Ingezonden persbericht

Persbericht

Legato NetWorker kwalificatie voor IBM iSCSI-gebaseerde Storage

Hoofddorp, mei 2002 - - Legato Systems Inc., toonaangevend op de enterprise storage management softwaremarkt, heeft Legato NetWorker gecertificeerd om met de IBM TotalStorage IP Storage 200i in een iSCSI-opslagnetwerk te kunnen werken. Legato Networker is de toonaangevende back-up- en recoveryoplossing van Legato Systems.

"Met de afronding van de test op de interoperabiliteit van Legato NetWorker met de IBM TotalStorage IP Storage 200i, wordt het bestaande gezamenlijke portfolio sterk uitgebreid. Tevens brengt het nog meer verscheidenheid aan in Legato's producten voor informatiebeveiliging en -beschikbaarheid voor enterprise-omgevingen", stelt Roland Hagan, VP Marketing Storage Networking Division bij IBM.

De IBM IP Storage 200i ondersteunt heterogene Windows NT-, Windows 2000-, en Linux- clients. Het is ontworpen om high-performance, betrouwbare en samengevoegde opslag te leveren. Daarbij wordt gebruikgemaakt van het opkomende iSCSI-protocol. iSCSI is gebaseerd op een netwerkinfrastructuur dat specifiek ontworpen is om het voor organisaties mogelijk te maken snel en efficiënt te migreren naar iSCSI-opslagnetwerken en SANs. Dankzij het iSCSI-protocol kunnen gebruikers maximaal profiteren van hun investeringen in infrastructuren die op ethernet zijn gebaseerd - zoals hubs, switches, en routers. Het vergemakkelijkt namelijk back-up- en recovery-activiteiten op blokniveau en maakt daarbij gebruik van het SCSI-protocol via een IP-gebaseerd netwerk.

"We zijn erg blij dat we deze oplossingen kunnen leveren. De iSCSI-technologie is namelijk erg waardevol voor organisaties die meer uit hun bestaande ethernet-netwerk willen halen om optimale operaties op het gebied van informatiebeveiliging te kunnen realiseren. De alternatieven die eindgebruikers door deze kwalificatie krijgen zijn op de toonaangevende technologieën gebaseerd. En ze leveren aanzienlijke voordelen op voor de total-cost-of-ownership en de performance", stelt Victoria Grey, VP Information Protection bij Legato.

Met meer dan 100.000 Networker-licenties wereldwijd beveiligt Legato's software voor informatiebeveiliging de bedrijfskritische gegevens van organisaties door back-up- en recovery- activiteiten in heterogene omgevingen te vereenvoudigen en te centraliseren. Legato NetWorker is ontwikkeld op een open, zeer schaalbare architectuur en verlaagt de managementkosten aanzienlijk. Het beveiligt namelijk volledig geautomatiseerd het opslagbezit in de grootste corporate datacenters en voert dit eveneens door naar de kleinste kantoorvestigingen.

Legato Systems Benelux, City House II, Antareslaan 18, 2132 JE Hoofddorp Telefoon: 023 - 5548800, fax: 023 - 5548801

Over Legato Systems
Legato Systems, Inc. (NASDAQ: LGTO) levert wereldwijd softwareoplossingen en diensten die ervoor zorgen dat bedrijfskritische informatie en applicaties binnen ondernemingen beschikbaar blijven. Met een direct salesteam en via strategische partnerships en samenwerkingsverbanden biedt Legato het voordeel van bedrijfscontinuïteit door enterprise automatisering met oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging, applicatiebeschikbaarheid en opslagbeheer. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Mountain View (Californië, Verenigde Staten). Meer informatie: www.legato.com.

Redactionele informatie: Pb1302
Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661, e-mail: prinflux@cs.com

Legato and the Legato logo are registered trademarks, and Legato NetWorker, Celestra, GEMS, SmartMedia, Co-StandbyServer, RepliStor, SnapShotServer, QuikStartz, SAN Academy and AlphaStor are trademarks or registered trademarks of Legato Systems, Inc. This is a non-exhaustive list of Legato trademarks, and other trademarks may be property of their respective owners.

Information regarding products, services and offerings may be superseded by subsequent documents. For the latest information and specifications regarding Legato Systems, Inc. and any of its offerings or services, please contact your local sales offices or the Corporate Headquarters.