Gemeente Oostzaan


- 6 mei 2002
6 mei 2002

Gemeentehuis gesloten
Het gemeentehuis zal op Hemelvaart donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei niet geopend zijn. Met Pinksteren, 20 en 21 mei is het gemeentehuis eveneens gesloten.

Gewijzigde inzameldagen huishoudelijk afval De maanden april en mei kennen enkele feestdagen. Als op een van deze dagen een inzameldag huishoudelijk afval valt, wordt de inzameldag verplaatst. Hieronder ziet u een overzicht van de gewijzigde dagen.

Feestdag

Datum

Gewijzigde dagen

Hemelvaartsdag

Donderdag 9 mei

Woensdag 8 mei

2e Pinksterdag

Maandag 20 mei

Zaterdag 18 mei

Vaccinatiecampagne meningokokken Vanwege de grote onrust onder de bevolking heeft het ministerie van VWS besloten al voor de zomer te beginnen met de vaccinatiecampagne met het meningokokken-type C vaccin. Aangezien er onvoldoende vaccin beschikbaar is, wordt de jeugd (in de leeftijd van 14 maanden tot en met 18 jaar) in twee rondes gevaccineerd. Tijdens de eerste ronde in de maand juni worden de groepen gevaccineerd die het grootste risico lopen, namelijk:

- jongeren geboren na 1 juni 1983 en voor 1 juni 1987,
- peuters en kleuters geboren na 1 juni 1997 en voor 1 april 2001. Tijdens de tweede ronde in september wordt de middengroep gevaccineerd, te weten de kinderen geboren na 1 juni 1987 en voor 1 juni 1997. Na afloop van deze vaccinatiecampagne zullen noodvaccinaties niet meer nodig zijn. In september 2002 zal het meningokokken-type C vaccin een regulier onderdeel worden van het rijksvaccinatieprogramma en dus aan alle kinderen van 14 maanden verstrekt worden.

Moederdagbraderie
Op 12 mei wordt in Oostzaan weer de jaarlijkse moederdagbraderie gehouden. Dit betekent dat u vanaf 11 mei 17.00 uur tot en met 12 mei 19.00 uur niet mag parkeren aan de Anemoonstraat tussen huisnummers 36 en 66, de Lisweg tussen nummers 1 en 35 en de Grashof tussen nummers 67 en 155. Ook kunt u dan de Rietschoot niet via de Anemoonstraat te bereiken. Verder is bepaald dat de vrijmarkt alleen toegestaan is op de parkeerplaats achter de flat aan de Lisweg, en dat vrijmarktkramen niet tussen de braderiekramen geplaatst mag worden. Als iedereen zich aan het bovenstaande houdt, zal de moederdagbraderie ook dit jaar weer een geslaagd evenement worden.

Openbare bekendmaking indienen meldingsformulier Besluit bouw en houtbedrijven milieubeheer Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat op 4 april 2002 een meldingsformulier Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer ingediend is door Timmer- en aannemingsbedrijf de Vries, Zuideinde 210-A. De omschrijving van aard en activiteiten of processen in het bedrijf: Aannemingsbedrijf B&U, timmerfabriek, interieurbouw, de productie van en de handel in deuren, ramen en kozijnen. Het formulier ligt met ingang van 7 mei 2002 gedurende vier weken voor een ieder tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage op het gemeentehuis, Kerkbuurt 14.

