Politie Midden- en West Brabant

District Bergen op Zoom - diverse berichten

Datum: 3/5/2002
Auteur: Yvonne Wanders

OUDENBOSCH: Woninginbraken
Afgelopen nacht tegen drie uur werd een inbraak ontdekt door de bewoners van een woning aan de Juvenaatlaan. Ze werden gewekt door een onbekend geluid, waarna ze op onderzoek uitgingen. Ze zagen nog net drie daders hun woning uitvluchten met medeneming van enkele spullen. Er worden computerspullen en geld gemist.Vanmorgen vroeg ontdekten bewoners van een woning aan de Lisdodde dat er ook in hun woning was ingebroken. Hier worden telefoons en geld vermist.Rond 2 uur s nachts meldden bewoners van de lage Made reeds de aanwezigheid van verdachte personen. De zoektocht naar hun aanwezigheid leverde niets op. De politie is uiteraard geĂŻnteresseerd in alle informatie die iets kan opleveren voor de opsporing naar de daders. Getuigen worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

OUD GASTEL: Rijden onder invloed
Gisteravond tegen zessen werd een 37-jarige inwoner uit Roosendaal op de Gastelsedijk-zuid betrapt op het rijden onder invloed. Hij had meer dan het dubbele van het toegestane (555 u/gl.) Er is proces-verbaal opgemaakt.

Raadselachtig (on)geval opgelost
Naar aanleiding van het persbericht van 1 mei 2002 waarbij de politie van team Rucphen getuigen verzocht zich te melden i.v.m. een vermeend ongeval op de Poppestraat hebben getuigen zich gemeld en is er helderheid gekomen in het voorval.
De melding was toen dat een getuige had gezien dat op de Poppestraat te St. Willebrord de bestuurder van een rode personenauto ter plaatse stopte en naar een meisje liep dat op het naast de rijbaan gelegen fietspad onder haar fietsje lag. De bestuurder hielp het meisje en haar fiets overeind, waarna het meisje met haar fiets wegliep, richting Irishof. De bestuurder van de rode auto reed vervolgens weg. Kort daarop lag het meisje t.h..v. het Irishof weer op de grond. De inmiddels gewaarschuwde GGD heeft het meisje onderzocht. Zij bleek een hersenschudding te hebben en ze wist niet meer wat er was gebeurd. Inmiddels hebben mensen uit de omgeving gemeld dat het meisje met haar fietsje vanaf het trottoir de weg was opgereden en daarbij ten val was gekomen. Een voorbijganger met een groene auto was gestopt om het meisje overeind te helpen. Ook de eigenaar van bovenaangehaalde rode auto is bekend, maar deze had niets met het voorval te maken.

Pistool en drugs gevonden bij controle auto
Op vrijdag 3 mei werd omstreeks 13.00 een voertuig gecontroleerd op de Gastelseweg te Roosendaal. Het betrof een belgisch voertuig. In de kofferbak van de auto werd een plak hasj van ongeveer 100 gram alsmede een pistool met daarin scherpe patronen aangetroffen.De bestuurder werd aangehouden. Het betrof de 56 jarige M.K. zonder vaste woon of verblijfplaats.Hij werd in verzekering gesteld en word a.s. maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.