Gemeente Breda

22-04-2002

Breda Corazon in Topolis

Breda is een kleurrijke stad met een warm kloppend hart. Als sinds 1999 is Breda Corazon, een groep enthousiaste mensen afkomstig uit diverse culturen, actief om dat imago naar buiten te brengen. Dit jaar verzorgt de groep tussen 5 mei en 8 september negen voorstellingen in Topolis, de spiegel van de stad. Net zoals de bouwers van Topolis wil Corazon samen bouwen: in dit geval niet aan een tijdelijk paviljoen, maar aan een permanente samenleving waarin diversiteit en respect vanzelfsprekend zijn.

De voorstellingen van Corazon vinden plaats op vrijdag en zondag. In het kader van bevrijdingsdag heeft de eerste voorstelling de titel meegekregen van Dance to freedom.
Na de opening om 15.00 uur door de bekende Poolse dans- en zanggroep Mazur is er een keur van dansen uit de hele wereld te zien. Toeschouwers krijgen daarbij de gelegenheid om mee te dansen.

Op de andere avonden is er traditionele en moderne muziek te beluisteren uit India, Iran en Afghanistan, cultuur te bewonderen uit alle delen van Afrika, er worden smartlappen gezongen en er zijn uitvoeringen over kunst en religie.
Over het programma van Breda Corazon in Topolis is een programmaboekje verkrijgbaar bij alle informatiepunten.

De naam Breda Corazon staat voor een steeds wisselende groep mensen, organisaties en instellingen die steeds wisselende activiteiten brengt. Daarbij is vooral het samenwerken bij een activiteit belangrijk. Daardoor leren mensen elkaar beter kennen, begrijpen en respecteren. Het is zoals in de regenboog: alle kleuren zijn op zich mooi, maar samen vormen ze een regenboog die de aparte kleuren overtreft.

Breda, 22 april 2002