FNV

Bevrijdingsfestival Den Bosch
regio Zuidoost - regiowerk.zuidoostnederland@vc.fnv.nl

Ook dit jaar wordt op de Parade in Den Bosch het Noord-Zuid Bevrijdingsfestival gevierd, waar naast de viering van Bevrijdingsdag ook de multiculturele samenleving in Nederland en andere mondiale vraagstukken voortdurend aandacht krijgen. Ook FNV Regio Zuidoost is aanwezig.Thema dit jaar: "Vrijheid luister nauw". Zoals op de 4 en 5 mei-website te lezen is: "Het gaat op deze dagen om de vrijheid die we met elkaar delen. Eén van de belangrijkste aspecten van vrijheid is dat je kunt zeggen wat je wilt. Maar wat heb je daaraan als niemand luistert? Bij het delen van de vrijheid is luisteren - je inleven in de ander en daarmee rekening houden - net zo belangrijk als spreken. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen kan delen in de vrijheid? Hoe voorkomen we dat het recht van de sterkste geldt? Hoe laten we ook de zwakkeren tot hun recht komen? Dat vraagt om nauwkeurige afspraken. En om verantwoordelijkheid ons aan die afspraken te houden. Vrijheid die we samen delen luistert nauw."

Meer weten over het programma/activiteiten op het bevrijdingsfestival in Den Bosch? Klik http://www.4en5mei.nl/02bevrfest/programmering/brabant.html (hier).

Meer weten over bevrijdingsfestivals in andere provincies? Klik http://www.4en5mei.nl/02bevrfest/programmering/start.html (hier).

Uitgebreide informatie over de nationale herdenking en viering 4 en 5 mei vind je http://www.4en5mei.nl (hier.)

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/zuidoost .