Vrijstellingsprocedure
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat een verzoek om vrijstelling als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan "Buitengebied-Noord" is ontvangen voor een bouwplan voor een atelierwoning in een gedeelte van de Stijfselmakersschuur, Westerstijfselmakerspad 12. De cursus- en expositiefunctie van de Stijfselmakersschuur blijft behouden. In zijn vergadering van 22 april 2002 heeft de gemeenteraad besloten om een vrijstellingsprocedure te starten en de vrijstellingsbevoegdheid aan burgemeester en wethouders te delegeren. Het bouwplan ligt met ingang van 7 mei 2002 gedurende vier weken voor een ieder tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage op het gemeentehuis, Kerkbuurt 14. Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het vrijstellingsverzoek aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Vrijstellingsprocedure
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat een verzoek om vrijstelling als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan "Herziening Veenbraak" is ontvangen voor een bouwplan van 10 seniorenwoningen aan de Grashof 15. In zijn vergadering van 22 april 2002 heeft de gemeenteraad besloten om een vrijstellingsprocedure te starten en de vrijstellingsbevoegdheid aan burgemeester en wethouders te delegeren. Het bouwplan ligt met ingang van 7 mei 2002 gedurende vier weken voor een ieder tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage op het gemeentehuis, Kerkbuurt 14. Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het vrijstellingsverzoek aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van het bepaalde in de artikelen 19 lid 2 en 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan Uitbreidingsplan in Onderdelen Kom te verlenen ten behoeve van een bouwplan voor een uitbreiding van de kerk aan de Kerkbuurt 12 met een dienstencentrum. In verband met een aantal aanpassingen in het bouwplan ten opzichte van een eerdere aanvraag is op 22 april 2002 een nieuwe, gewijzigde bouwaanvraag annex verzoek om vrijstelling ingediend. Het bouwplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 7 mei 2002 gedurende vier weken gedurende de gebruikelijke openingstijden op het gemeentehuis ter inzage. Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen om vrijstelling te verlenen bij het college van burgemeester en wethouders van Oostzaan (postbus 15, 1510 AA Oostzaan) naar voren brengen, onder vermelding van 'bedenking verlening vrijstelling artikel 19 WRO uitbreiding kerk'

Bekendmaking verkeersbesluiten In zijn vergadering van 22 april 2002 heeft de gemeenteraad van Oostzaan het volgende verkeersbesluit genomen: parkeerverbod oostzijde Kerkbuurt tussen de Twiskeweg en de brug over de Roemersloot. Langs de oostzijde van de Kerkbuurt wordt tussen de kruising van de Kerkbuurt met de Twiskeweg en de brug over de Roemersloot een parkeerverbod ingesteld. Dit gebeurt door het plaatsen van verkeersborden conform model E1 uit bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. Het betreffende verkeersbesluit ligt voor een ieder gedurende de gebruikelijke openingsuren op het gemeentehuis van Oostzaan ter inzage. Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na deze bekendmaking op grond van de Algemene wet bestuursrecht tegen dit verkeersbesluit een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Oostzaan (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat op 22 april een aanvraag voor een bouwvergunning is ontvangen voor het uitbreiden van het Kerkgebouw Kerkbuurt 12 met een dienstencentrum. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur. Tegen een verleende vergunning / toestemming kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan aan de aanvrager, schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van 'BEZWAARSCHRIFT'. Nadere informatie, ook over de exacte bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) 6847777. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van een verleende vergunning / bouwtoestemming niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Kapvergunningen
Op 23 april zijn vergunningen verleend voor het kappen van:
- 1 kastanjeboom op het perceel Noordeinde 1,
- 2 elzen op het perceel Zuideinde 136-B,
- 1 lariks op het perceel Burgemeester Bratstraat 46. In het laatste geval zal nieuwe aanplant plaatsvinden. Belanghebbenden kunnen hiertegen binnen 6 weken na genoemde datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van de verleende vergunning niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Burgerlijke stand
Geboren:
Robin Bertie
zoon van B. Willekes en B. Geerts

Overleden:
Johanna Maria Stam (55 jr) echtgenote van L.M. Triesscheijn

Elisabeth Velthuis (42 jr) echtgenote van R.C. Schouten


---


Gemeentehuis gesloten
Het gemeentehuis zal op Hemelvaart donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei niet geopend zijn. Met Pinksteren, 20 en 21 mei is het gemeentehuis eveneens gesloten.


Spreekuur college mei vervalt
In de maand mei zal het gebruikelijke spreekuur van het college van burgemeester en wethouders helaas niet door kunnen gaan. Mensen die toch met het college van gedachten willen wisselen over bepaalde onderwerpen kunnen daar natuurlijk wel een afspraak voor maken, telefoon (075) 684 7777.

Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat op 12 april aanvragen voor een bouwvergunning zijn ontvangen voor het uitbreiden van woningen aan de Hoper 108, 110, 112 en 114. Op 16 april is een aanvraag ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel aan Hooiijzer 19. Op 18 april zijn aanvragen voor bouwvergunningen ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel aan:

