Ingezonden persbericht



-- PERSBERICHT --

Pepsi kiest voor BEA WebLogic
Softdrinkfabrikant klaar voor toekomstige groei met BEA's WebLogic Enterprise Software Platform

AMSTELVEEN, 3 mei 2002 -- BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), marktleider in applicatie-infrastructuursoftware, heeft bekend gemaakt dat Pepsi Americas, Inc. (NYSE: PAS), één van 's werelds grootste softdrinkproducenten, heeft gekozen voor het BEA WebLogic Enterprise Platform als back-office systeem en als web-gebaseerde applicatie-infrastructuur. De eerste applicatie die op BEA draait zal een nieuw orderbeheersysteem zijn.

Pepsi migreert alle - op Java gebaseerde - applicaties van IBM WebSphere naar BEA WebLogic vanwege de veranderde eisen die het bedrijf aan zijn applicatie-infrastructuur stelt. Na een uitgebreide evaluatieprocedure werd voor BEA gekozen. Om de agressieve groei door te zetten en tegelijkertijd de kosten onder controle te houden was het voor Pepsi, met internationaal zo'n 15.000 werknemers, noodzakelijk de technologische infrastructuur van het bedrijf te migreren naar een flexibel en schaalbaar platform dat de wereldwijde activiteiten van het bedrijf beter en efficiënter ondersteunt.

Pepsi koos voor het BEA platform omdat het volledig voldeed aan de eisen die Pepsi stelde, waaronder brede ondersteuning van nieuwe standaarden, schaalbaarheid, lagere Total Cost of Ownership (TCO) van het platform, en de mogelijkheden tot integratie. Het nieuwe platform stelt Pepsi in staat om eenvoudig en kosten-effectief haar partners te integreren in de supply chain. Technologie krijgt daarmee een strategische toegevoegde waarde voor het bedrijf.

"BEA is de marktleider in applicatie-infrastructuur en WebLogic is de meest robuuste en beproefde applicatieserver," aldus Ken Johnsen, chief information officer van Pepsi. "BEA biedt een ontwikkelplatform dat we direct, uit de doos, kunnen gebruiken. Met BEA's WebLogic applicatieserver kunnen we sneller nieuwe applicaties ontwikkelen en inzetten, waardoor onze operationele kosten naar beneden gaan."

In de selectieprocedure was vooral integratie een belangrijk thema. Pepsi heeft namelijk een PeopleSoft systeem heeft geïmplementeerd dat de bedrijfsapplicaties, waaronder Customer Relationship Management (CRM), beheert. Het nieuwe platform zal op verschillende punten door de gehele organisatie naadloos met dit PeopleSoft systeem moeten integreren.

"Ons vorige platform bood ons niet de integratie en dus ook niet de kostenbesparing, die we nodig hebben om door te groeien," gaat Johnsen verder. "De inzet van BEA maakt een hoop dingen mogelijk in de toekomst, vooral door de integratie met onze PeopleSoft omgeving. Het eerste project dat we op BEA gaan ontwikkelen is een nieuw orderbeheersysteem dat naadloos met PeopleSoft zal integreren, zodat we onze workflow volledig kunnen stroomlijnen."

BEA Systems
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. BEA heeft bijna 12.500 klanten over de hele wereld, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. Bedrijven die het betrouwbare en schaalbare BEA WebLogic® Enterprise Platform gebruiken, zijn in staat om snel nieuwe diensten op de markt te brengen. Meer dan 2.100 systems integrators, onafhankelijke software verkopers en application service providers (ASP's) maken gebruik van BEA's platform om complete oplossingen te bieden waarmee bedrijven hoge groei en winstgevendheid kunnen realiseren. BEA heeft haar hoofdkantoor in San Jose, Californië en heeft 93 kantoren in 34 landen. Voor meer informatie kunt u de BEA website bezoeken op: http://www.bea.com.

###

Voor meer informatie over BEA Systems kunt u ook contact opnemen met:

Scott Johnston Jurriaan Trommels BEA Systems Applied Communications T: 020 201 8064 T: 020 531 3743

E: scott.johnston@bea.com E: jurriaan@appliedcom.com