Politie Rotterdam Rijnmond

Bijgewerkt: 05-05-02 13:33 Uitgave zondag 5 mei 2002

VROUW BEROOFD - VERDACHTE AANGEHOUDEN (5 mei 2002) Zaterdagmorgen werd op het Marconiplein een 24-jarige Rotterdamse beroofd van haar mobiele telefoon. Het slachtoffer kreeg van een jongen een klap in haar gezicht, waarna hij de gsm uit haar hand rukte. Hierna ging hij er vandoor. Een politieman in burger, die getuige was van deze beroving ging achter de jongen aan. In de Van Lennepstraat kon de jongen, een 16-jarige Rotterdammer worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

BRAND IN SLOOPPANDEN (5 mei 2002) Door nog onbekende oorzaak ontstond zaterdagmiddag omstreeks één uur brand in een slooppand aan de Beijerlandselaan. De brandweer, die het alarm grote brand gaf, bluste de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De Beijerlandselaan werd tijdens de brand voor het verkeer afgesloten.

SCHIETPARTIJ (5 mei 2002) VLAARDINGEN -Zaterdagmiddag omstreeks half drie vond in een café' aan de Van Hogendorplaan een schietpartij plaats. Een 48-jarige man uit Vlaardingen schoot om nog onbekende reden met een vuurwapen. Niemand raakte gewond. De aanwezige klanten overmeesterden de schutter en hielden hem vast tot de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het vuurwapen, een pistool, werd in beslag genomen. De politie van het district Waterweg stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze schietpartij.

VIDEOTHEEK OVERVALLEN (5 mei 2002) Een nog onbekende man heeft zaterdagavond omstreeks kwart voor twaalf een videotheek aan de Spinozaweg overvallen. De man bedreigde met een groot mes het personeel en eiste geld. Met een nog onbekende geldbedrag aan buit verliet de overvaller de zaak en liep weg in de richting van de Bierens de Haanweg. Daar stapte hij in een gereedstaande auto en verdween. Wat later werd in de Socratesstraat een auto aangetroffen, die vermoedelijk bij de overval is gebruikt. Deze auto bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De politie van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.

VIJF PERSONEN AANGEHOUDEN TZV OPENLIJKE GEWELDPLEGING (5 mei 2002) In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half één kreeg de politie van het district Zuid een melding dat in de Heenvlietstraat een aantal jongeren vernielingen zouden plegen. Toen twee politiemensen ter plaatse kwamen werden zij belaagd door de groep. Nadat er assistentie was verschenen konden de vijf mannen, in de leeftijd van 14 tot 22 jaar en afkomstig uit Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis worden aangehouden. Tijdens de schermutselingen met de politie werd gebruik gemaakt van de wapenstok en peperspray. In een auto, die bij de groep behoorde werd een hakbijl aangetroffen. Deze bijl werd in beslag genomen.

MAN MISHANDELD EN BEROOFD (5 mei 2002) In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half twee werd in de Coolsestraat een 33-jarige man uit Delft door vijf mannen mishandeld en beroofd van zijn portemonnee. Toen een omstander te hulp schoot, renden de mannen weg in de richting van de Kruiskade. Nadat het slachtoffer met de gewaarschuwde politie in de omgeving had rondgereden op zoek naar de mannen, kon op het Stationsplein één van hen worden aangehouden. De verdachte, een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

GESTOLEN AUTO (5 mei 2002) In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half twee wilden politiemensen op het Mijnsherenplein, de inzittenden van een personenauto controleren. Na een stopteken reed de auto echter met hoge snelheid weg. Er volgde een achtervolging in de wijk Bloemhof. Tijdens de achtervolging kregen de politiemensen het bericht, dat de auto even tevoren was gestolen vanaf de 1e Schansstraat. In de Meerkrapstraat verloor de bestuurder van de auto de macht over het stuur en vloog de bocht uit tegen een geparkeerd staande personenauto. Hierna botste de politieauto tegen de gestolen auto. Beide inzittenden van de gestolen auto konden worden aangehouden. De bestuurder weigerde zijn naam op te geven. Hij werd samen met de inzittende, een 43-jarige Rotterdammer overgebracht naar het bureau en ingesloten.

AANPAK GEWELD EN OVERLAST IN HET CENTRUM VAN ROTTERDAM (5 mei 2002) Personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield het afgelopen weekeinde in de avond en nachtelijke uren, in samenwerking met de Bereden Brigade, Taxicontrole, de Spoorwegpolitie (KLPD) en het Parkeerbedrijf, gericht en zichtbaar toezicht in het centrum van Rotterdam om daar overlast en geweld op straat aan te pakken. In totaal werden er vijf personen aangehouden voor onder meer mishandeling, vernieling, belediging en verzet. Tegen 212 automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt wegens parkeerovertredingen en 3 wildplassers kregen een bekeuring. Taxicontrole controleerde 33 taxi's; vijf taxichauffeurs kregen een proces-verbaal terzake van de Rijtijdenwet.