Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-05-2002
Persberichten district Heerlen (HP 15.35 uur) Vrijdag 3 mei 2002

Brunssum: ontmantelen hennepkwekerij
Donderdag 2 mei werd door de politie rond 14.30 uur een onderzoek ingesteld in een woning aan de Bongardstraat in Brunssum waarvan het vermoeden bestond dat zich hier een hennepkwekerij bevond. In een van de slaapkamers werd inderdaad een kleine kwekerij aangetroffen. Het betrof hier 80 planten en de benodigde apparatuur zoals lampen en afzuiging. Verder bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De zaak werd door middel van snelrecht met de 26-jarige bewoner van het pand afgehandeld. Hij kreeg een boete van 850 euro voor de plantage en een tweede (voorlopige) boete van 1000 euro voor de stroomfraude. De planten en installatie werden door de politie in beslag genomen.

Heerlen: inbraak in woning

Donderdag 2 mei werd ingebroken in een woning aan de Stinsstraat in Heerlen. De inbraak werd rond 12.00 uur geconstateerd en de 42-jarige inwoner van het huis waarschuwde de politie.
Ter plaatste bleek dat de dader binnengedrongen was via het bovenlicht. Ontvreemd uit de woning werden een DVD-speler, een webcam en een geldbedrag. De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen: inbraak met geweld
Donderdag 2 mei werd rond 14.00 uur met geweld ingebroken in een pand aan de Saffierstraat in Heerlen. Men verschafte zich toegang tot het pand door met geweld de voordeur in te trappen. Uit de woning werden 2 playstations, een videorecorder en een geldbedrag ontvreemd. De 31-jarige bewoonster van het pand waarschuwde de politie, toen zij de inbraak constateerde. De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen: rijden onder de invloed van alcohol
Vrijdag 3 mei werd rond 04.00 uur op de Unolaan in Heerlen een 37-jarige automobilist bekeurd wegens rijden onder de invloed van alcohol.
De man, een inwoner van Heerlen, reed met zijn auto over de Unolaan toen hij door de politie staande werd gehouden. De agenten hadden het vermoeden dat er alcohol in het spel was. Een blaastest bewees dit vermoeden en de man werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees een promillage van tussen de 1,4 en 1,5 aan. De man kreeg een rijverbod en er werd een proces verbaal tegen hem opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.