Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 3-05-2002 5e Persbericht 3 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Fietser gewond
Op de kruising Willemstraat Kleine Berg is vrijdag rond 15.00 uur een 44-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt tijdens een verkeersongeluk. De fietser reed over de Willemstraat toen hij in botsing kwam met een 41-jarige automobilist uit Eindhoven, die vanuit de Willemstraat rechts af de Kleine Berg in wilde rijden. Hij liet hierbij de fietser, die in dezelfde richting over de Willemstraat reed, niet voorgaan. De fietser is met een gebroken arm overgebracht naar het Màxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Eindhoven: Verdachte met aanstekermes aangehouden Op de Geldropseweg is vrijdag rond 17.50 uur een 19-jarige verdachte automobilist uit Leende aangehouden. De man werd staande gehouden voor een algemene verkeerscontrole. In de auto van de verdachte werd hierop een aansteker aangetroffen waarin een mes is verwerkt. Dit is in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Beroving van mobiele telefoon
In de Vestdijktunnel is vrijdag tussen 18.15 en 18.40 uur een 19-jarige Eindhovenaar van zijn mobiele telefoon beroofd. De jongen liep op het fietspad te bellen toen hij plotseling een duw kreeg. Hierdoor viel de jongen op de grond en schoot de telefoon uit zijn hand. Op dat moment pakte een persoon de GSM van het slachtoffer weg. Toen het slachtoffer probeerde dit te verhinderen werd hij met kracht weer tegen de grond geduwd. Vervolgens is de dader achterop een scooter gesprongen en zijn beide daders gevlucht.

Eindhoven: Verdachte onder hevig verzet aangehouden Op het Stationsplein is vrijdag rond 16.55 uur een 39-jarige verdachte man uit Son onder hevig verzet aangehouden. De politie zag dat de verdachte in het bezit was een bolletje cocaïne. Toen ze de man aan wilden houden begon hij zich hevig te verzetten. Twee agenten kwamen hierbij ten val en liepen verwondingen aan een arm op. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Fiets uit berging gestolen
Uit een berging behorende bij een woning aan de Peerke Klinkstraat is tussen donderdag 17.00 uur en vrijdag 7.00 uur een fiets gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Geldrop: Goudvinken en putters gestolen
Uit een volière in de achtertuin van een woning aan de Papenvoort zijn tussen donderdag 17.00 uur en vrijdag 11.45 uur vier goudvinken en twee putters gestolen. De dader kwam in de volière door het gaas te vernielen.

Son: Insluiper steelt portemonnees en GSMs
Uit een bedrijfspand aan de 7000 zijn vrijdag tussen 12.15 en 13.05 uur van twee medewerkers de portemonnee en een GSM gestolen. In een van de portemonnees zaten diverse pasjes en een rijbewijs. In de andere portemonnee zaten ongeveer 50 Euro, diverse pasjes en eveneens een rijbewijs. De dader is vermoedelijk het gebouw binnengeslopen om de goederen weg te kunnen nemen.