Bleekemolens alledrie in top tien Silverstone - Jeroen tweede

SILVERSTONE/AERDENHOUT, 4 mei 2002 - Autocoureurs Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen uit Aerdenhout reden alledrie in de top tien tijdens de tweede race van de Renault Sport Clio Trophy in het Britse Silverstone. Jeroen Bleekemolen werd tweede, hetgeen voor hem het beste resultaat met de 285 pk sterke Renault Sport Clio V6 was. Sebastiaan Bleekemolen werd als zesde geklasseerd, terwijl vader Michael na een spannend gevecht met vier coureurs in de slotfase als negende over de streep kwam.

Voor de Bleekemolens was de race op Silverstone de generale repetitie voor de prestigieuze wedstrijd in het voorprogramma van de Formule 1-Grand Prix van Monaco. "Om in Monaco te mogen starten moeten we in ieder geval de eerste twee races van het seizoen gereden hebben", verklaart Michael Bleekemolen, die dit jaar voor de 25e keer in het prinsdom van start gaat. In de tijdtraining op Silverstone reed Jeroen de derde tijd. "Het was een 'alles-of-niets'-ronde, die gelukkig goed uitpakte", meldde hij na afloop van de training. Michael kwalificeerde zich als negende en moest het vooral hebben van de tweede training. "In de eerste sessie kon ik maar één snelle ronde rijden, er reden constant andere deelnemers in de weg." Sebastiaan reed de tiende tijd en klaagde over een probleem met de auto. "De wegligging is verre van optimaal, ik kom nauwelijks de bocht door en dat heeft natuurlijk zijn gevolgen voor de tijden", zo zei hij.

In de wedstrijd verloor Jeroen aanvankelijk een positie, maar reed na drie ronden alweer op de derde plaats en maakte enkele ronden later nog een plaats goed, beide malen dankzij een geslaagde uitremmanoeuvre. "Toen was het een kwestie van geen fouten maken en de race uitrijden. De coureurs achter me kwamen in de slotfase wel dichterbij, maar mijn voorsprong was gelukkig groot genoeg", zei de jongste telg van de bekende racefamilie. Voor Sebastiaan liepen de zaken in de race aanmerkelijk beter dan in de kwalificatie. "Ik kon een aantal plaatsen goedmaken en zeker in de eerste drie, vier ronden het tempo van de koplopers probleemloos volgen. Met mijn zesde plaats ben ik niet ontevreden." Michael streed in de slotfase met Sebastiaan en de beide Italiaanse coureurs Matteo Milani en Stefano d'Aste om de plaatsen zes tot en met negen. "In de laatste bocht was het redelijk chaotisch, met vier rijders zo dicht bij elkaar. De beslissing viel op de laatste meters, helaas ten nadele van mij. Zo kwam ik uiteindelijk als negende over de streep", luidde zijn relaas.

Uitslag: 1. Luca Rangoni (Ita), 2. Jeroen Bleekemolen, 3. Guillaume Greuet (Fra), 6. Sebastiaan Bleekemolen, 9. Michael Bleekemolen

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen, (06) 53 19 71 48.