Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 4/5/2002
Auteur: Carel Bouman

Levensgevaarlijke medicijnen verloren
Vermoedelijk in de omgeving van de Rueckertbaan in Tilburg zijn gisteren levensgevaarlijke medicijnen verloren. Het betreft tien ampullen van 20 ml. Met Propofol, dat ook wel onder de naam Deprivan in omloop zijn. Het betreft een narcosemiddel en heeft een diepe slaap tot gevolg. Bij ondeskundig gebruik kan het de dood tot gevolg hebben. Zeer gevaarlijk dus!!!!! De ampullen hebben de afmeting van een plakstift en bevatten een vloeistof die melkachtig van kleur is.

Gesignaleerde man aangehouden
Gistermorgen rond halftien hebben agenten aan de Gasthuisring in Tilburg een 20-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. Bij controle bleek dat de man gesignaleerd stond voor de Rijksinrichting Overberg te Overberg.

Verbrijzeld been bij arbeidsongeval
Een man uit Wolfel, waarvan de leeftijd niet bekend is, liep gistermorgen even na zeven uur aan de Warandalaan in Tilburg een verbrijzeld been op toen hij bij het lossen van zogenaamde glasblokken uit een container. Bij deze werkzaamheden viel zon glasblok op het slachtoffer dat daaronder klem kwam te zitten. De GGD heeft de man naar een Tilburgs ziekenhuis gebracht. In dit ziekenhuis constateerde men na onderzoek een verbrijzeld been. De politie heeft de zaak overgedragen aan de arbeidsinspectie.

Inbreker op heterdaad betrapt
Gistermiddag rond vijf over halfzes werd aan de Voerdijk in Haghorst een 28-jarige man, waarvan de woon- of verblijfplaats onbekend is, op heterdaad betrapt toen hij in een woning aan het inbreken was. De man had aan de achterzijde van de woning een keukenraam opengebroken en was hierdoor naar binnengeklommen. In het belang van het onderzoek is de aangehouden verdachte in verzekering gesteld.

Gestolen auto in de hens
Vannacht, even na middernacht, ging aan de Bos en Beemdweg in Tilburg een gestolen auto in de hens. De auto brandde helemaal uit. Bij onderzoek bleek dat de auto was gestolen vanaf de IJskelderstraat te Tilburg en behoorde toe aan een 30-jarige man uit deze stad. De auto moet als verloren worden beschouwd.

Eindhovense taxichauffeur met vuurwapen bedreigd Gisteravond tussen vijf over tien en tien over tien werd aan de Ringbaan West te Tilburg een 25-jarige Eindhovense taxichauffeur met een vuurwapen bedreigd. Na onenigheid over verkeersgedrag bedreigde de bijrijder van de tegenpartij de chauffeur met een vuurwapen dat hij door het open raam op de Eindhovenaar richtte. De taxichauffeur vlucht hierop met zijn auto het Tilburgse stadscentrum in en doet vervolgens aangifte bij de politie.

Man rijdt in op agent in burger
Vannacht om tien over halfvijf hebben agenten aan de Atelierstraat in Tilburg een 23-jarige man uit de Moer aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag c.q. zware mishandeling. Een 22-jarige agent van de politieregio Brabant Noord die in de Tilburgse binnenstad was gaan stappen hoorde op de Heuvel een vrouw tegen de later aangehouden verdachte zeggen: Jij rijdt niet meer. Je hebt te veel gedronken. Hierop heeft de Bossche agent de verdachte gevolgd, samen met een kennis die bij de politie Midden en West Brabant werkt. Beiden zien de man in de Tivoligarage in zijn auto stappen, waarop de beide agenten de man kenbaar maken dat zij van de politie zijn en het legitimatiebewijs tonen. Hierop rijdt de verdachte in op de Bossche agent. Die kan geen kant op, springt omhoog en komt op de motorkap van de auto van de verdachte terecht en weet zich aan een ruitenwisser vast te houden. Bij het verlaten van de parkeergarage Tivoli slaat de verdachte rechtsaf en rolt de Bossche agent van de motorkap waarbij hij schaafwonden aan hoofd, linker pols, -elleboog en knie oploopt. Aan de hand van het opgegeven signalement van auto en het kenteken zagen agenten de man op de Veldhovenring rijden en na een korte achtervolging kon hij in de Atelierstraat worden aangehouden.

9 bekeuringen bij bromfietscontrole
Gisteren heeft het politieteam Oisterwijk aan de Schoolstraat in Moergestel een bromfietscontrole gehouden. Bij deze controle werden in totaal zeven bromfietsen gecontroleerd en werden er negen bekeuringen uitgeschreven. Twee bromfietsen werden uit het verkeer genomen omdat zij niet verzekerd waren. Een derde bromfiets werd inbeslag genomen omdat het een omgekatte brommer bleek te zijn. De omgekatte bromfiets was in het bezit van een 16-jarige jongen uit Oirschot.

Eindhovenaar met te veel drank op aangehouden
Vannacht rond twee uur hebben agenten aan de Korvelseweg, ter hoogte van de Fokkerhof in Tilburg een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden nadat bij controle bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man bijna 1,25 promille. De man kreeg een rijverbod van vijf uren en een dagvaarding uitgereikt bij zijn in vrijheid stelling.