Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 4 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: vechtersbazen na verzet aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht twee mannen, respectievelijk 26 en 31 jaar en beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. De agenten zagen tijdens hun voetsurveillance dat er in de Oude Boteringestraat een vechtpartij gaande was. Zij wisten de vechtersbazen te scheiden. Toen beide partijen werden weggestuurd, liep de ene partij weg, maar richtten de twee mannen hun agressie op de agenten. Na een kort gevecht trachtte één van de agenten de 31-jarige met pepperspray onder controle te krijgen. De man bleef echter doorvechten. Ook enkele klappen met de wapenstok bleek weinig effect op de man te hebben. Ook de 26-jarige verdachte bleef vechten met de agenten. Pas bij assistentie van meerdere eenheden, kreeg de politie de mannen enigszins onder controle. Ook tijdens hun verblijf op het politiebureau gedroegen de mannen zich recalcitrant gedragen. Beiden zijn ingesloten op het politiebureau.

Groningen: fietsendief in de kraag gevat
Vrijdagnacht heeft de politie op de Grote Markt een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsendiefstal. De agenten zagen dat de verdachte bezig was met het forceren van het slot van de fiets. Hierop werd de fietsendief in de kraag gevat. Hij werd na verhoor met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

Groningen: man aangehouden na beledigen agenten De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt een 17-jarige jongen uit Tolbert aangehouden, nadat deze de agenten had uitgescholden en beledigd. De jongen had kort daarvoor met zijn vrienden reeds ruzie gehad met een groepje personen en waren mede hierdoor opgefokt. Toen de politie ten tonele kwam, meende de jongen de agenten te moeten uitschelden. Op het moment dat de jongen door de agenten werd aangesproken, rende hij weg. Toen hij direct daarop terugkwam, werd hij als nog aangehouden. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: lastpak politiebureau uitgezet
De politie heeft vrijdagnacht in de Van Houtenlaan een 32-jarige man uit Franeker aangehouden. De verdachte poogde in de fietsenkelder van het AZC een fiets weg te nemen, maar werd hierbij op heterdaad betrapt. Bij zijn aanhouding gaf de verdachte een valse naam en gedroeg hij zich recalcitrant. Aan het politiebureau werd de verdachte gehoord. Toen hij na verhoor het politiebureau mocht verlaten, weigerde hij dit. De recalcitrante man werd vervolgens met lichte dwang het politiebureau uitgezet.

Garrelsweer e.o.: alcohol
Bij een controle op alcohol werd op de Provincialeweg 360 een 29-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man werd gecontroleerd omdat hij erg slingerend reed. Bij onderzoek bleek hij alcohol te hebben gebruikt en een blaastest wees uit dat hij 0.8 promille alcohol in zijn bloed had. * Ook een 23-jarige inwoner van Garmerwolde kreeg een boete voor het rijden onder invloed. Hij reed met hoge snelheid over de Rijksweg in Groningen richting Ten Boer. Hierbij negeerde de man enkele keren het rode verkeerslicht. Nadat hij was staande gehouden en een blaastest had afgelegd bleek dat de man 0.9 promille alcohol in zijn bloed had. *In de Pelsterstraat in Groningen werd een 39-jarige Stadjer aangehouden voor het rijden onder invloed van ruim 1 promille. Alle bestuurders gingen met een opgelegde boete het politiebureau weer uit.

Delfzijl: diefstal eieren uit volière
Een 13-jarige jongen uit Delfzijl werd vrijdagavond betrapt toen hij bezig was uit een volière eieren te stelen. De jongen stond op het dak van de volière toen hij werd betrapt. Om de eieren weg te kunnen nemen vernielde de jongen het dak. Ook een vriendje bleek de dag ervoor eieren en een duif te hebben gestolen. De jongen werd overgedragen aan zijn moeder. Het vriendje wordt later gehoord.

Gaarkeuken: botsing met boom na inhaalactie
Een 22-jarige man uit Smallingerland moest vrijdagmiddag met been en gezichtsletsel naar een ziekenhuis in Drachten worden gebracht. De man reed met zijn auto over het Hoendiep. Toen hij een voor hem rijdende graafmachine wilde inhalen kwam de man met zijn auto in de berm terecht. Na een poging om te corrigeren belandde de auto aan de andere zijde van de weg in een sloot, waarbij een boom werd ontworteld en de auto twee keer over de kop sloeg. De bestuurder wist zelf uit zijn voertuig te kruipen maar liep door de botsing wel het nodige letsel op. De auto werd total loss afgesleept.

Delfzijl: ruiten vernield
Vrijdagnacht heeft de politie drie jongens (14, 16 en 17 jaar) uit Delfzijl aangehouden. De heren vernielden op het NS station meerdere ruiten. Een getuige zag de vernieling en waarschuwde de politie. Agenten troffen de verdachten nog met hunfietsen op het terrein van de NS. Alle drie werden meegenomen naar het politiebureau en voor de rest van de nacht ingesloten.

Sauwerd: botsing met boom
Zaterdagochtend botste een 20-jarige vrouw uit Winsum met haar auto op de Provincialeweg N361 tegen een boom. De vrouw reed in een bocht van de weg recht door en belandde tegen een boom. Hierbij sloeg de auto om en kwam tegen een tweede boom tot stilstand. De vrouw raakte bekneld, maar kon snel door de brandweer uit de auto worden gehaald. Zij werd met been- en hoofdletsel naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De auto was total loss. De rijbaan werd een korte tijd afgesloten.

Harkstede: vernieling ruit cafetaria
Bij een cafetaria aan de Dorpshuisweg heeft de politie vrijdagavond een 18-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongen had samen met een vriendje ruzie gekregen met andere bezoekers van de cafetaria. Nadat hij uit de eettent was gezet gooide hij een grote ruit van het bedrijf in. Bovendien bedreigden de twee de eigenaresse. Het vriendje wist zich bijtijds uit de voeten te maken, maar de 18-jarige Stadjer kon in de omgeving worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Stadskanaal: auto uitgebrand na diverse botsingen Een 22-jarige man uit Stadskanaal werd vrijdagnacht op de Stelmaker aangehouden. De man had even tevoren met de auto van zijn vader diverse aanrijdingen veroorzaakt en een forse schade aan de auto gemaakt. Op de Hoofdweg had de man een betonnen paal en verkeersbord aangereden. Vervolgens was hij met een deel van de betonnen paal klem onder de auto doorgereden. Bij het oprijden van het Europaplein botste hij nog eens op een stenen verkeersheuvel, waarna de auto op het plein in brand vloog. De man verliet de auto en ging te voet verder naar zijn woning. Vlak voor zijn woning werd hij aangehouden. De man liet een grote ravage achter. De brandweer moest de auto blussen en de rijbaan schoonspuiten vanwege oliesporen. Aan het bureau bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Hem werd een blaastest afgenomen, waarbij een promillage van ruim 1 promille werd gemeten. Na verhoor een enkele processen verbaal mocht hij het bureau weer verlaten. De auto was total loss.

Inlichtingen bij afdeling Communicatie op 0900-8844 (lokaal tarief)