Gemeente Zoetermeer

4 mei: Stille Tocht en Herdenking

Zaterdag 4 mei a.s. is iedereen van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Stille Tocht, de Herdenking en de herdenkingsdienst. De Stille Tocht wordt gehouden ter herdenking van allen - burgers en militairen- die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog slachtoffer zijn geworden van oorlogen. De tocht start om 19.15 uur vanaf het Stadsmuseum Zoetermeer 't Oude Huis, Dorpsstraat 7, en eindigt bij het monument in het Wilhelminapark. Om 20.00 uur begint daar de Herdenking.

Tussen 20.20 uur en 20.25 uur vliegt een aantal oude vlietuigen over Zoetermeer om een saluut te brengen aan de gevallenen. Vanaf 20.30 uur is er een herdenkingsdienst in de Morgensterkerk aan de Nassaulaan 1a.

Tijdens de bijeenkomst spreken burgemeester dr L. van Leeuwen en de heer J. de Boer van de Vereniging Oud-Militairen en Indiëgangers (VOMI). Merel Dohle, winnares van de Voorleeswedstrijd provincie Zuid-Holland, leest voor uit het dagboek van Anne Frank. Bart Sanders en Rozemarijn Vlijm, leerlingen van de Koningin Beatrixschook en Greetje Peterse van Vluchtelingenwerk Zoetermeer dragen gedichten voor. Het vrouwen-barbershopkwartet 'Patchwork' zingt in vierstemmig close harmony, a capella, waarbij de zang wordt ondersteund door expressie in de vorm van gebaren en lichaamstaal.

Tijdens de herdenkingsdienst is in de Morgensterkerk een tentoonstelling ingericht over de Tweede Wereldoorlog. Daar zijn onder andere spullen te zien uit het neergestorte vliegtuig van John McCormick. Deze materialen zijn ter beschikking gesteld door het Stadsmusem Zoetermeer. Ook zijn er tekeningen te zien, die gemaakt zijn door de groepen 6,7 en 8 van de Koningin Beatrixschool.

Laatste wijziging: 29-4-2002