Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

HERDENKINGSCOMITE AXEL

Verzorgt deel programma op 4 mei

Zaterdag 4 mei wordt de jaarlijkse Dodenherdenking in Axel gehouden.
Naast de officiële herdenking bij het monument in de Zeestraat, waarvan de organisatie in handen is van de gemeente, voorziet het Herdenkingscomité in een omlijstend programma.
U bent van harte welkom, zowel bij de bijeenkomst op de begraafplaats die wordt georganiseerd door het Herdenkingscomité, als bij de herdenking bij het monument van de Gevallen Strijder. Aan de dodenherdenking wordt medewerking verleend door onder anderen de Nationale Reserve, de Scouting en het Samen-op-Weg koor.

Om 18.45 uur vertrekt de tocht van De Halle naar de Poolse begraafplaats op het Axels kerkhof, dit op verzoek van de Poolse oud-strijders. Op de begraafplaats zullen de namen van de gevallen Poolse soldaten worden afgeroepen en worden bloemen gelegd door nabestaanden van de gesneuvelde Polen, door scholen en het Herdenkingscomité.
Pastor Van Waterschoot zal een gebed uitspreken en de Christelijke Drumfanfare Hosanna zorgt voor de muzikale omlijsting.

Van de begraafplaats gaat het verder naar het stadhuis, van waaruit om 19.45 uur wordt vertrokken naar het monument in de Zeestraat voor de officiële herdenking.
Na afloop van de plechtigheid in de Zeestraat is er gelegenheid tot samenkomst in de Nederlands Hervormde Kerk.
In de kerk zal burgemeester Mulder een toespraak houden en zullen kinderen van de basisscholen declameren.
Namens het Herdenkingscomité zal Eduard de Kort een voordracht houden.