- Hooivork 30 (achtergevel),

- Kolkplantsoen 12 (voorgevel).
Op 19 april zijn aanvragen voor bouwvergunningen ontvangen voor:
- het plaatsen van een dakkapel (voorgevel) aan Strekel 1,
- het uitbreiden van een woning (achterzijde) aan Zuideinde 5. Op 22 april zijn aanvragen voor bouwvergunningen ontvangen voor:
- het plaatsen van een dakkapel (achtergevel) aan Bron 3, Roozendaal).
Op 23 april 2002 is een aanvraag voor een bouwvergunning ontvangen voor het veranderen van een gevel (entree partij) aan Lisweg 145. tot 12.00 uur. Tegen een verleende vergunning / toestemming kunnen de aanvrager, schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van 'BEZWAARSCHRIFT'. Nadere informatie, ook over de exacte bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Vrijstellingsprocedures
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij /19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van een 90. De bouwplannen liggen met ingang van donderdag 2 mei 2002 inzage legging bestaat voor een ieder de gelegenheid om zijn of haar zienswijze met betrekking tot het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Monumentenwet
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij op 22 april 2002 een gewijzigde aanvraag voor een monumentenvergunning betreft de uitbreiding van de kerk aan de Kerkbuurt 12 met een dienstencentrum. Deze gewijzigde aanvraag heeft te maken met liggen de vergunningaanvraag en bijbehorende stukken van donderdag 2 mei tot en met woensdag 15 mei 2002 ter inzage op het gemeentehuis. mei gesloten). Inzage buiten deze tijden is mogelijk na telefonische ter inzage legging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen over het verlenen van de gevraagde vergunning. Zienswijzen dienen te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Oostzaan, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van "zienswijze monumentenvergunning uitbreiding kerk".

Kapvergunningen
Op 12 april is een vergunning verleend voor het kappen van 373 volkstuinen. Belanghebbenden kunnen hiertegen binnen 6 weken na genoemde datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Burgerlijke stand
Geboren:
Justin
zoon van H. Vos en E. Hoogendam

Myrthe Rosa
dochter van Y.M.E. Vink en H.J. Willemsen

Overleden:
Albert Lust (78 jr)
Echtgenoot van C.J. Bakker


22 april 2002

Gemeentehuis gesloten
Het gemeentehuis is op de volgende dagen gesloten: maandag 29 april, Koninginnedag 30 april, de Dag van de Arbeid 1 mei, Hemelvaart donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei. Op woensdag 24 april is het gemeentehuis van 12.30 tot 14.00 uur gesloten in verband met een interne activiteit.

Afscheid oude raad
jaar raadslid), mevr. L.J. van Tongeren (8 jaar raadslid), dhr. J.M. van Splunter (15 jaar, waarvan de laatste 8 jaar als wethouder) en mevr. A.W.A. Dobma-de Vos (16 jaar, waarvan de laatste 4 jaar als wethouder). Laatstgenoemde kreeg voor haar jarenlange inzet voor de Oostzaanse gemeenschap uit handen van burgemeester Moens een koninklijke onderscheiding. Het heeft de koningin behaagd mevrouw Dobma-de Vos te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Extra raadsvergadering 26 april
Op vrijdagavond 26 april 2002 wordt er door de gemeenteraad van Oostzaan een extra raadsvergadering gehouden. Eerder is woensdag 24 dus niet door.
Dit heeft voornamelijk te maken met de afrondende fase van de collegeonderhandelingen. Daarnaast is van belang dat de gemeente Oostzaan graag voor de komende vakantie weer een voltallig college heeft. De openbare raadsvergadering begint om 19.30 uur en vindt vergadering aanwezig te zijn. De onderwerpen uit de agenda staan hieronder, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. raadsleden

- Schorsing

- Verslag commissie geloofsbrieven

- Installatie nieuwe raadsleden

- Terugkoppeling collegeonderhandelingen

- Behandeling en vaststelling raadsprogramma
- Voorstel inzake benoeming wethouders

- Installatie nieuwe wethouders
Meldt dit vooraf aan de griffier / gemeentesecretaris. De stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis.

Agenda raadsvergadering 22 april
vergaderingen aanwezig te zijn. De onderwerpen uit de agenda staan hieronder, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
- Voorstel inzake een vrijstellingsprocedure als bedoeld in art. 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het perceel Grashof 15

- Voorstel inzake een vrijstellingsprocedure als bedoeld in art. 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het perceel Westerstijfselmakerspad 12
ter hoogte van nummer 116

- Voorstel inzake wijziging van de verordening subsidiebeleid Wiw
- Voorstel inzake financiering tijdelijk brandweercommando met dualisme
Meldt dit vooraf aan de griffier / gemeentesecretaris. De stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis.