Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 3 mei 2002

... B & W-nieuws week 18

Start nieuwe college
Het college heeft deze week de eerste, officiële B&W-vergadering gehad. De komende weken oriënteren zij zich op de opdracht voor de afzonderlijke portefeuilles. De bedoeling is eind mei gezamenlijk de prioriteiten te formuleren voor de komende periode, op basis van het raadsbeleidsprogramma. Na goede afstemming met de ambtelijke organisatie wordt dit prioriteitenprogramma in juni aan de gemeenteraad voorgelegd. Het volledig uitgewerkte bestuursprogramma staat gepland voor de begrotingsraad in november.

Ruimte, Wonen en Economie
Cellencomplex Schiphol
Het college heeft besloten om per 23 april 2002 voor een periode van 4 jaar een vrijstelling van de artikel 17 procedure te verlenen voor de vestiging van een tijdelijk cellencomplex aan Ten Pol 64 in Oude Meer. De ingediende zienswijzen zijn ongegrond en niet-ontvankelijk verklaard.

Onderzoek permanente asielzoekerscentra
Het college werkt mee aan het verzoek van de provincie Noord-Holland onderzoek te doen naar een mogelijke, permanente locatie voor de opvang van asielzoekers in de gemeente Haarlemmermeer. De commissie Algemene Bestuurszaken en Middelen had dit advies 27 maart jl. al afgegeven.

Rijk en provincies hebben onlangs vastgesteld dat er landelijk gezien te weinig permanente opvanglocaties zijn voor asielzoekers. Het Interprovinciaal Overleg (IPO), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Rijk hebben december 2001 een verdeelsleutel per provincie afgesproken, afgestemd op de capaciteitsbehoefte. Noord-Holland zou 6.150 permanente plaatsen vóór 2006 moeten realiseren. Op dit moment is er geen enkele permanente locatie in de provincie beschikbaar. Gemeente Haarlemmermeer zou aan 363 asielzoekers opvang moeten bieden. De provincie vraagt een locatie voor minimaal 400 plaatsen en noemt in haar brief enkele criteria waar de locatie bij voorkeur aan zou moeten voldoen. De dienst RWE krijgt nu de opdracht een plan van aanpak op te stellen, in samenspraak met Bestuursdienst, WOC en het COA. De provincie ontvangt het positieve besluit via brief. Vervolgens verwacht de provincie voor 1 november 2002 duidelijkheid wanneer en op welke wijze de gemeente de gewenste 400 plaatsen denkt te realiseren.

Voorontwerp bestemmingsplan Hoofddorp Station en Beukenhorst Zuid Het college heeft ingestemd met het voorontwerp bestemmingsplan Hoofddorp Station en Beukenhorst Zuid. Het gaat om het gebied tussen de Rijnlanderweg, de Geniedijk, de Van Heuven Goedhartlaan, de Polaris Avenue en het tracé van de Zuidtangent. Het gebied is circa 30 hectare groot en bedoeld voor verdere kantoorontwikkeling. Het voorontwerp bestemmingsplan wordt volgens de gemeentelijke participatieverordening vier weken voor inspraak ter inzage gelegd. Daarnaast wordt er een inspraakbijeenkomst georganiseerd. De raadscommissie REGL ontvangt het voorontwerp ter kennisname.

Parkmanagement kantorenpark Station Hoofddorp en Beukenhorst-Zuid Het college stemt in met de oprichting van een Stichting voor parkmanagement op Kantorenpark Station Hoofddorp Beukenhorst-Zuid. De Stichting heeft als doel het langdurig waarborgen van een hoog kwaliteitsniveau van de locatie Beukenhorst-Zuid voor het gezamenlijke en het individuele belang van de participanten op de locatie (gemeente, beleggers en gebruikers) door het leveren van producten en diensten tegen een zo gunstig mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. De Stichting laat een professionele beheersorganisatie een aantal producten en diensten verzorgen in een verplicht basispakket en een vrijwillig optioneel pakket. Het basispakket bestaat uit vervoer- en parkeermanagement, milieumanagement, beveiliging, wegbeheer, groenbeheer, bruggenbeheer, verlichtingsbeheer, waterbeheer, beheer van reclame-uitingen, telecomvoorzieningen en de PR van de locatie. Het optionele pakket bevat onder andere mogelijkheden voor kinderopvang. De gemeenteraad ontvangt het voorstel ter kennisname.

Bestuursdienst
Het college heeft kennis genomen van de evaluatie van de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart 2002. De raadscommissie ABM ontvangt de evaluatie.

Grondbedrijf
Het college heeft besloten de grond voor 32 tijdelijke schoollokalen in de vorm van 16 schoolwoningen in Getsewoud 8 in Nieuw-Vennep te verkopen aan Intermezzo, Stichting voor Jongerenhuisvesting. De koopsom bedraagt ¤ 667.738,65.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen