Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 1 mei 2002

Rondreizend programma start 5 mei in Het Ketelhuis, Amsterdam

NFF Presenteert... 88 MINUTEN NIEUW TALENT

Vanaf 5 mei rouleert het filmprogramma NFF Presenteert... 88 MINUTEN NIEUW TALENT langs 10 filmtheaters. Het programma bestaat uit Isabelle, Jana, De bovenman en Chalk: vier korte films gemaakt door nieuw Nederlands filmtalent. De regisseurs studeerden in 2001 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. Tijdens het afgelopen Nederlands Film Festival oogstten ze veel lof met hun eindexamenfilms. De vier films worden in één blok van 88 minuten vertoond, telkens op een zondag.

88 MINUTEN NIEUW TALENT is het vierde programma in de reeks NFF Presenteert... dat het Nederlands Film Festival organiseert in samenwerking met de deelnemende filmtheaters.

NFF Presenteert... 88 MINUTEN NIEUW TALENT is te zien in: Bioscoop Het Ketelhuis - Amsterdam (5 mei), Lantaren/Venster - Rotterdam (12 mei), Chasse Cinema - Breda (19 mei), Lux - Nijmegen (26 mei), Filmtheater Lumen - Delft( 2 juni), Concordia Cinema - Enschede (9 juni), Filmhuis de Keizer - Deventer (16 juni), Plaza Futura - Eindhoven (23 juni), Filmhuis Arnhem (30 juni), Filmtheater 't Hoogt - Utrecht (7 juli).

De aanvangstijd is per theater verschillend.

Isabelle - Regie: Tim Oliehoek. Met Catharina Haverkamp en Marian Mudder.

(Naar het boek van Tessa de Loo) Jeanne is schilderes en afstotelijk. Ze neemt wraak door de mooie filmactrice Isabelle te ontvoeren en haar verval vast te leggen in een serie schilderijen. Het proces lijkt te worden verstoord als de tegenpolen dichter bij elkaar komen.

Jana - Regie: Joke Liberge. Met Neeltje de Vree, Kees Blok en Marnie Blok.

Hoe moeilijk is het om iemand waar je heel veel van houdt los te laten. Jana komt maar niet te weten wat er met haar oma in het ziekenhuis gaat gebeuren. Dan ontmoet ze een man wiens vrouw in coma ligt.

De bovenman - Regie: Deirdre Boer. Met o.a.: Gijs Scholten van Aschat, Monique van de Ven en Stanley Burleson.

(Naar het verhaal van Cherry Duyns) Circusdirecteur de Bovenman en zijn vrouw Iet verwelkomen de Fakir, die met zijn spectaculaire act veel publiek kan trekken. De Bovenman treft zijn vrouw echter steeds vaker in de woonwagen van de Fakir aan. De circusbaas kan zijn emoties niet beheersen.

Chalk - Regie: Diederik van Rooijen. Met o.a.: Thekla Reuten en Daniël Boissevain.

Een gevangene tekent zijn celmuren vol met exotische afbeeldingen. Elke nacht krijgt hij van een bewaakster nieuwe krijtjes binnengesmokkeld. Totdat de hoofdbewaker de krijtjes afpakt en de bewaakster op staande voet ontslaat. Alleen in zijn cel ziet de gevangene zijn magische tekeningen tot leven komen. Winnaar Publieksprijs Nieuwe Blikken, Filmtheaters Gelderland

Meer over de lichting 2001 van de Nederlandse Film en Televisie Academie: www.nfta2001.euronet.nl

Het 22e Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober 2002.

Einde Persbericht

www.filmfestival.nl

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Rob Nillezen:

T 030.2303800, F 030.2303801, E publiciteit@filmfestival.nl