Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

MINISTERIE VWS http://minvws.nl

MinVWS: Nederland en China komen tot sportsamenwerking

Zondag 5 mei 2002, nummer 57

Op zondag 5 mei ondertekende staatssecretaris Margo Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Den Haag een samenwerkingsverband tussen Nederland en China. De ondertekening gebeurde na afloop van de dameshockeywedstrijd tussen HDM en Push.

Het samenwerkingsverband heeft tot doel kennis en kunde van beide landen op het gebied van sport uit te wisselen, zowel op het gebied van topsport als breedtesport en als het gaat om het anti-doping beleid van beide landen. Het programma zal in ieder geval betrekking hebben op de sporten voetbal, schaatsen, zwemmen, hockey, badminton en tafeltennis.

Aansluitend op de ondertekening overhandigde Vliegenthart een beeldje van kunstenares Corry Ammerlaan, genaamd 'The Handshake', aan de ambassadeur van de Volksrepubliek China, de heer Zhu Zushou. Hiermee benadrukte zij de goede samenwerking die Nederland en China de komende jaren te wachten staat. In 2004 volgt een evaluatie waarna het programma, mede met het oog op de Olympische Spelen in Beijing (2008), kan worden verlengd.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een overeenkomst tot stand komt tussen Nederland en China. Ook in de periode 1996-1999 werkten beide landen samen op het gebied van sport.

-0-0-0-