Gemeente Zwijndrecht

Brandweercommandant legt functie neer

Per 1 mei aanstaande legt de brandweercommandant van Zwijndrecht, de heer J.A. Schaberg, vanwege gezondheidsproblemen, zijn functie neer.

De heer Schaberg heeft aan de basis gestaan van de ontwikkeling van een organisatie die de voortgang in professionalisering op het gebied van het veiligheids- en handhavingsbeleid handen en voeten heeft gegeven. De voortgang van dit traject, de intensivering van het veiligheidsbeleid en de voortdurende kwaliteitsverbetering vragen ook de komende tijd om permanente sturing, waarbij voor de commandant een belangrijke rol is weggelegd.

In zijn brief aan het college van burgemeester en wethouders schrijft de heer Schaberg zelf het volgende: "gezien mijn gezondheidssituatie kan ik hier de komende periode niet aan voldoen. Uit respect voor de brandweerorganisatie en uit persoonlijke overwegingen leg ik mijn functie van directeur van de sector brandweer/commandant brandweer met ingang van
1 mei 2002 neer. Er komt een abrupt einde aan een periode van 31 jaar brandweerdienst, waarbinnen met grote betrokkenheid, daadkracht en verantwoordelijkheid is gewerkt. De doorslag heeft gegeven het mogelijk gedeeltelijk herstel van mijn gezondheid en de zorg voor mijn gezin".

Het college heeft begrip voor de zware beslissing van de heer Schaberg, die getuigt van moed. Wij hebben daarvoor veel respect. De taken van de heer Schaberg zullen voorlopig worden waargenomen door de heer D. Vermeulen.