Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-05-2002 2e Persbericht 4 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van heling aangehouden
Op de Laurierstraat zijn zaterdagochtend rond 00.50 uur twee Eindhovenaren (34 en 35 jaar) aangehouden. Ze worden verdacht van heling van een CD-speler en een satellietontvanger. Beiden liepen over straat en hadden een grote tas bij zich. Bij controle bleken daar een CD-speler en een satellietontvanger in te zitten. De goederen werden in beslag genomen en de verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Winkeldief bedreigt personeel met injectienaald In een winkel aan de Piazza is vrijdag rond 16.45 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het wegnemen van vier truien in de winkel aan de Piazza en van diefstal uit een winkel aan de Geldropseweg eerder die dag. In de winkel aan de Geldropseweg zag het personeel een man zes flessen wasmiddel in zijn tas stoppen zonder deze te betalen. Toen hij hierop aangesproken werd verzette de man zich en bedreigde het personeel met een injectienaald. Hij wist toen te ontkomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Uit de hand gelopen agressie in het verkeer In zijn woning op de Chaussonstraat is zaterdag rond 3.00 uur een 52-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het steken met een mes van een 41-jarige automobilist uit Waalwijk kort voor zijn aanhouding. Het slachtoffer moest remmen voor een rood stoplicht op de Keizer Karel V Singel. Een tweede auto moest hierdoor ook stoppen. De bestuurder van dit voertuig stapte uit en liep naar het slachtoffer toe. Hij was geïrriteerd omdat hij moest stoppen. Toen het slachtoffer ook uit zijn auto stapte werd hij met een mes gestoken. Het slachtoffer is overgebracht naar het Màxima Medisch Centrum in Eindhoven. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Jongen mishandeld
Op de Markt is vrijdag rond 15.30 uur een 15-jarige Eindhovenaar door een onbekende man mishandeld. De jongen liep samen met een vriend over de Markt toen plotseling iemand achter hem riep Zal ik hem overvallen. Een man die voor het slachtoffer liep voelde zich aangesproken en dacht dat het slachtoffer deze uitspraak had gedaan. Hierop ontstond een woordenwisseling waarbij de jongen door de onbekende tegen zijn been werd geschopt. Vervolgens sloeg de man met een metalen kist tegen zijn gezicht. De jongen is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Hier bleek dat hij een snee in zijn bovenlip had die gehecht moest worden. Verder zijn twee tanden losgeraakt tijdens de mishandeling.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boschdijk is zaterdagochtend rond 3.50 uur een 23-jarige automobilist uit Helmond betrapt terwijl hij teveel had gedronken. De politie zag de man zonder verlichting rijden en hield hem staande. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,75 weer. De man kreeg een rijverbod van twee uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte onder invloed veroorzaakt aanrijding Op de Normandielaan zijn vrijdagavond rond 23.00 uur twee personenautos met elkaar in botsing gekomen. Het ongeluk ontstond doordat een 57-jarige Eindhovense automobilist niet voldoende rechts reed en hierdoor tegen zijn 41-jarige Eindhovense tegenligger botste. Een 57-jarige inzittende Eindhovense van de tegenligger liep nekklachten op door het ongeluk. De 57-jarige automobilist bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van 0,55 uit. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Brand in garagebox
In een garagebox van een parkeerkelder in de Paradijslaan is zaterdag rond 00.15 uur brand ontstaan. Een matras die tegen de hete uitlaat van de auto was aangevallen was gaan smeulen. De brandweer heeft het matras verwijderd en de parkeerkelder werd door de brandweer met behulp van waaiers gelucht.

