European Commission

IP/02/626

Brussel, 25 arpril 2002

Opendeurdag in de Commissie, Zaterdag 4 mei 2002

Op zaterdag 4 mei opent de Europese Commissie haar deuren voor het grote publiek. Samen met de andere Europese instellingen geeft de Commissie op deze eerste zaterdag van mei het startschot voor de feestelijkheden rond de 'Dag van Europa'. Op deze dag wordt de Schumanverklaring herdacht. Met zijn verklaring op 9 mei 1950 gaf Schuman de aanzet tot wat later de Europese Unie zou worden. Op zaterdagochtend zal Philippe Busquin het publiek ontmoeten in het Breydel gebouw. Hij zal er spreken over de Europese aangelegenheden en in het bijzonder over het thema onderzoek. Tussen 10.00 uur en 17.30 uur is iedereen welkom.

Deelnemers kunnen eveneens een bezoek brengen aan de vergaderzaal van de Commissie, de perszaal en de tentoonstelling over de uitbreiding en het onderzoek. Verzamelars van de nieuwe Euro muntstukken kunnen terecht aan een speciale stand. De hele dag zullen de studenten van de prestigieuze balletschool van Anne Teresa De Keersmaeker, P.A.R.T.S., optredens verzorgen (P.A.R.T.S. wordt gesponsord door de Commissie).

Ook de andere instellingen: het Parlement, de Raad, Het Economisch en Sociaal Comité en het Comité van de Regio's organiseren een brede waaier aan activiteiten. Voor de eerste maal vieren ook de kandidaat lidstaten mee onder de noemer 'let's get to know each other / faisons connaissance / tijd om kennis te maken'.