Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-05-2002
Persberichten district Heerlen (HP 12.30 uur) Vrijdag 5 mei 2002

Hoensbroek, rijden onder invloed:
Een 17 jarige inwoner van Heerlen is zondagmorgen 5 mei 2002 door de politie aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank op een bromfiets reed die niet verzekerd was.
Een politiepatrouille controleerde zondagmorgen omstreeks 00.30 uur de bestuurder van een bromfiets die over de Hoofdstraat te Hoensbroek reed. Bij de controle kon de bestuurder geen papieren van de bromfiets aan de politie overhandigen. Gaande het gesprek bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken. Van hem werd een alcoholblaastest afgenomen. De uitslag gaf aan dat de bestuurder alcohol gedronken had. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.6 en 0.7. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. Tegen de 17 jarige inwoner van Heerlen wordt in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Heerlen, winkeldief:
Een 35 jarige inwoner van Meerssen is zaterdag 4 mei 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. De inwoner van Meerssen ontvreemdde uit een supermarkt gelegen aan het Homerusplein te Heerlen voor ruim 51 euro aan vleeswaren. Het personeel had de diefstal zien plaatsvinden en nadat er niets aan de kassa werd afgerekend werd de winkeldief aan de uitgang ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Daarnaast kreeg hij een winkelverbod opgelegd voor de duur va een jaar. Na verhoor kon de winkeldief huiswaarts.

Brunssum, winkeldiefstal:
Zaterdagmiddag 4 mei 2002 heeft in een kledingwinkel gevestigd aan de Maastrichterstraat te Brunssum een diefstal plaatsgevonden. Omstreeks 15.00 uur kwamen vier vrouwen met een Zuid-Europees uiterlijk de winkel binnen waarvan er een op het personeel toeliep. Deze vrouw begon van alles over de aanwezige kleding te vragen, waardoor het personeelslid niet in de mogelijkheid was om de andere vrouwen in de gaten te houden. Na enige minuten verlieten de vier vrouwen de winkel zonder iets gekocht te hebben. Bij een controle bleken er broeken en T-shirts weggenomen te zijn voor ruim 400 euro. De vrouwen waren na de ontdekking van de diefstal nergens meer te bekennen. Namens de kledingwinkel is van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen, bestolen tijdens voetbalwedstrijd:
Zeven jeugdige voetballers zijn tijdens een voetbalwedstrijd die gespeeld werd op het voetbalveld van SV Heerlen aan de Palimigeroord te Heerlen bestolen.
Achteraf bleek er een getuige geweest te zijn die een onbekende man vermoedelijk niet afgesloten kleedlokaal van de spelers had zien binnengaan. Na enige minuten was de man weer naar buiten gekomen waarna hij over een hek klom en verdween. Na de wedstrijd bleek dat van diverse spelers geld (kleine bedragen) uit de beurzen was ontvreemd. Zeven spelers deden melding van de diefstal bij een ter plaatse gekomen politiepatrouille. Een andere gedeelte van de spelers die ook het slachtoffer waren geworden van de diefstal was inmiddels al vertrokken.