Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-05-2002
1e Persbericht 5 mei 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van inbraken in autos aangehouden Na een melding van een inbraak in een auto aan de Fuutlaan stelde de politie zaterdagmiddag een onderzoek in de omgeving in. Op de Reigerlaan zagen zij twee verdachte personen fietsen. Een 20-jarige Eindhovenaar kon worden aangehouden. Bij hem werden vier autoluidsprekers, twee versterkers, een radio, twee DVDs en twee aansluitkabels aangetroffen. De tweede persoon zag kans te ontsnappen. De Eindhovenaar wordt verdacht van inbraken in vier autos op zaterdagmiddag. In twee autos in de Fuutlaan werd ingebroken. Hier werd een raam vernield om in de auto te komen. Er worden geen spullen uit beide autos vermist. Ook werd ingebroken in een auto op de Nachtegaallaan. Van deze auto werd een portier opengebroken en er werden een versterker, een versterkerkabel en een zaklamp weggenomen. Uit een auto aan het Muntplein werden twee DVDs weggenomen. Ook hier werd een portier opengebroken om in het voertuig te komen. De politie onderzoekt de zaak. De verdachte is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
In zijn woning aan de Scheerderstraat is zondag rond 00.30 uur een 29-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met de dood van een 29-jarige Eindhovenaar en het vernielen van een ruit van zijn woning aan de Twijnderstraat eerder die avond. In de woning van de verdachte werd een hennepkwekerij met 151 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook werden in de woning munitie en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden Op het Stratumseind is zondag rond 3.30 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan met een terrasstoel van een portier van een horecagelegenheid op het Stratumseind. Dit incident gebeurde na een onenigheid tussen de portiers en een klant over het niet mee naar buiten mogen nemen van een glas. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte met gestolen rijbewijs aangehouden Na een overlastmelding aan de Bremstraat stelde de politie zondagochtend een onderzoek in. Daar troffen zij een 22-jarige verdachte Eindhovenaar aan die bij een woning stond te vervelen. Bij controle bleek de verdachte in het bezit te zijn van een gestolen rijbewijs. Het rijbewijs zat in een portemonnee die op 30 april werd gerold bij een 55-jarige Eindhovense in de binnenstad van Eindhoven. Het rijbewijs is in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie zoekt dringend getuigen van zware mishandeling Op het Stratumseind is zondag rond 3.10 uur een 18-jarige jongen uit Nijmegen aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan en uitdrukken van een sigaret in het gezicht van zijn 16-jarige Eindhovense ex-vriendin op de Smalle Haven eerder die nacht. Het meisje liep brandvlekken in haar gezicht op en een gebroken neus. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. De politie is dringend op zoek naar getuigen die de mishandeling van het meisje hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de Eindhovense Binnenstad via 0900-8844.

Eindhoven: Harddrugs aangetroffen
Op het Stratumseind is zaterdag rond 23.40 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij de verdachte werden in totaal negen cachetjes met harddrugs, vermoedelijk cocaïne, aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Beroving
In een fietstunnel aan de Fellenoord is zondag rond 00.40 uur een 21-jarige Eindhovense van haar tas beroofd. De vrouw fietste daar toen plotseling een bromfietser met twee personen haar van achteren naderde. Tijdens het passeren werd de tas van haar schouder gerukt door de bijrijder van de bromfiets. De vrouw viel hierdoor en liep een schaafwond aan haar knie op en pijn aan haar arm. In de tas zaten een broek, een shirt, toiletartikelen en een portemonnee met een bankpas en ongeveer 50 Euro. De daders reden op een rode scooter. De bestuurder had een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 20 jaar en heeft een normaal postuur. Hij droeg een zwarte broek, een zwart gewatteerd jack en een zwarte integraalhelm. De bijrijder is tussen de 18 en 20 jaar, heeft een lichtgetinte huidskleur en een mager postuur. Hij droeg een dikke zwarte jas, een donkerblauwe spijkerbroek, witte sportschoenen en een integraalhelm.

Eindhoven: Mishandeling
Op het Stadhuisplein zijn zondag rond 4.20 uur een 18-jarige en een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Ze worden verdacht van het slaan en schoppen van een 28-jarige man uit Vessem kort voor hun aanhouding. Ook werd in de ogen van het slachtoffer traangas gespoten. Het slachtoffer klaagde over brandende ogen en pijn aan zijn kaak. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Beide verdachten zijn ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek.

Eindhoven/Helmond: Gestolen auto teruggevonden
Vanaf de Hudsonlaan in Eindhoven werd tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 5.00 uur een witte bestelbus gestolen. De bus werd zondagochtend rond 5.00 uur op de Wethouder van Wellaan in Helmond teruggevonden.

