.30 uur meldde de 29-jarige verdachte zichzelf aan het politiebureau in Nieuwegein, waarna hij werd aangehouden. Beide mannen moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

20e IJsselsteinloop

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN - Op zaterdag 18 mei 2002 wordt door personeel van het politiedistrict Lekstroom de 20e editie van de `Ijsselsteinloop` georganiseerd. Jaarlijks trekt dit evenement ongeveer 1300 deelnemers. Deelnemers kunnen een keuze maken uit een tweetal loopafstanden nl. een halve of een kwart marathon, waarvan het parcours vanuit IJsselstein door de Lopikerwaard voert. Het evenement staat bekend om de gezellige sfeer en de goede faciliteiten die de deelnemers geboden kunnen worden. Een groot gedeelte van de opbrengst komt jaarlijks via de vereniging Aktie voor Aktie ten goede aan ontwikkelingsprojecten voor zwerfkinderen in Braziliaanse sloppenwijken.

De locatie van start en finish is met ingang van deze editie verplaatst van de binnenstad naar de Overtoom. Inschrijving is mogelijk vanaf 11.30 uur, tot 15 minuten voor aanvang van de te lopen afstand, bij het wedstrijdsecretariaat in het Fulcotheater, gevestigd aan de Overtoom 3 te IJsselstein. Aldaar is ook kleedruimte aanwezig. De inschrijfkosten bedragen 3,-. Deelnemers ontvangen na afloop een T-shirt met opdruk. Een uitslagenlijst wordt na afloop eveneens gratis toegezonden.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website www.ijsselsteinloop.nl of contact opnemen met politie Lekstroom op het telefoonnummer 0900-8844.

Fietsruimactie

HOUTEN- Donderdagmiddag rond 15.00 uur heeft de politie een fietsruimactie gehouden bij het station in Houten.

In samenwerking met de gemeente ruimde de politie 11 fietswrakken, die gestald worden op de gemeentewerf aan de Veerwagenweg. Ze worden daar ongeveer drie maanden bewaard. Op het politiebureau in Houten hangt een lijst met de fietsen.