Gemeente Tiel


Programma Dodenherdenking en Wadenoijen

Op 4 mei a.s. worden in de gemeente Tiel alle burgers en militairen herdacht die sinds 10 mei 1940 zijn omgekomen. Ook worden herdacht de burgers en militairen die tijdens vredesmissies van internationale organisaties zijn gevallen, dan wel door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen.

De herdenking in Tiel vindt vanaf 19.00 uur plaats door middel van een korte plechtigheid in de St. Maartenskerk. Na afloop van de dienst volgt een stille tocht naar de fusilladeplaats aan de coupure, vervolgens naar het Joods monument en eindigend bij het monument bij de St. Maartenskerk. Hier wordt twee minuten stilte in acht genomen. Na afloop van de herdenking is er gelegenheid om koffie/thee te drinken in de St. Maartenskerk.

De herdenking in Wadenoijen vindt plaats om 19.30 uur. Op dit tijdstip start achter het Chinees restaurant `De Lelie' aan de Lingedijk een stille tocht naar de N.H. kerk. Om 20.00 uur worden de klokken geluid en is er gelegenheid tot het leggen van bloemen.

Van de herdenking in Tiel wordt door de Ziekomroep Tiel i.s.m. de Lokale Omroep en het 4 mei comité een rechtstreeks verslag verzorgd. Deze radio-uitzending begint om 18.30 uur en is te beluisteren via de kabel op 91.4 Mhz en in de ether op 107,5 Mhz. In het ziekenhuis Rivierenland is de uitzending te volgen op radiokanaal 49 en TV-kanaal 6.