Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Museum Kruysenhuis aan De Moriaan 9a in Oirschot exposeert van zaterdag 4 mei tot en met zondag 2 juni werk van de in Oirschot wonende en werkende beeldend kunstenaar Marcel Bastiaans. Titel van de expostie is 'The art of dynamic expression'.

Bastiaans heeft zijn atelier op de derde etage van het burgemeester Sandershof aan de Kloosterstraat in Oirschot. Het is een veelkleurige wereld waar fragiele portretten van mensen en dieren en dynamische doeken van exclusieve automobielen zij aan zij staan. In zijn werk probeert Bastiaans de dynamiek die hij in onderwerpen ziet te vertalen in doeken met een heel eigen sfeer. Kleurrijke emotie, een persoonlijke dynamiek en een bijna explosieve expressiviteit kenmerken zijn werk.

Over het familieportret waaraan hij de laatste hand legt, vertelt Marcel: "In zo'n opdracht ga ik natuurlijk niet zo maar aan de slag, maar hebben we een gesprek. Ik neem de tijd om schetsen te maken. Maar los van de schetsen die ik maak en de beelden die na een gesprek in mijn hoofd zitten, gaat het mij voornamelijk om de sfeer die ik in een ontmoeting proef. Die probeer ik weer te geven op het doek. Wat mij betreft zit het hier helemaal in, maar het blijft altijd spannend als de opdrachtgever komt kijken. Het schilderij is uiteindelijk mijn persoonlijke vertaling. En dat is even wat anders dan een pasfotootje: als je dat niet mooi vindt maak je gewoon een nieuwe."

Bastiaans heeft opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Zo maakte hij een schilderij voor NASA en decoreerde hij met maar liefst negen werken de vergaderkamer en ontvangsthal van een leasemaatschappij in Duitsland. Zijn CV laat een indrukwekkende lijst met exposities zien, in Nederland en ver over de grens.

Museum Kruysenhuis is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum is op eerste pinksterdag geopend en gesloten met Hemelvaart en op tweede pinksterdag. De entree bedraagt ¤ 2,50. 65-Plussers betalen ¤ 1,50. Kinderen tot 12 jaar gratis.