Digitale Gemeente Houten

Bevrijdingsfestival in Utrecht op 5 mei.

donderdag 18 april 2002 - Bron: Bevrijdingsfestival Utrecht

Zondag 5 mei 2002, de dag van de vrijheid, worden in alle provincies in Nederland de bekende bevrijdingsfestivals georganiseerd. In Utrecht zal dit openluchtfestival gehouden worden op het Smakkelaarsveld (nabij station NS), van 14.00 tot 23.00 uur.

Programma
Om alle dertien festivals van een topact te verzekeren, heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei dit jaar drie populaire Nederlandse popacts bereid gevonden ieder langs minstens vier festivals te touren. Dit jaar zal Brainpower het optreden in Utrecht verzorgen. Deze populaire Nederlandse rapper zal Utrecht aandoen per helikopter van de Koninklijke Luchtmacht. Naast Brainpower zijn op dit moment de volgende groepen gecontracteerd: Beef, Kasba, Ivar, Allez Mama, The Dollybirds en Kirsten. Op het veld zullen tijdens de ombouwpauzes de groepen Zoots, De Roadies en Brassband Brotherhood optreden. Kinderfestival Sinds enkele jaren wordt er s middags op het festivalterrein een kinderfestival georganiseerd. Hier zullen speciale optredens voor kinderen gehouden worden. Verder staat er een springkussen, en een klimmuur, en kunnen kinderen henna tatouages laten zetten, en zich laten schminken. Aldo Poppentheater zal een poppenvoorselling geven.

Vrijheid luistert nauw
Het thema van 5 mei is in 2002 Vrijheid luistert nauw. Het gaat die dag om de vrijheid die we met elkaar delen. Vrijheid van meningsuiting betekent dat je kunt zeggen wat je vindt. Maar wat heb je daaraan als niemand luistert? Bij het delen van de vrijheid is luisteren net zo belangrijk als het spreken. Dat betekent dat er maar iets hoeft te gebeuren en het is weg. Vrijheid is kwetsbaar. Met elkaar moeten we er voor zorgen dat vrijheid blijft. Voor iedereen. Vrijheid die je deelt, luistert nauw. Naast de bands zal de presentator het thema vanaf het podium onder de aandacht brengen van de bezoekers van het bevrijdingsfestival. De nationale tourartiesten doen dat op een speciale manier. Brainpower ondersteunt een actie van Amnesty voor persvrijheid in Congo.
Festivalmarkt Op het festivalterrein wordt een festivalmarkt ingericht met kramen van Amnesty International, War Child en enkele andere organisaties.

Vuurwerk
Als afsluiting van het festival is er om 22.30 uur een denderend vuurwerk in het Griftpark.
Informatie Festivalinformatie is te verkrijgen via de festivalwebsite www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl of via website www.4en5mei.nl van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ook worden in de gehele provincie informatieboekjes verspreid, o.a. via bibliotheken en scholen. Telefonische informatie kan verkregen worden bij de VVV in Utrecht: 0900-1288732 (50 eurocent per minuut).

Het Bevrijdingsfestival Utrecht wordt onder andere mogelijk gemaakt door SFMO/BankGiroLoterij, NCDO,
het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Defensie, Gemeente en Provincie Utrecht, Stichting Stadsontspanning Utrecht, Rabobank en Nationaal Fonds 4 en 5 mei, en wordt ondersteund door Radio 538 en MTV.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).