---

Ministerie van Defensie



---

Dodenherdenking Kaboel (voorlichting ISAF, maj Weemering)

4 en 5 mei in Kaboel

04-05-2002

Op 4 mei om 17.00 uur hangt de Nederlandse vlag halfstok op de compound van de multinationale eenheid in Kaboel, Afghanistan. Ook in Afghanistan worden alle burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar dan ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies, herdacht.

De Senior National Representative (SNR) van het Nederlandse contingent, luitenant-kolonel van Bruggen, spreekt tijdens het buitengewone appel op de compound over herdenken, niet vergeten en respect voor mensen die de prijs van vrede en veiligheid betaald hebben met het kostbaarste wat er bestaat: het leven.

De 5 meiviering - de dag van de vrijheid - is overigens zeer toepasselijk hier in dit missiegebied aldus de Senior National Representative. Hier tijdens onze missie wordt weer eens duidelijk dat vrijheid niet overal ter wereld vanzelfsprekend is. Onze missie is slechts een kleine, doch een zeer belangrijke stap op weg naar vrijheid en stabiliteit in dit door conflicten verscheurde land. Een reden temeer om eens goed stil te staan bij het begrip vrijheid.

De normale werkzaamheden voor de Nederlandse militairen gaan gewoon door en er worden er geen feestelijke of inhoudelijke activiteiten georganiseerd. Tijdens deze missie bestaan er geen vrije zaterdagen, zondagen of feestdagen. Het werken aan stabiliteit en veiligheid in Kaboel gaat 7 dagen per week, 3 maanden lang door. (fotos: maj Weemering)


* Dossier: Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme
Dodenherdenking Kaboel (voorlichting ISAF, maj Weemering)