Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-05-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 12.30 uur) Zondag 5 mei 2002

Landgraaf, aanranding:

Een 12 jarige meisje uit Landgraaf is vrijdagavond het slachtoffer geworden van een aanranding op het Jagerspad te Landgraaf. Het slachtoffertje fietste vrijdagavond omstreeks 21.30 uur vanaf het zwembad In de Bende huiswaarts. Eerst deed zij dit samen met twee leeftijdsgenootjes, maar onderweg scheidden elkaars wegen zich. Alleen fietste zij toen verder. Ter hoogte van het elektriciteitshuisje op de hoek van de Gravenweg en het Jagerspad zag het slachtoffertje op het Jagerspad drie jongens bij een bankje staan welke zij voorbij fietste. Meteen nadat zij het drietal gepasseerd was werd haar fiets van achteren vastgepakt waardoor zij gedwongen was af te stappen. Twee jongens pakten haar vast en trokken haar van haar fiets. Het slachtoffertje werd daarop het struikgewas ingetrokken. Twee jongens gingen daarop op de uitkijk staan terwijl de derde jongen van het slachtoffertje onzedelijk handelingen verwachtte. Zover kwam het gelukkig niet. De twee op de uitkijk staande jongens kwamen plotseling het struikgewas in rennen met de mededeling dat er een auto aankwam. Het drietal nam daarop de vlucht waarop het slachtoffertje huiswaarts kon fietsen.
Het slachtoffertje deed kort daarna bij de politie melding van het voorval. Het drietal is tot nu toe onbekend.
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die het drietal jongens vrijdagavond omstreeks 21.30 uur op de hoek van de Gravenweg en het Jagerspad heeft zien staan of heeft zien wegfietsen. De getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Landgraaf telefoon 099-8844.

Kerkrade, rijden onder invloed:
Zaterdag 4 mei 2002 heeft op het verkeersplein ter hoogte van de Nieuwstraat en de Kohlbergsgracht te Kerkrade een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij de veroorzaker onder invloed van alcohol verkeerde.
Een 20 jarige inwoner van Kerkrade reed omstreeks 21.45 uur met zijn auto in tegengestelde richting over het genoemde verkeersplein waar hij een frontale aanrijding veroorzaakte met een tegenligger (een 62 jarige bestuurster uit Simmerath) die het verkeersplein volgens de verkeersregels volgde. Beide betrokken personenautos raakten zwaar beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept. Geen van de betrokkenen liep letsel op. De gewaarschuwde politie stelde het gebruik van alcohol vast bij de veroorzaker van het verkeersongeval. Hij werd na het afleggen van een alcoholblaastest meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage uit tussen 1.5 en 1.6 promille. Tegen de automobilist uit Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Kerkrade, vernielers aangehouden:
Drie vijftienjarigen zijn zaterdag 4 mei 2002 door de politie aangehouden wegens het vernielen van een ruit van een wachthuisje op het perron van de NS aan de Toupsbergstraat te Kerkrade. Tijdens het wachten op de trein werd het drietal baldadig. Nadat het drietal eerst tegen een van de ruiten trapte werd er ook tegen geslagen en begaf de ruit het. Een getuige waarschuwde de politie die het drietal net voor de komst van de trein in hun kraag kon pakken. Het drietal werd overgebracht naar het politiebureau waar tegen hen proces-verbaal werd opgemaakt. Het drietal bekende de vernieling. Het bureau Halt zal zorgen voor een verdere afhandeling en verhaal van de schade. Van het drietal vijftienjarigen zijn er twee afkomstig uit Kerkrade en een uit Klaaswaal.