Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-05-2002
Persberichten district Sittard (HP 12.30 ur) Zondag 5 mei 2002

Geleen, overval op slijterij mislukt:
Zaterdag 4 mei 2002 heeft een mislukte gewapende overval plaatsgevonden in een slijterij aan de Valderenstraat te Geleen. De 26 jarige overvalster werd door de eigenaar van de slijterij overmeesterd en met behulp van een buurman in bedwang gehouden tot de komst van de politie.
Zaterdagmorgen omstreeks 11.30 uur kwam een onbekende de slijterij binnen. De eigenaar van de slijterij kwam vanuit het kantoorgedeelte de slijterij binnen lopen om de klant te helpen en werd geconfronteerd met een persoon die een nylonkous over het hoofd getrokken had. Er werd een vuurwapen op de eigenaar gericht en er werd geld geëist. De eigenaar die een vrouwenstem hoorde handelde daarop in een reflex. Hij sloeg het vuurwapen weg, pakte dit vast en probeerde de vrouw te overmeesteren. Het vuurwapen kwam daarbij de vallen en er volgde een worsteling. De overvalster wist daarbij nog wel de slijterij uit te geraken maar vlak voor de slijterij wist de eigenaar de overvalster vast te houden. Op zijn hulpgeroep kwam een buurman te hulp en kon de vrouw in bedwang gehouden worden tot de komst van de gewaarschuwde politie. Deze heeft de overvalster aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Het gebruikte vuurwapen bleek een imitatievuurwapen te zijn. Dit is door de politie in beslaggenomen. De overvalster, een 26 jarige inwoonster van Geleen, is inmiddels in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, winkelinbraak:
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan de Henric van Veldekestraat te Sittard. De toegang tot de wassalon/stomerij werd verkregen na het forceren van een bovenlicht. De bedrijfsruimte werd doorzocht waarbij de inhoud van de kassa, ongeveer 300 euro, weggenomen werd. Ook de inhoud van de fooienpot bestaande uit enkele tientallen euros werd door de inbreker meegenomen. De eigenaar die de inbraak zaterdagmorgen ontdekte heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Sittard, brand in woning:
Zondagmorgen 5 mei 2002 is brand ontstaan in een woning aan de Einsteinstraat te Sittard. Een van de bewoners bemerkte omstreeks 03.50 uur dat de televisie in de slaapkamer plotseling uitviel. Toen zij op de benedenverdieping wilde gaan kijken of er iets aan de hand was bemerkte zij dat de woning zich grotendeels al door rook gevuld had. Zij maakte een tweede bewoner wakker en beiden waren vervolgens gedwongen om vanaf de eerste verdieping via een geopend slaapkamerraam naar de begane grond te springen. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel geblust.
Beide bewoners, die toch heel wat rook ingeademd hadden, werden uit voorzorg voor onderzoek met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar konden na onderzoek huiswaarts. De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan in de woonkamer en ging gepaard met een intense hitte. De juiste oorzaak is nog niet achterhaald. De woonkamer liep zware brand- en rookschade op. De stichting Salvage biedt de getroffen bewoners de helpende hand.

Geleen, brand in woning:
Zondagmorgen 5 mei 29002 heeft een brand gewoed in een woning, ingericht als kamerverhuurbedrijf aan de Van Galenstraat te Geleen. In een van de kamers, bewoond door een 29 jarige man, ontstond omstreeks 06.30 uur brand. De bewoner werd wakker en zag bij een bank in zijn kamer vlammen welke hij probeerde te doven met zijn blote handen. Het doven mislukte waarbij hijzelf enkele fikse brandwonden aan zijn hand opliep. Hij waarschuwde daarop meteen de brandweer. Andere bewoners in het kamerverhuurbedrijf werden gewekt. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle. De kamer liep zware brand- en rookschade op. Na het luchten van de woning konden de andere bewoners terugkeren in hun kamers. Mogelijk is de brand ontstaan bij het roken van drugs waarbij een waterpijp is gebruikt en de gebruiker in slaap is gevallen. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de juiste oorzaak van het ontstaan van de brand. De bewoner moest zich vanwege de opgelopen brandwonden onder medische behandeling stellen.