Nieuwsbericht d.d. zondag 5 mei 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Mishandeling
Sint-Pancras, 3 mei 2002.
Een 15-jarig meisje uit Sint-Pancras heeft aangifte gedaan van mishandeling, gepleegd om 02.00 uur op 1 mei jl. Zij was smet Koninginnedag gaan stappen met vrienden, toen zij op de Destreelaan een groepje ruziënde mensen zag. Toen een van hen probeerde het stel te kalmeren, richtte de agressie zich tegen hen. Het meisje werd geslagen en haar kleding verscheurd. Ook een van haar vrienden, die tussen beide kwam raakte gewond aan het gezicht.

Auto gestolen

-Egmond aan Zee, 3 mei 2002.
Op vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur is op de Boulevard een zwarte BMW-M5, met het Duitse kenteken HB-MW-259 gestolen. De gedupeerde eigenaar is een 43-jarige man uit Bremen. In de auto lagen onder meer kleding en een Pentax fotocamera en diverse telelenzen.
-Heerhugowaard, 5 mei 2002.
Vanaf de H. Segherslaan is een blauwe Opel Kadet, met het kenteken ZN-07-XK gestolen. Dit is gebeurd tussen zaterdag 21.00 en zondag 09.30 uur.

Poging tot brandstichting
Alkmaar, 3 mei 2002.
Omstreeks 19.30 uur kwam bij de politie de melding dat er in een school aan de Drechterwaard veel rook te zien was. De gealarmeerde brandweer ontdekte dat er via een dakraam brandend materiaal naar binnen was gegooid. Dit materiaal had geen brand, maar wel veel rook veroorzaakt. Door de rookontwikkeling ontstond er schade een de wanden en aan een aantal computers. Getuigen hebben voorafgaande aan het incident een viertal jongelui bij de school gezien. De politie stelt een onderzoek in.

Deur van politiebureau vernield
Alkmaar, 4 mei 2002.
Een vader, die het niet eens was met het politieoptreden tegen zijn zoons, kwam om 01.00 uur verhaal halen op het bureau aan het Mallegatsplein. Toen de centralist, de deur niet snel genoeg opende trapte hij tegen een ruit van de deur, waardoor deze beschadigd raakte. Bij zijn aanhouding bleek de man, een 44-jarige Alkmaarder, onder invloed van alcohol te zijn. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding en verwonde daarbij een politieagente. De reden van zijn komst naar het bureau was de ondervraging van zijn zoons en een paar vrienden enkele uren eerder i.v.m. vernieling van de slagboom van de Singelgarage. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Met drank op achter het stuur

-Castricum, 4 mei 2002.
Om 04.15 uur heeft de politie op de Vinkebaan een 23-jarige bestuurder uit Egmond aan de Hoef aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man blies 400 ug/l, dat is bijna 2 keer de max. toegestane hoeveelheid. Hij kreeg een boete en een rijverbod van drie uur.
-Bergen, 4 mei 2002.
Op de Landweg is een 29-jarige man uit Egmond aan Zee aangehouden, die te veel alcohol had gedronken. Hij blies 645 ug/l, dat is 3 keer de max. toegestane hoeveelheid. De man reed bovendien zonder rijbewijs. De man is na verhoor heengezonden met een dagvaarding op zak.

Schuurtjes mikpunt van diefstal, bewoners gewaarschuwd Egmond aan Zee, 4 mei 2002.
In de afgelopen week is op diverse adressen aan de Eisenhowerstraat gepoogd om schuurtjes open te breken. De politie constateerde wriksporen in de kozijnen. Omdat ook vorige maand al een bromfiets uit een van de schuren is gestolen, heeft de politie de bewoners bezocht en hen beveiligingstips gegeven. Afgesproken is dat bewoners alert zullen zijn en de politie zoveel mogelijk zal surveilleren.

