Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-05-2002
Persberichten district Maastricht
Zondag 5 mei 2002

Maastricht Onderzoek Recherchebijstandteam

Op zaterdag en zondag is het onderzoek naar aanleiding van het gewelddadig overlijden van de 44 jarige inwoner van Maastricht door het Recherchebijstandteam voortgezet.

Op zaterdagochtend werd begonnen met een uitgebreid buurtonderzoek op het Malbergplein en delen van de Florijnruwe en Schellingruwe. De resultaten van dit onderzoek worden momenteel geïnventariseerd.

De technische recherche heeft zaterdag het onderzoek in en om de woning voortgezet. Vandaag, zondag 5 mei, gaat het technisch onderzoek verder.

Op maandag 6 mei zal sectie worden verricht op het lichaam van het slachtoffer.

De 41 jarige vrouw die in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Malbergplein werd aangehouden blijft in verzekering gesteld. Haar betrokkenheid bij het misdrijf is nog onduidelijk. Het rechercheteam is nog altijd op zoek naar nog onbekende personen die meer duidelijkheid kunnen verschaffen over hetgeen zich in de flatwoning heeft afgespeeld.

Maastricht Automobilist krijgt klap

Op zaterdagmiddag omstreeks 14.40 uur kreeg een 51 jarige automobilist uit Landgraaf op de Geusseltkruising in Maastricht een vuistslag van een andere weggebruiker. Laatstgenoemde stoorde zich schijnbaar aan het weggedrag van benadeelde en toen men voor het rode verkeerslicht moest stoppen stapte de verdachte, een 26 jarige man Hulsberg uit en gaf de man een klap. Tegen de Hulsbergenaar is proces verbaal opgemaakt.

Maastricht Aanrijding met letsel

Op zaterdagmiddag, omstreeks 15.00 uur, raakte op de Sint Annalaan in Maastricht een 67 jarige inwoonster bij het oversteken van de rijbaan gewond.

De bejaarde vrouw werd aangereden door een 31 jarige automobilist die vanaf het Volksplein links de Sint Annalaan opreed. Hij merkte de overstekende vrouw niet op met de aanrijding tot gevolg. De bejaarde werd met een botbreuk naar het AZM vervoerd.

Maastricht aanhouding

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 14.00 uur, werd in de Grote Staat een 24 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man was dronken en onvast ter been. Toen hij door de politie werd aangesproken maakte hij met een hand met daarin twee blikjes bier een slaande beweging naar een van de agenten. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten.

Maastricht inbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een pand gelegen aan het Old Hickoryplein in Maastricht. Na het forceren van het slot verschafte men zich toegang. In de zaak werden spullen op de grond gesmeten. Gestolen werd kleingeld en twee haardrogers gestolen.