Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 3-05-2002
persberichten vrijdagmiddag 3 mei 2002 Bert Visser 0651- 611629. Na 17.30 piket Roel Hallink.

Camera weg

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Moersberger Erven in Nijensleek is donderdagnacht een digitale fotocamera gestolen. In het kantoorgedeelte van het pand zijn kasten en laden doorzocht. Om in het pand te komen is met behulp van de zogenaamde Bulgaarse methode het cilinderslot van een zijdeur vernield.

Rolstoel terug

De 28 jarige vrouw uit Emmen waarvan dinsdagnacht de elektrische rolstoel was gestolen heeft haar vervoermiddel weer terug. Een bewoner van De Dilgt las in de krant het bericht over de gestolen rolstoel. Hij had de rolstoel onbeheerd aangetroffen in de centrale berging van een aantal woningen van de flat en er zich over ontfermd Na overleg met de beheerder had hij de rolstoel voorlopig gestald in zijn eigen berging. Nog onbekend is wie verantwoordelijk is voor de diefstal.

Banden lek gestoken

Een 46 jarige bewoner van de Kruisakker in Beilen moet twee nieuwe banden voor zijn auto kopen. Hij ontdekte donderdag dat zowel de rechtervoorband als de rechterachterband van zijn auto lek gestoken waren. De auto stond geparkeerd naast de woning.

"Engelse" licht hotelier op

De beheerder van een hotel in Norg heeft bij de politie aangifte gedaan van oplichting. Een vrouw, die drie dagen in het hotel gelogeerd had was zonder af te rekenen met de Noorderzon vertrokken. De vrouw bediende zich van de Engelse taal maar het personeel twijfelde er sterk aan dat ze werkelijk een Engelse was.Een informatierondje bij hotels in de omgeving leverde niets op.

Verkeersknurft ?

Een 33 jarige automobilist uit Steenwijkerwold botste met zijn auto op de auto van een 57 jarige automobilist uit Steenwijk nadat hij vrijdagmorgen het slachtoffer geworden was van een wel zeer agressieve en tot nu toe onbekende automobilist.Volgens de man uit Steenwijkerwold had hij op de N32 een bestelauto ingehaald die, nadat hij weer naar rechts was gegaan op de linker rijstrook hinderlijk naast hem was blijven rijden. Daarna was de man hem gevolgd op de Steenwijkerstraatweg. Toen hij bij een vluchtheuvel moest stoppen voor kruisend verkeer stapte de bestuurder van de bestelauto uit en eiste van de man uit Steenwijkerwold dat hij uit zn auto kwam. Vervolgens zette hij hem klem met zijn bestelauto. Bij zijn poging aan zijn belager te ontkomen botste de man uit Steenwijkerwold op de auto van de man uit Steenwijk. De man met de bestelauto maakt zich toen uit de voeten. Volgens het kenteken komt de bestelauto uit Leek.