Diefstal uit woning
Alkmaar, 4 mei 2002.
Uit een woning aan de Houtweg zijn twee elektrische gitaren, autosleutel en een portemonnee gestolen, terwijl de bewoonster sliep. De vrouw werd om 05.00 uur wakker omdat zij de dader(s) hoorden weggaan door de voordeur. Zij waarschuwde onmiddellijk de politie. Deze constateerde dat de dieven mogelijk zijn binnengekomen door het slot van een niet afgesloten voordeur open te hengelen.

Diefstal uit bibliotheek
Heerhugowaard, 4 mei 2002.
Tussen vrijdag 21.30 en zaterdag 07.00 uur is ingebroken in de Bibliotheek in Middenwaard. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De kluis is opengebroken en een andere kluis meegenomen. Naast de kluis wordt een geldbedrag, een verzekeringspolis en een giropas vermist.

Ongeval met letsel

-Alkmaar, 4 mei 2002.
Omstreeks 14.30 reed op de Nieuwe Schermerweg de 44-jarige bestuurder van een rolstoelbus tegen de auto van een 43-jarige man uit Heerhugowaard, die voor het verkeerslicht stil stond. In de bus zat in haar rolstoel een 48-jarige vrouw uit Heerhugowaard. De vrouw is gevallen en gewond geraakt aan haar gezicht. Zij moest zich hiervoor in het ziekenhuis laten behandelen. De Heerhugowaarder in de voorste auto klaagde over nekklachten.

-Heerhugowaard, 5 mei 2002.
Omstreeks 03.00 uur is een 21-jarige man uit Heerhugowaard op de Jan Glijnisweg met zijn auto van de weg in de berm geraakt. De bestuurder liep letsel op, waarvoor hij zich moest laten behandelen in het MCA. Ademanalyse wees uit dat hij flink gedronken had. Hij blies 700 ug/l, dat is meer dan 3 keer te veel. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Snelheidscontrole
West Grafdijk, 4 mei 2002.
Tussen 15.45 en 17.00 uur is gecontroleerd op de Provinciale Weg, waar 100 km per uur maximaal is toegestaan. Er passeerden 670 voertuigen, waarvan er 24 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 131 km per uur.

Aanhoudingen na vernieling
Alkmaar, 4 mei 2002.
Omstreeks 20.00 uur kwam bij de politie de melding van vernieling van diverse winkelruiten op het Geert Groteplein. Getuigen hadden gezien dat een aantal Marokkaanse jongeren de ruiten had ingegooid en kon de politie wijzen op de richting waarin de groep was gelopen. Even later werden twee personen aangehouden die voldeden aan het signalement. Een 15-jarige en een 17-jarige jongen, beiden afkomstig uit Amsterdam. Geen onbekenden van de politie. De politie van Amsterdam was op zoek naar hen. De jongens zijn ingesloten in het bureau in Alkmaar.

Beroving bij pinautomaat
Alkmaar, 4 mei 2002.
Een 27-jarige vrouw uit Alkmaar is omstreeks 21.00 uur op de Frederik Hendriklaan overvallen bij een pinautomaat. Onder bedreiging van en mes werd de hoogzwangere vrouw, die net gepind had, gedwongen opnieuw 1000,-- te pinnen. De man ging er met het geld vandoor. Het signalement van de overvaller is: man van ca. 28 jaar en 1.75 m. lang, lichtgetinte huidskleur en kort zwart haar. Hij droeg een witte jas met blauwe accenten. De man sprak Nederlands met een accent.

Gewapende overval tankstation
Alkmaar, 4 mei 2002.
Om ongeveer 21.00 uur is een 20-jarige Alkmaarder en medewerker van een tankstation op de Vondelstraat overvallen. Op het moment van de overval was de medewerker alleen in de zaak. De overvaller bedreigde hem met een vuurwapen en eiste geld. De doodsbange medewerker gaf hem de inhoud van de kassa. Vervolgens is dader verdwenen. De politie heeft onmiddellijk de weide omgeving afgezocht, maar nog geen verdachte kunnen aanhouden. Het signalement van de overvaller luidt: Een man van ongeveer 25-30 jaar, licht getinte huidskleur en 1.95 lang. Hij heeft mager postuur en een onverzorgd uiterlijk. Hij droeg een witte jas van gladde stof. De politie verzoekt mensen, die iets gezien hebben of mogelijk andere informatie kunnen verstrekken die verband kan houden met de overval, zich te melden door middel van telefoonnummer 0900-8844.

