Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 3-05-2002 Persbericht district Den Bosch

DRIE ZWAARGEWONDEN BIJ ERNSTIG VERKEERSONGEVAL

Donderdagavond omstreeks 22.30 uur zijn bij een frontale aanrijding op de Elshoutse-weg in Oud-Heusden drie mensen bekneld en ernstig gewond geraakt. De drie twee mannen en een vrouw zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Tilburg en s-Hertogen-bosch. Een 24-jarige man uit Heusden reed met zijn auto vanuit de richting Elshout in de richting Oud-Heusden. Vermoedelijk reed de auto, die voor hem uit de tegemoetkomende richting kwam, op de verkeerde weghelft. Deze auto werd bestuurd door een 37-jarige man, naast hem in de auto zat een vrouw (leeftijd onbekend). De twee autos kwamen frontaal met el-kaar in botsing. De inzittenden van de voertuigen raakten bekneld. Een toevallige voorbij-ganger verleende eerste hulp. De slachtoffers zijn door de brandweer uit het de voertuigen bevrijd en door de ambulancedienst overgebracht naar ziekenhuizen in Tilburg en s-Her- togenbosch. De autos zijn beiden total loss De weg is ruim een uur gedeeltelijk afgesloten geweest voor het overige verkeer.

RIJDEN ONDER INVLOED (Rosmalen)

Van donderdag op vrijdag is een 24-jarige automobilist op de Rodenborchweg in zijn woonplaats Rosmalen betrapt op het rijden onder invloed. De verdachte kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

CONTROLE OVERLAST BINNENSTAD (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond hebben surveillanten extra toezicht gehouden op overlastveroorzakende situaties in de binnenstad van s-Hertogenbosch. Op het Nachtegaalslaantje zijn in verband hiermee drie Bosschenaren van 33, 54 en 66 jaar bekeurd voor het gebruik van het alcohol-en het urineren op straat.

MAN MISHANDELD NA COMMUNICATIESTOORNIS (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 52-jarige Waalwijker door een onbekende automobilist op de Leeghwaterlaan in s-Hertogenbosch vermoedelijk door een communicatiestoornis mishan-deld. Tijdens het manoeuvreren met de autos door beide mannen op de hoek met de Paral-lelweg ontstond kennelijk ergernis bij de onbekende automobilist. Laatstgenoemde stapte uit en sloeg de Waalwijker hard in het gezicht, waardoor deze zwellingen opliep. De dader ging er daarop scheldend vandoor. De politie onderzoekt de zaak.

NADERE INFORMATIE ERNSTIG VERKEERSONGEVAL (Oud-Heusden)

Van donderdag op vrijdag is ook de leeftijd (38 jaar) van de vrouw bekend geworden die donderdagavond omstreeks 22.30 uur betrokken was bij een frontale aanrijding op de Els-houtseweg in Oud-Heusden. In het totaal raakten bij de aanrijding drie mensen bekneld en ernstig gewond. Een 24-jarige man uit Heusden reed met zijn auto vanuit de richting Elshout in de richting Oud-Heusden. Vermoedelijk reed de auto, die voor hem uit de tegemoetkomende richting kwam, op de verkeerde weghelft. Deze auto werd bestuurd door een 37-jarige Tilburger, naast hem in de auto zat een 38-jarige plaatsgenote. De twee autos kwamen frontaal met elkaar in botsing. De inzittenden van de voertuigen raakten bekneld. Een toevallige voorbij-ganger verleende eerste hulp. De slachtoffers zijn door de brandweer uit het de voertuigen bevrijd en door de ambulancedienst overgebracht diverse ziekenhuizen. De autos zijn bei-den total loss De weg is ruim een uur gedeeltelijk afgesloten geweest voor het overige ver-keer. Het vrouwelijke slachtoffer is vannacht vanwege haar verslechterende toestand overge-bracht naar het Sint Anthonius ziekenhuis in Nieuwegein. Van de 37-jarige Tilburger is van-nacht bloed afgenomen om te onderzoeken of hij alcohol heeft gebruikt. De politie verzoekt eventuele getuigen te bellen met politieteam Heusden via 0900-8844.

15-JARIGE AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 15-jarige Bossche op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch aan-gehouden als verdacht van diefstal uit een winkel. Het meisje bleek o.a. onderzetters, een spiegel, een GSM-standaard, een pot met dolfijntjes en een thermometer uit de winkel bij zich te hebben. Bij haar aanhouding gedroeg de verdachte zich recalcitrant. Zij is ingesloten.

CONTROLE MILIEU (s-Hertogenbosch)

Donderdag heeft de afdeling milieu van de politie Den Bosch bij een controle van een bedrijf aan de Moeskampweg in s-Hertogenbosch een drietal vaten olie aangetroffen die niet waren geplaatst op een vloeistofdichte voorziening. Proces-verbaal is opgemaakt.