AutoRai

3-5-2002

Ultrazuinige Suzuki Swift 1.0 ECO

Suzuki is wereldkampioen op het gebied van de ontwikkeling en productie van zuinige en milieuvriendelijke autos. Dit bewijst de autofabrikant eens te meer met de Swift 1.0 ECO.

Deze Suzuki springt bijzonder zuinig om met brandstof en maakt de goede reputatie van Suzuki op het gebied van compacte en zuinige autos geheel waar.

De Swift 1.0 ECO is een belangrijke uitbreiding binnen het Swift programma. Door een aantal technische verbeteringen is het gemiddelde brandstofverbruik verder verlaagd. Om 100 kilometer af te leggen heeft de Swift 1.0 ECO voldoende aan 4,9 liter brandstof. Dit is een verbruik van 1 liter op 20,4 kilometer. Daarbij heeft de motor een CO2-uitstoot van maar 120 gram per kilometer (gemeten volgens de 99/100/EG-norm).

Met dergelijke rapportcijfers verdient de Suzuki Swift 1.0 ECO het A-label van het brandstofverbruiksetiket en een stimuleringspremie van de overheid van Euro 1.000,-. Deze Suzuki behoort namelijk tot één van de allerzuinigste autos op de Nederlandse markt.

De Swift is niet alleen bijzonder voordelig dankzij het lage brandstofverbruik, ook de maandelijkse onderhoudskosten van deze compacte auto zijn zeer laag. In een onderzoek van de Consumentenbond staat de Swift al jaren in de top 5 in zijn klasse van compacte autos die het voordeligst zijn in het dagelijks gebruik.

De Swift 1.0 ECO staat momenteel bij de Suzuki-dealers. De prijs van de auto is zeer scherp te noemen. Voor slechts Euro 7.999,- is de ECO te koop. Trek daar de Euro 1.000,- stimuleringspremie vanaf en Swift rijden kan al voor minder dan Euro 7.000,-.

Zuinig én milieuvriendelijk
De Swift 1.0 ECO is leverbaar in vijf verschillende frisse kleuren: Scuba Blue Metallic, Silky Silver Metallic, Adriatic Blue Metallic, Bright Red en Superior White. Tevens is de Suzuki voorzien van lichtmetalen velgen, twee airbags en in carrosseriekleur meegespoten bumpers, toerenteller en lichtwaarschuwingssysteem.

Niet alleen de Swift 1.0 ECO krijgt overigens een stimuleringspremie vanwege de zuinigheid van Euro 1.000,- van de overheid, ook de nieuwe Alto krijgt het A-label. Kopers van de handgeschakelde Swift Summum
1.0- en 1.3-liter uitvoering (B-label) krijgen van de overheid Euro 500,- teruggestort.

Naast zuinigheid beloont de overheid ook de milieuvriendelijkheid. Autos met een in hun categorie geringe schadelijke uitstoot komen als gevolg eveneens in aanmerking voor een stimuleringspremie. De kopers van een aantal handgeschakelde varianten van de Suzuki Wagon R+ 1.3 en de handgeschakelde Suzuki Ignis en Swift 1.3 krijgen daarom van de overheid 275,- op hun bankrekening overgemaakt.