---

Ministerie van Defensie



---

Luchtmachthelikopters vervoeren topartiesten naar bevrijdingsfestivals

05-05-2002

Twee Cougar-helikopters en een Chinook helikopter van de Koninklijke Luchtmacht werden vandaag (5 mei) ingezet om de topartiesten en bands Sita, Brainpower en New Cool Collective naar verschillende plaatsen in Nederland te vervoeren voor optredens op bevrijdingsfestivals. De helikopters, afkomstig van vliegbasis Soesterberg, brachten de artiesten naar de bevrijdingsfestivals in Vlissingen, Rotterdam, Amsterdam, Roermond, Utrecht, Wageningen, Assen, Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Haarlem en Den-Bosch.

Demissionair minister-president Wim Kok gaf vanmiddag om 13.00 uur in Vlissingen het startsein voor de nationale viering van de bevrijding. Het thema van dit jaar voor de viering van de bevrijding is: Vrijheid luistert nauw.

New Cool Collective, winnaar van de Heineken Crossover Award 2001, verzorgde optredens in Groningen, Zwolle, Haarlem en 's-Hertogenbosch. Brainpower trad op in Almere en speelde daarna in Utrecht, Wageningen, Assen en Leeuwarden. Sita was te zien in Vlissingen, Rotterdam en Amsterdam. Haar optreden in Roermond werd afgelast. De artiesten vroegen met hun optredens aandacht voor verschillende goede doelen.

Sita zei eerder hierover: "Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om op 5 mei Nederland door te gaan en muziek te maken. Dat ik in zoveel steden op één dag mag optreden en dus met zoveel mogelijk mensen de vrijheid kan vieren."