Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-05-2002 Persberichten Politie Limburg - Zuid
Zaterdag 4 mei 2002

District Maastricht

Maastricht Recherchebijstandteam onderzoekt gewelddadig overlijden Maastrichtenaar

Op vrijdagavond, omstreeks middernacht werd bij de politie gemeld dat er een man zwaar gewond op de galerij voor zijn flat aan het Malbergplein lag. Ter plaatse werd door de politie een 44 jarige inwoner van Maastricht aangetroffen die even later aan zijn verwondingen overleed.

Volgens getuigen was er in de woning van de man ruzie geweest waarna hij bloedend naar buiten kwam en op de galerij in elkaar zakte.

Een 41 jarige inwoonster van Maastricht die ten tijde van het voorval in de flat was werd in de buurt aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau. Zij werd later in verzekering gesteld. Uit het onderzoek is gebleken dat tijdens de ruzie in de woning nog een persoon aanwezig was die na het voorval uit de woning wegliep. De identiteit van deze persoon is nog onbekend. Het gaat om een 30 tot 50 jarige blanke man van 1.65 tot 1.75 m groot, hij heeft blond/grijs halflang haar.

Door de technische recherche werd meteen begonnen met een sporen onderzoek in en om de woning. Dit onderzoek wordt vandaag, zaterdag 4 mei, voortgezet.

Door de politie is inmiddels een rechercheteam geformeerd. In de loop van de ochtend is een uitgebreid buurtonderzoek van start gegaan.

Maastricht man van auto beroofd

Op zaterdagochtend, omstreeks 4.00 uur stopte een 23 jarige automobilist uit Maastricht komende vanaf de Cabergerweg voor de rode verkeerslichten Cabergerweg/Statensingel/Frontensingel. Plotseling kwam van rechts een man aangelopen die het bijrijdersportier opende, instapte en onder bedreiging van een mes de bestuurder sommeerde de auto te verlaten. Toen het slachtoffer uitstapte zag hij aan de bestuurderszijde nog een man staan die onmiddellijk instapte en wegreed over de Noorderbrug.

De verdachte die met het mes dreigde heeft het volgende signalement:

Ongeveer 28 jaar, ca. 180 185 cm groot, smal postuur, getinte huidskleur. De man had korte gekrulde donkere haren en zag er onverzorgd uit. Hij droeg een groene stoffen legerjas.

Van de andere verdachte is slechts bekend dat 30 35 jaar oud was, 175 185 cm groot en een smal postuur.

Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Maastricht Aanhouding

Op vrijdagavond, omstreeks 20.00 uur werd op het Stadionplein in Maastricht een 36 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man was vanwege een stadionverbod de toegang geweigerd. Vervolgens strooide hij kopspijkers op de openbare weg. Hij werd ter zake baldadigheid aangehouden.

Maastricht Brand

Op vrijdagavond omstreeks 18.00 uur werd brand gesticht op de bovenverdieping van een sloopwoning gelegen in de Franklinstraat in Maastricht. De brand had een fikse rookontwikkeling tot gevolg. Door de brandweer werd het vuur geblust.

District Sittard

Sittard Aanhouding

Vrijdagavond, omstreeks 22,45 uur werd in de Henric van Veldekestraat in Sittard een 22 jarige inwoner van Sittard aangehouden. De man had even te voren in die straat de ruit van een zaak vernield. Hij werd ter plaatse door de politie aangetroffen en overgebracht naar het hoofdbureau waar hij werd ingesloten.

Stein Vernieling

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 2.40 uur, werd in Stein de etalage van een winkel vernield. De ruit van de winkel in de Kruisstraat van ca. 1.70 bij 1.60 m. werd met een steen ingegooid.

District Kerkrade

Landgraaf Bejaarde man met knuppel mishandeld

Een 70 jarige inwoner van Landgraaf werd vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur op de Bartokring door de bestuurder van een auto mishandeld. De verdachte automobilist had onenigheid met de bestuurder van een andere auto. Laatstgenoemde automobilist reed vervolgens weg. De bejaarde man was getuige van dit voorval. Toen hij zijn weg vervolgde in de richting van het Raadhuisplein moest hij snel opzij gaan voor de verdachte die met hoge snelheid optrok. Hierop gebaarde het slachtoffer de verdachte het rustiger aan te doen waarna deze stopte en uitstapte. De verdachte had een knuppel waarmee hij het slachtoffer tegen het hoofd sloeg waardoor deze ten val kwam. Een volgende slag kon het slachtoffer met zijn wandelstok afweren. Hierna verdween de verdachte met hoge snelheid.

De verdachte, een 21 jarige inwoner van Heerlen, meldde zich een half uur later bij de politie in Landgraaf. Hij werd meteen aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De bejaarde man kon na doktersbehandeling huiswaarts keren.

District Heerlen

Heerlen Aanhouding

Op vrijdagavond omstreeks 22.50 uur werd op de Imstenraderweg in Heerlen een bestuurder van een busje aan een controle onderworpen. De man riekte naar alcohol. Door de agent die hem controleerde werd de man gesommeerd het voertuig te verlaten om aan een ademanalyse mee te werken. Toen de man de sleutels in het contact stak om de auto te starten trachtte de agent tevergeefs te verhinderen dat de man de auto startte en wegreed. De agent was voor zijn eigen veiligheid genoodzaakt zich een aantal meters aan het geopende portier vast te houden waarna hij ten val kwam. De agent liep hierbij schaafwonden op.

Omstreeks 05.30 uur zaterdagochtend werd de betrokken bestelbus op de Locht gesignaleerd en kon de verdachte, een 34 jarige inwoner van Maastricht, worden aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten.

Heerlen Aanhouding fietsendief

Vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd in de Pijperstraat in Heerlen een 37 jarige inwoner van Heerlen aangehouden. Door getuigen werd bij de politie gemeld dat de verdachte een vrijwel nieuwe fiets aan passanten trachtte te verkopen. Toen de politie de man aantrof was hij net doende om een kinderzitje van de fiets te verwijderen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau. Daar bleek zich al een benadeelde van deze fietsdiefstal te hebben gemeld.

De verdachte bekende de diefstal en de benadeelde kreeg haar fiets terug.

Brunssum Ongeval door alcoholgebruik

Op zaterdagochtend, omstreeks 4.00 uur, verloor een 31 jarige automobilist uit Brunssum in de Heugerstraat de macht over het stuur. De man ramde een paal en kwam vervolgens op de kop in de voortuin van een woning terecht. Bij het onderzoek bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.2 0/00, ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Hij liep geen letsel op.