Helmond: Alcoholcontrole
Op de Engelseweg, de Vossenbeemd, de Weg door de Rijpel en op de Deurneseweg is tussen zaterdag 20.15 uur en zondag 1.00 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 629 bestuurders gecontroleerd. Vier bestuurders werden betrapt terwijl ze teveel hadden gedronken. Bij een 50-jarige Helmondse automobilist werd een promillage van 0,90 vastgesteld, bij een 24-jarige, eveneens Helmondse, automobilist werd een promillage van 0,95 gemeten en bij een 40-jarige automobilist uit Aarle-Rixtel werd een promillage van 0,80 waargenomen. Alle drie kregen ze een rijverbod van drie uur en wordt een proces-verbaal opgemaakt. Een 42-jarige Helmondse automobilist werd betrapt met een promillage van 0,70 achter het stuur. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro.

Aarle-Rixtel: Scheidsrechter mishandeld
Op een voetbalterrein aan de Bakelseweg is zaterdag rond 16.15 uur een 45-jarige scheidsrechter mishandeld. De man deelde een rode kaart uit aan een van de spelers waarop hij geslagen werd door een aantal spelers. Uiteindelijk mondde de voetbalwedstrijd uit in een vechtpartij tussen beide teams. De wedstrijd is hierdoor niet afgespeeld.

Asten: Onder invloed
Op de A67 richting Asten is zondag rond 1.15 uur een 29-jarige automobilist uit Mierlo betrapt terwijl hij teveel had gedronken. De politie zag de verdachte slingerend over de snelweg rijden en hield hem aan. Een ademanalyse wees een promillage van 0,65 uit. De man kreeg een rijverbod van een uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Verdachte van mishandeling en bedreiging aangehouden In zijn woning in Best is zaterdag rond 23.30 uur een 27-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan en bedreigen met een mes van zijn 51-jarige vader in hun woning kort voor zijn aanhouding. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Beek en Donk: Bromfietser negeert stopteken en botst tegen politievoertuig
De politie zag zaterdag rond 17.40 uur een 22-jarige bromfietser uit Beek en Donk zonder helm over het trottoir rijden op de Otterweg. Hij negeerde een stopteken van de politie en probeerde te ontkomen door vanaf het trottoir weer de rijbaan op te rijden. Hierbij botste hij achterop een politievoertuig waarop hij werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets ook niet verzekerd was. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Verdachte met harddrugs aangehouden
Op de Patrijs is zaterdag rond 22.40 uur een 15-jarige verdachte uit Deurne aangehouden. De politie zag de jongen op de Patrijs plotseling zijn bromfiets op de grond gooien en de struiken in duiken. Toen de verdachte uit de struiken werd gehaald zagen ze hem iets weggooien. Dit bleken 73 Xtc-tabletten te zijn en een cachetje met cocaïne. Deze spullen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Geldrop: Fietser aangereden
Op de kruising Johan Peijnenburgweg Laan der vier Heemskinderen is zaterdagmiddag rond 16.30 uur een 22-jarige fietser uit Geldrop gewond geraakt. De fietser stak de Johan Peijnenburgweg over ter hoogte van de Dommeldalseweg, toen hij in botsing kwam met een 20-jarige automobilist uit Geldrop, die van rechts over de Laan der vier Heemskinderen aan kwam rijden. De automobilist remde in een bocht, verloor de controle over zijn stuur en schoof rechtdoor waarna hij de fietser aanreed. De fietser is met kneuzingen overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Gemert: Harddrugs
In een horecagelegenheid aan het Binderseind is zondag rond 00.10 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van het in bezit hebben van harddrugs. Tijdens een fouillering bij binnenkomst werd een zakje met 37 pillen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Heeze: Alcoholcontrole
Op de Kapelstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werden 47 bestuurders gecontroleerd. Eén 31-jarige automobilist uit Eindhoven werd betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,75 uit. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro.

Heeze: Computer weggenomen
In een gebouw aan de Jan Deckersstraat is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen. Voor zover tot nu toe bekend wordt uit het pand een computer vermist.

Valkenswaard: Voetganger loopt plotseling rijbaan op Op de Markt is zondag rond 4.00 uur een 20-jarige voetganger uit Valkenswaard gewond geraakt toen hij plotseling de rijbaan opliep. Een 40-jarige automobiliste uit Waalre, die uit de richting van de Luikerweg aan kwam rijden, kon niet meer tijdig remmen voor de voetganger waardoor een aanrijding ontstond. De voetganger liep een verwonding aan zijn hoofd op. Vermoedelijk was de voetganger onder invloed van alcohol.

Waalre: Betrapt met gestolen kentekenplaten
Op een afrit van de A67, ter hoogte van Waalre, zijn zondag rond 5.00 uur een 18-jarige automobilist uit Eindhoven en drie inzittenden (een 19-jarige jongen uit Waalre en een 17- en een 19-jarige Eindhovenaar) aangehouden. De politie zag hen rijden met onjuiste kentekenplaten. Uit onderzoek bleek dat de kentekenplaten waren gestolen vanaf een auto die geparkeerd stond aan de Prunellalaan in Waalre. De verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Waalre: Verkeerscontrole
Op de kruising Eindhovenseweg met de op- en afrit van de A2/A67 is zaterdagavond een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 25 bekeuringen uitgedeeld. 21 voor het rijden door rood, twee voor het niet volgen van de rijbaan en twee voor het volgen van een andere richting dan die van het gebruikte voorsorteervak.