Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 3-05-2002 4e Persbericht 3 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Opnamen verkeersfilm "Nick en Linda" in regio
Deel kruising Huizingalaan/Fakkellaan op 6 mei afgesloten

Vanaf maandag 6 mei tot en met zaterdag 11 mei as. worden er in de regio Brabant Zuid-Oost filmopnamen gemaakt ten behoeve van een educatieve verkeersfilm. De videofilm wordt voor een belangrijk deel door Politie Brabant Zuid-Oost gefinancierd en zal op 4 september op drie locaties in de regio in première gaan. De premiere is tevens de start van een groots verkeersveiligheidsproject, ook wel het "Nick en Linda project Jeugd en Verkeersveiligheid" geheten. Aan het project doen ook partners mee zoals bijvoorbeeld 3VO, HALT en het POV.

De film behandelt het thema verkeersveiligheid en richt zich op kinderen die in groep 7-8 van de basisschool zitten. Na de première zal de videofilm, samen met een verkeersspel, aan meer dan driehonderd basisscholen aangeboden worden ten behoeve van de verkeerslessen.

Voor de film met de titel "De laatste waarschuwing" wordt heel wat materiaal ingezet zoals, politiemotoren, surveillance-auto`s, brandweerwagens en ambulances. Voor de video-opnamen werden een aantal geschikte locaties geselecteerd. Zo wordt op dinsdag 6 mei een deel van de kruising Huizingalaan-Fakkellaan, in de rijrichting Achtse Barrier afgesloten om de nodige filmopnamen te kunnen maken. Bovendien komen er ondanks de vakantie toch zo`n zestig kinderen van de St. Josephschool in Maarheeze op woensdag 8 mei naar school om mee te spelen als figurant in de film.