Eindhoven: Verdachte voetbalsupporters van vernieling auto aangehouden Na een melding van vernieling van een auto op de Antoon Coolenlaan van een FC-Zwolle supporter stelde de politie vrijdagavond rond 22.15 uur een onderzoek in de omgeving in. Op de Aalsterweg konden even later twee voetbalsupporters uit Eindhoven (15 en 20 jaar) aangehouden worden. Zij worden verdacht van het vernielen van een auto van een 22-jarige man uit Zwolle. De man stond op de kruising Antoon Coolenlaan Aalsterweg stil voor de stoplichten toen een groep jongens naar zijn auto toe kwam lopen. Eén van hen trapte een deuk in een portier van de auto en één vernielde de achterruit. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man van spoor gehaald
In het NS-station is vrijdag rond 22.20 uur een 19-jarige Helmonder onder verzet aangehouden. De verdachte liep kort daarvoor op het spoor en weigerde op verzoek van het NS-personeel om de rails te verlaten. Hierop werd hij door het personeel onder verzet van het spoor gehaald en overgedragen aan de politie. De verdachte had vermoedelijk behoorlijk gedronken en gaf telkens een verschillend woonadres op. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Diefstal fiets
Op het Stationsplein is vrijdag rond 17.00 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte werd op heterdaad door de politie betrapt toen hij op het Stationsplein een fiets wegnam. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van mishandeling en beroving aangehouden Op het Stationsplein zijn zaterdagochtend rond 1.00 uur twee Helmonders (19 en 20 jaar) en een 20-jarige inwoner van Deurne aangehouden. Het drietal wordt verdacht van het schoppen, slaan en beroven van een 20-jarige Helmonder in de Stationshal kort voor hun aanhouding. Het slachtoffer liep een trap van een perron op toen drie jongens hem tegemoet kwamen lopen. Door één van hen werd hij aangesproken. Hierop ontstond een woordenwisseling waarop hij een kopstoot kreeg van één van de drie. Het slachtoffer viel op de grond en werd geslagen en geschopt. Toen het slachtoffer probeerde te onsnappen werd hij vastgehouden aan zijn jas. Hij kon wegkomen door zich uit zijn jas te laten glijden. Het slachtoffer heeft verwondingen aan zijn gezicht, lip en bovenbeen opgelopen. Hij stelt zich onder doktersbehandeling. De verdachten zijn vervolgens met de jas weggelopen. De politie zag de drie verdachten de jas vervolgens op het Stationsplein op het dak van een gebouw gooien. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van inbraak in berging aangehouden De politie stelde vrijdagmiddag een onderzoek in de omgeving in na een melding van een inbraak in een berging van een woning aan de St. Leonardusstraat. In een brandgang aan de Burgstraat zag de politie twee verdachte Eindhovenaren (beiden 15 jaar) met twee fietsen, die uit de eerdergenoemde berging weg waren genomen. Het tweetal zette het op een lopen toen ze de politie zagen. Na een korte achtervolging konden ze rond 14.20 uur op de Schalmstraat aangehouden worden. Bij één van de verdachten werd een schroevendraaier aangetroffen. De fietsen en de schroevendraaier zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Het duo is ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Bromfietscontrole
Op het Achterste Straakven, de Overloop en op het Raktpad is vrijdagavond een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden elf bekeuringen uitgedeeld. Twee voor het opgeven van een valse naam, vier voor het niet dragen van een helm, een voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en vier voor het niet gebruiken van de rijbaan.

Handel: Man overvallen
In een caravan aan de Haveltweg is vrijdag tussen 23.00 en 23.50 uur een 28-jarige man uit Handel overvallen. De man hoorde dat er werd aangebeld en op raam werd geklopt. Toen hij de deur opende stonden twee onbekende mannen voor zijn deur. Het slachtoffer werd door de mannen geslagen en viel op de grond. Onder bedreiging van een mes werd om geld gevraagd. Hierop heeft de man zijn portemonnee afgegeven. Vervolgens werden een decoder, een CDI-speler en een GSM weggenomen. De daders zijn met de buit gevlucht. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn arm, hand en heup op. Het gaat om twee mannen van ongeveer twee meter lang. Eén van hen heeft donkerblond kort haar en een mager postuur. Hij droeg een groene parka. De andere man heeft bruin kort haar en een fors postuur. Hij droeg een witte pet en een grijze jas en had op het moment van de overval een ongeschoren uiterlijk. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen met de afdeling Gemert-Laarbeek via 0900-8844.

Nuenen: Bromfietser gewond
Op de kruising Egelantierlaan - Andoornstraat is vrijdagavond rond 23.30 uur een 16-jarige bromfietser uit Nuenen gevallen. Dit gebeurde nadat hij in een bocht met zijn bromfiets een trottoirband had geraakt en de controle over zijn bromfiets verloor. De jongen droeg geen helm en liep vermoedelijk een hersenschudding op. Ook had hij diverse schaafwonden in zijn gezicht en op zijn knie. Hij is overgebracht naar het Màxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Son en Breugel: Inbraak in een woning
In een woning aan de Tweelingenlaan is vrijdagavond tussen 22.00 en 22.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken. Uit het pand worden een computer en een portemonnee vermist.

Veldhoven: Ramkraak
Bij een bedrijf aan het Meiveld heeft zaterdag rond 5.20 uur een ramkraak plaatsgevonden. De voordeuren en de ruiten van deze deuren werden vernield. Uit het pand worden vier computers en een monitor vermist. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Veldhoven via 0900-8844.