Ingezonden persbericht

Klachtschrijven minister Jorritsma bedenkelijke uitspraken

Klachtschrijven Nationale ombudsman tegen EZ-minister Joritsma inzake bedenkelijke uitspraken

BREDA, 20020504 -- Naar aanleiding van de publicatie: ' EZ-minister Jorritsma verzweeg subsidies ' in het Algemeen Dagblad, en de pertinente ontkenningen van desbetreffende minister, heeft de Aktiegroep Burgerbelangen uit Breda vandaag een klachtschrijven voor de Nationale ombudsman tegen minister Jorritsma opgesteld.

Dit klachtschrijven ' Kenbaarheidvereiste ' (zie art. 12 lid 2 -en 14i) heeft betrekking op de bedenkelijke uitlatingen in de media van de betrokken minister alsof er ' niets aan de hand zou zijn en aan haar integriteit in het geheel niet te twijfelen valt '.

De onderbouwingen van de staatsrechtgeleerden prof. A. Koekoek (KUB Tilburg) en prof. A. Heringa (Universiteit van Maastricht) en de toenmalige Secretaris-generaal, Sweder van Wijnbergen geven ter zake voldoende aanleiding te twijfelen aan de integriteit van de minister van Economische Zaken.

In desbetreffende brief staat ook vermeld:, dat het uiterst zonderling te noemen is minister Jorritsma, alvorens kennis te hebben genomen van de definitieve vorm van de publicatie, zij daags te voren de media heeft benaderd (tv-uitzending ' Barend en Van Dorp donderdag 3 mei jl.) om haar oordeel over- en kritiek inzake desbetreffende publicatie te ventileren. Op z'n zachtst uitgedrukt ' uiterst merkwaardig ' voor een bewindspersoon.

De Nationale ombudsman wordt verzocht een onderzoek in te stellen naar het waarheidsgehalte van de verklaringen van deze minister.

Tom Dinnesen

Woordvoerder van de
Aktiegroep Burgerbelangen

Tel 06 - 148 93 251
e-mail: bbelang@xs4all.nl
Postbus 4683 4803 ER Breda