Politie Rotterdam Rijnmond

Bijgewerkt: 04-05-02 14:32

Uitgave zaterdag 4 mei 2002

SUPERMARKT OVERVALLEN (4 mei 2002) Een nog onbekende man heeft vrijdagmiddag omstreeks vier uur een supermarkt aan de Keyenburg overvallen. Een kassier was bedreigd door een man met een vuurwapen, die geld eiste. De overvaller griste, omdat de kassa dicht bleef, een bankbiljet van 10 euro van de kassa en trok ook de portemonnee uit handen van een klant, die juist aan het afrekenen was. Hierop ging de man er vandoor.

DODE JONGEN IN WONING AANGETROFFEN (4 mei 2002) Vrijdagavond omstreeks half negen trof een familielid in een woning aan de Burg. Molenaarstraat, het levenloze lichaam aan van een 17-jarige bewoner, waarna de GGD en de politie werden gewaarschuwd. De doodsoorzaak kon nog niet worden vastgesteld. Er zal sectie worden verricht op het slachtoffer teneinde de juiste doodsoorzaak vast te stellen. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster onderzoekt of er sprake is van een natuurlijke of niet-natuurlijke dood.

SIGARENWINKEL OVERVALLEN (4 mei 2002) VLAARDINGEN - Twee nog onbekende mannen hebben vrijdagavond omstreeks kwart voor negen een sigarenwinkel aan de Eendrachtsstraat overvallen. Eén van de overvallers bedreigde de 56-jarige winkelierster, die op dat moment alleen in de zaak was, met een vuurwapen. Even later kwam er klant binnen, die in een gevecht geraakte met de andere overvaller. Deze klant werd met een groot mes bedreigd. Beide overvallers zagen kans geld uit de kassa mee te nemen, alsmede telefoon- en strippenkaarten. Hierop verlieten zij de winkel. Een onderzoek door de politie in de omgeving naar de overvallers, bleef zonder resultaat.

VROUW BEROOFD (4 mei 2002) Vrijdagavond omstreeks half tien werd in de centrale hal van een flat aan de Oostmolenwerf, een 21-jarige vrouw beroofd van haar geld en gsm. Het slachtoffer keek in de hal haar postvakje na, toen zij plotseling werd beetgepakt door een onbekende man. Zij kreeg een mes op haar keel gezet, waarna de man geld eiste. De man pakte hierna de mobiele telefoon en de portemonnee van het slachtoffer. Nadat hij geld uit de portemonnee van de vrouw had gehaald, ging hij er vandoor.

ILLEGALE CHINEZEN (4 mei 2002) De Vreemdelingenpolitie stelde in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks één uur in een woning aan de Watergeusstraat, een onderzoek in. In de woning werden vijftig vermoedelijk illegaal in Nederland verblijvende Chinezen aangetroffen. De vijftig Chinezen werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. De Vreemdelingenpolitie stelt een nader onderzoek in.

MAN IN KANTOOR OVERVALLEN (4 mei 2002) Zaterdagmorgen vroeg omstreeks half drie werd een 25-jarige Rotterdammer in zijn kantoor aan de Van Bilderbeekplaats overvallen door twee onbekende mannen. De overvallers, die bivakmutsen droegen, bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen. Het slachtoffer moest zijn bankpasjes, autopapieren, mobiele telefoon en sleutels afgeven, waarna hij werd geboeid en opgesloten in het kantoor. De mannen gingen er daarna vandoor. Het slachtoffer wist de politie te waarschuwen, die hem wat later uit zijn benarde positie bevrijdde. De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.

MISHANDELING (4 mei 2002) Zaterdagmorgen vroeg omstreeks half vier trof de politie in de Delftsestraat een 21-jarige man uit Gorkum aan, die met een stuk glas in zijn gezicht was gestoken. De man werd door de GGD overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis. Het slachtoffer had vermoedelijk gevochten met een 27-jarige man uit Dordrecht. Deze verdachte kon worden aangehouden. De man, die ook gewond was geraakt (opgezwollen oogkas) werd overgebracht naar het bureau. De politie van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.