Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 3-05-2002 Persbericht district Aa & Dommel

DIEFSTAL AUTO BIJ AUTOBEDRIJF (Boxtel)

Van woensdag op donderdag is vanaf het terrein van een autobedrijf aan de Industrieweg in Boxtel een blauwe Renault Twingo kenteken 02-DN-NS ontvreemd.

VROUWEN VLIEGEN ELKAAR IN DE HAREN (Boxtel)

Donderdagmiddag zijn op de Rechterstraat in Boxtel twee vrouwen van 22 en 24 jaar elkaar in de haren gevlogen.De 22-jarige vrouw is aangehouden voor mishandeling. Het tweetal kwam elkaar tegen op straat. Volgens het slachtoffer verweet de verdachte haar te hebben geroddeld over de man van de verdachte. Laatstgenoemde zou daarop het slachtoffer hebben aangevallen. Zij op haar beurt deelde volgens haar zeggen ter zelfverdediging weer een paar tikken uit. Het slachtoffer hield aan de mishandeling een bult op haar hoofd en hoofdpijn over. De politie hield de 22-jarige vrouw aan en onderzoekt de zaak verder.

WIELRENNER GEWOND NA ONGELUKKIGE AANRIJDING MET AUTOBUS (Den Dungen)

Donderdagavond is een 44-jarige wielrenner uit Nuland op de Poeldonk in Den Dungen op een ongelukkige manier in aanraking gekomen met een autobus en gewond geraakt. De bus haalde een groepje wielrenners in, waarvan het slachtoffer deel van uitmaakte. Op een gege-ven moment kwam er een tegenligger aan, waardoor de bus naar rechts moest uitwijken. De bus raakte daarbij de wielrenner, die ten val kwam en zijn sleutelbeen brak. Hij is per ambu-lance overgebracht naar het Carolusziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Geen bekeuring voor bezoekers voorlichtingsbijeenkomst OVERTREDERS GORDELDRAAGPLICHT KRIJGEN KEUZE, OF BEKEURING OF VOORLICHTINGSBIJEENKOMST

Politieteam Boxtel organiseert maandag 6 mei en maandag 13 mei 2002 met ondersteu-ning van het Team Verkeershandhaving van de politie regio Brabant-Noord ter verho-ging van de verkeersveiligheid, controles op het dragen van de autogordels in Boxtel en Sint Oedenrode. Mensen die worden bekeurd voor het niet dragen van de gordel, kun-nen van deze bekeuring af komen door een voorlichtingsavond te bezoeken op het poli-tiebureau in Boxtel. Onderzoek: Uit een recent onderzoek naar het gemiddelde draagpercentage van de autogordel blijkt dat ongeveer 80 % van de automobilisten en passagiers de gordel draagt. Ten opzichte van 1998 is dit een toename van 6 %. Buiten de bebouwde kom is het draagpercentage 10 % hoger dan binnen de bebouwde kom. De kans op een verkeersongeval binnen de bebouwde is echter hoger. Boetes: De boete voor het rijden zonder gordel bedraagt 40,=. Voorlichtingsavond: Om verkeersdeelnemers nog meer bewust te maken van de noodzaak van het gebruik van autogordels en het feit dat veiligheid voor de Politie Regio Brabant-Noord voorop staat, wordt aan overtreders van de draagplicht de mogelijkheid geboden onder de boete uit te ko-men. Zij mogen één van de twee voorlichtingsavonden op het Politiebureau in Boxtel bezoe-ken. Eerste avond dinsdag 7 mei, tweede avond op maandag 13 mei, beiden om 19.30 uur. Tijdens de avond draait de politie de voorlichtingsfilm: Gordel, ook achterin kinderzitjes. Een lid van het team verkeershandhaving geeft een presentatie over een aantal veiligheidsas-pecten. Er is gelegenheid om vragen te stellen op verkeersveiligheidsgebied. Overleg: De aanpak is tot stand gekomen in overleg met- en met toestemming van Justitie en heeft als hoogste doel het verhogen van het draagpercentage en in relatie daarmee het verhogen van de verkeersveiligheid.