Gemeente Purmerend

17 april 2002 - Meimaand - Marktmaand

In mei zijn er traditiegetrouw extra activiteiten van de Dienst Marktwezen. Er is Groenmarkt, voorjaarskermis en bovendien is er de eerste van een reeks Matsmarkten op de laatste donderdag van de maand.

De Groenmarkt is zaterdag 4 mei in de binnenstad. Een enorm aanbod van planten en ander groen maakt de straten en pleinen rond en van het winkelhart tot een groot tuincentrum.

De voorjaarskermis is van woensdag 8 mei tot en met zondag 12 mei, steeds vanaf 14.00 uur. Het is een grote kermis van ongeveer zestig attracties met ook dit jaar weer diverse nieuwe attracties. Woensdag 8 mei - de eerste dag - is kortingdag. Het gebruik van attracties is dan voor de halve prijs. Voor de grote attracties is dat dan 0,75 en voor de kinderattracties 0,50. Vrijdag 10 mei is er om ongeveer 22.15 uur een groots vuurwerk vanaf het dak van de parkeergarage van het Eggert Winkelcentrum.

De blikvanger van de kermis is de Wellenflug, een gigantische draaimolen, zoals ze ook te zien zijn op de grote kermissen in Duitsland. Nieuw voor Purmerend is ook de megabooster; een zeer snel verticaal rond-draaiende attractie. De Katapult van vorig jaar die twee mensen de ruimte inschiet en de in 2000 in Purmer-end succesvolle waterbaan hebben ook een plaats op de voorjaarskermis.

Zondag 12 mei is het ook door de aanwezigheid van kabouter Plop extra gezellig in de binnenstad. Met de kermis op de achtergrond is een bezoek aan een van de grote terrassen op de Koemarkt een aanrader.