Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-05-2002 4e Persbericht 4 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Telefoonstoring opgelost
De telefoonstoring in en rondom de Muzenlaan en de Argonautenlaan is opgelost. Rond 15.00 uur werkten alle telefoonaansluitingen weer. De beperkte Gemeentelijke Rampenstaf heeft naar aanleiding van het incident diverse maatregelen getroffen. Zij zorgden voor extra politiesurveillance in het getroffen gebied en voor de openstelling van de politiebureaus Woensel Noord en Zuid vanaf 7.00 uur vanochtend voor noodgevallen. Daarnaast controleerden zij meteen de bereikbaarheid van vitale gebieden zoals onder andere ziekenhuizen en huisartsenposten. Voor zover bekend hebben zich geen bijzonderheden voorgedaan tijdens de storing.

Eindhoven: Verdachte van woninginbraak aangehouden Op de Lakerstraat is zaterdag rond 13.05 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning in die straat kort voor zijn aanhouding. De politie zag hem fietsen met een zak met daarin een videorecorder, videobanden en Cds. De goederen zijn in beslag genomen en de verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf een parkeerterrein aan de Oirschotsedijk is tussen vrijdag 21.00 uur en zaterdag 00.45 uur een witte Volkswagen Golf TDI met het kenteken XZ-DL-65 gestolen.

Helmond: Bromfietser rijdt door na aanrijding fietster Op de Overloop is vrijdag rond 13.30 uur een 23-jarige fietster uit Helmond gewond geraakt toen ze aangereden werd door een bromfietser. De vrouw fietste over de Overloop vanuit de Baroniehof. Uit tegenovergestelde richting kwamen twee fietsers aan en daarachter reed de bromfietser. De bromfietser haalde plotseling de twee fietsers in en botste hierdoor frontaal op het 23-jarige slachtoffer. Zij brak een arm en liep een gekneusde rib op door de val. De bromfietser is doorgereden. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Coniferen in brand
Vrijdagavond rond 21.15 uur is brand ontstaan in enkele coniferen van een tuin behorende bij een woning aan de Zuidende. De brandweer heeft de coniferen geblust.

Helmond: Tas van invalide vrouw gestolen
Op het Ameidepark is zaterdag tussen 13.45 en 14.00 uur de tas van een 76-jarige vrouw uit Helmond gestolen. De vrouw reed vanuit haar woning met haar invalidenwagen een galerij op. Toen ze zich omdraaide om de deur van haar woning af te sluiten passeerde haar een onbekende man. Even later ontdekte de vrouw dat haar handtas, die aan de invalidenwagen hing, was weggenomen. In de tas zat een portemonnee met ongeveer 25 Euro.

Asten: Woninginbraak
Uit een woning aan de Adelheid van Voornstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een boodschappentas, een handtas, een portemonnee met ongeveer 25 Euro en een bankpas, een bos sleutels en een digitale camera gestolen. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken terwijl de bewoners thuis waren. Zij ontdekten de volgende ochtend de inbraak.

Best: Woninginbraak
In een woning aan het Krijgertje is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de wnoing werden een pakje sigaretten, een zonnebril, diverse pasjes, ongeveer 120 Euro, een rijbewijs en een portemonnee met daarin een paar pasjes weggenomen.

Best: Inbraak in woning
In een woning aan de Klepperen is zaterdag tussen 1.00 en 7.00 uur ingebroken terwijl de bewoners in bed lagen. De volgende ochtend ontdekten zij de inbraak. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken. Uit de woning werden twee portemonnees en een GSM weggenomen. De portemonnees werden later die ochtend in de omgeving teruggevonden. Hieruit was een bedrag van ruim 500 Euro weggenomen.

Best: Koelwagen gestolen
Vanaf een parkeerplaats achter de woningen aan de Schooneveldstraat en de Kijkduinstraat is vrijdag tussen 17.00 en 23.00 uur een koelwagen gestolen. De aanhangwagen is wit en is voorzien van het kenteken VH-DB-91.

Best: Portemonnee uit fietstas gerold
Op de Boterhoek is zaterdag tussen 15.00 en 15.15 uur de portemonnee van een 57-jarige vrouw uit Best gerold. De vrouw had de portemonnee in haar fietstas gestopt. Toen ze bij een winkel de portemonnee wilde pakken was deze verdwenen. In de portemonnee zaten een bankpas en een bedrag van ongeveer 80 Euro.

Bladel/Veldhoven: Dekzeilen vrachtwagens opgesneden Op parkeerplaatsen langs de A67 werden van vrijdag op zaterdag van vijf vrachtwagens de dekzeilen opengesneden. Uit de vrachtwagens worden geen goederen vermist. Vier vrachtwagens stonden op een parkeerplaats langs de A67 ter hoogte van Bladel en één vrachtwagen stond op een parkeerplaats langs de A67 ter hoogte van Veldhoven.

Geldrop: Inbraken in winkels
In twee winkels in het Winkelcentrum Coevering is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. In beide gevallen werd een toegangsdeur open gebroken. Er worden geen goederen vermist. In een derde winkel in het Winkelcentrum Coevering werd in dezelfde nacht een poging gedaan om binnen te komen.

Leende: Inbraak in woning
In een woning aan de Irislaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van de woning te vernielen. Wat precies uit de woning wordt vermist is nog niet duidelijk.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf de Kroonhof is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwarte Alfa Romeo met het kenteken YN-77-KB gestolen.

Valkenswaard: Inbraak in winkel
In een winkel aan het Bruhezedal is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De daders kwamen binnen door het vernielen van het dak. Uit het pand werd een grote hoeveelheid parfums en lichaamsverzorgingsproducten weggenomen.