Gemeente Zwolle

Gemeente onderzoekt kwaliteit dienstverlening Datum uitgave: 02-05-2002
Onderwerp :Burgerzaken
In de eerste helft van mei verstuurt de gemeente Zwolle aan 1.900 van haar inwoners een vragenlijst toe. Daarin vraagt de gemeente hen om hun mening te geven over hun ervaringen met de dienstverlening door de gemeente en welke zaken zij graag verbeterd willen zien.

De gemeente Zwolle wil de kwaliteit van haar dienstverlening aan het publiek verbeteren. Het gemeentebestuur wil dat doen door de burger centraal te stellen en de wensen van de burger als uitgangspunt te nemen bij de dienstverlening. Om dat te bereiken wil de gemeente op een betrouwbare manier achterhalen wat die wensen dan wel inhouden: welke verbeteringen willen de klanten graag zien en welke verbeteringen vinden de klanten het belangrijkst? Om antwoord op dergelijke vragen te krijgen stuurt de gemeente nu vragenlijsten aan
1.900 Zwollenaren die recentelijk nog contact met de gemeente hebben gehad.

Vervolg
Het onderzoek dat nu wordt gehouden is een vervolg op een soortgelijk onderzoek dat in 2000 is uitgevoerd. De klanten gaven de gemeente toen gemiddeld een 6,4 als rapportcijfer. Sinds het eerste onderzoek zijn er de nodige veranderingen opgetreden: de meeste gemeentelijke loketten zijn ondergebracht in het nieuwe Stadskantoor en onlangs is een proef gestart met een openstelling op zaterdagochtend voor het aanvragen en ophalen van paspoorten. Verder is per 1 maart een geboorteloket geopend in de Isalaklinieken voor het doen van aangiften van geboorten, die daar hebben plaatsgevonden. Sinds kort is het mogelijk om voor het verlengen van rijbewijzen een afspraak te maken, zodat klanten niet meer hoeven te wachten. Tenslotte is in de afgelopen periode per afdeling gewerkt aan het verbeteren van de dienstverlening.

Resultaten
De ingevulde vragenlijsten worden van 21 mei tot en met 30 mei thuis opgehaald door medewerkers van Right Marktonderzoek. De resultaten van het onderzoek worden verwerkt door een onafhankelijk onderzoeksbureau. In september 2002 verschijnt een samenvatting van de resultaten. Ook op de website van de gemeente Zwolle en in de Baliekluiver van het weekblad de Peperbus zal de gemeente aandacht besteden aan de resultaten van het onderzoek.

Bron: Communicatie
Datum van 02-05-2002 tot 08-05-2002