Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 5/5/2002
Auteur: Carel Bouman

Inbrekers aangehouden

Gistermorgen om kwart voor zes hebben agenten aan de Bisschop Zwijssenstraat in Tilburg twee mannen en een vrouw aangehouden. De mannen zijn 19 en 18 jaar oud en respectievelijk afkomstig uit Tilburg en Berkel-Enschot. De vrouw is 17 en komt uit Oisterwijk. Rond tien over halfzes gistermorgen zagen surveillerende agenten over de Voltstraat in Tilburg een personenauto met hoge snelheid in de richting van de Piusstraat rijden. De agenten besluiten hierop met meerdere eenheden de achtervolging in te zetten en via de Koopvaardijstraat en de St. Sebastiaanstraat weten agenten de auto aan de kant van de weg te zetten. Als men een onderzoek in de auto instelt treffen de agenten in de kofferbak van de auto een opengebroken kluis aan. Bij nader onderzoek blijkt deze kluis diezelfde nacht weggehaald te zijn bij een horecazaak aan de Reeshofdijk in Tilburg. In het belang van het onderzoek zijn de verdachten ingesloten.

Tilburgse vrouwen beroofd

Gistermiddag rond vier uur werd aan de Kalenbergplaats in Tilburg een 22-jarige Tilburgse vrouw van haar handstas beroofd. De vrouw had haar auto geparkeerd op de parkeerplaats bij de Heyhoef en als ze met haar tas in de hand loopt wordt zij rechts door een bromfietser ingehaald. De duopassagier trekt in het voorbijrijden aan de tas van de vrouw. Door de snelheid van de brommer moet ze de tas loslaten en gaan de twee op de bromfiets er vandoor. Met een te hulp geschoten vrouw stelt de Tilburgse nog wel een onderzoek naar het duo op de brommer in, maar zonder resultaat. De tas van de beroofde vrouw wordt later teruggevonden Dan blijkt dat de mobiele telefoon, een pakje sigaretten, een bankpas en 30 euro uit de tas zijn verdwenen.

Gistermiddag rond halfdrie werd aan het Piusplein in Tilburg een 67-jarige vrouw van haar handtas beroofd. De vrouw staat bij een bushalte te wachten. Twee jongens op een scooter weten de tas van de vrouw uit haar handen te rukken. In de tas zaten onder meer een portemonnee met 50 euro en medicijnen.

Gistermiddag rond kwart voor drie werd aan de Schubertstraat in Tilburg een 77-jarige Tilburgse vrouw van haar tas beroofd. In de tas zitten een portemonnee met ongeveer 20 euro en vleeswaren. De vrouw liep met haar rollator en in gezelschap van haar buurvrouw over de Schubertstraat wanneer een tot nu toe onbekende jongen de tas van de vrouw uit het mandje van haar rollator wegneemt en hard wegloopt in de richting van de Heikantlaan in Tilburg.

Tankstation overvallen

Gisteravond tussen kwart voor acht en tien voor acht werd aan de Ringbaan Noord in Tilburg een tankstation overvallen. De onbekende overvaller was met een groot mes gewapend en bedekte met een sjaal voor een gedeelte zijn gezicht. Hij dreigt met het mes inde richting van de 17-jarige medewerkster van het tankstation, komt achter de toonbank en gebeid de kassalade open te doen. Dat doe de vrouw en de overvaller graait het papieren geld uit de kassalade en verdwijnt vervolgens te voet in de richting van de Hasseltrotonde. Op dit moment is niet duidelijk met hoeveel geld de overvaller er vandoor is gegaan. Van hem ontbreekt op dit moment elk spoor.

Tilburgers bedreigen beveiligingsbeambten

Gistermiddag hebben agenten aan de Stationsstraat in Tilburg twee Tilburgers (23 en 54 jaar oud) aangehouden. Zij bedreigden aan het Station NS aan de Spoorlaan twee beveiligingsbeambten, een 22- en een 30-jarige Eindhovenaar met de dood.

Fietsendief aangehouden

Vannacht om tien voor vijf hebben agenten aan de Goirkestraat in Tilburg een 26-jarige man uit deze stad aangehouden nadat de agenten de man met een zo goed als nieuwe fiets over zijn schouder zagen sjouwen. De fiets die man bij zich had stond nog op slot en in de fouillering van de man vinden agenten inbrekersgereedschap. Aan het bureau bekende de man dat hij de fiets inderdaad had gestolen.