Belediging van de politie
Alkmaar, 4 mei 2002.
Een 17-jarige jongen uit Alkmaar is aangehouden vanwege belediging van de politie. De man hinderde de politieman bij zijn werk, toen hij met zijn speurhond zocht naar de dader van een gewapende overval op een tankstation. Toen de politieman hem verzocht daarmee op te houden schold hij hem uit. De man is ingesloten in het bureau van politie in Alkmaar.

button: naar top van deze pagina

NOORDKOP

Man met 'bolletje' aangehouden
Den Helder, 3 mei 2002.
Om 17.30 uur is op de Marktstraat een 43-jarige inwoner van Den Helder aangehouden, die in het bezit was van een bolletje met harddrugs. Eerder had de politie gezien dat de man 'iets' kocht op de Eendrachtstraat. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en heeft een proces-verbaal gekregen.

Snelheidcontrole

-Den Helder, 3 mei 2002.
Tussen 10.00 en 14.30 uur is op de Rijksweg gecontroleerd op snelheid. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km per uur. 2670 Voertuigen passeerden de controle. Hiervan waren er 77 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 111 km per uur.

-Den Oever, 4 mei 2002.
Op de Rijksweg, waar 80 km per uur max. is toegestaan, is tussen 16.00 en 17.30 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 680 passanten reden er 42 te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 125 km per uur.

Bromfietsers gewond bij aanrijding
Callantsoog, 3 mei 2002.
Op de Zuidschinkeldijk zijn twee bromfietser met elkaar in botding gekomen. De bromfietsen werden bestuurd door een jongen en een 16-jarig meisje, beiden afkomstig uit Schagen. De oorzaak is vooralsnog onduidelijk. Beide klaagden over hoofd- en nekletsel en zijn naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Auto 'verplaatst'
Den Burg, 4 mei 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Markgrave een Volvo gestolen, terwijl deze afgesloten geparkeerd stond. Terwijl de eigenaar hiervan aangifte deed, kwam bij de politie het bericht dat elders in Den Burg een auto was aantroffen, die aan het signalement voldeed. Onderzoek wees uit dat het om dezelfde auto ging.

Auto gestolen
Den Helder, 4 mei 2002.
Een 37-jarige man uit Den Helder heeft aangifte gedaan van diefstal van een blauwe bestelbus, een Ford Transit 120 D. De auto stond geparkeerd op de Gravenstraat. En is weggehaald tussen vrijdag 19.00 en zaterdag 15.30 uur. De auto heeft het kenteken VT-GT-45 en voorzien van witte stickers met "BJ".

Meisje gebeten door hond
Een 4-jarig meisje uit Vught, dat op bezoek was in Callantsoog is door een hond in haar oor gebeten. De hond was aan de aandacht ontsnapt van een 12-jarige jongen uit Callantsoog. Het meisje moest voor behandeling van haar verwonding naar het MCA in Alkmaar. Zowel de 12-jarige als zijn moeder zijn zeer aangeslagen door het voorval.

Aanrijding met letsel
Hippolytushoef, 3 mei 2002.
Een 21-jarige bestuurder uit Den Helder reed over de Elft en wilde linksaf slaan. Hij zag de auto van een 27-jarige man uit Hippolytushoef, die in tegenovergestelde richting reed, over het hoofd. De beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De man uit Den Helder klaagde over een pijnlijk sleutelbeen.

Diefstal uit school
Den Helder, 4 mei 2002.
Omstreeks 20.30 uur is ingebroken in een school aan de Drooghe Bol. Men is binnen gekomen door een raam te forceren. Diverse computers werden meegenomen.

Diefstal uit woning

-Kleine Sluis, 5 mei 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag tussen 20.30 en 03.00 uur is ingebroken in een woning aan Spoorsingel. Bij thuiskomst ontdekten de bewoners dat de voordeur openstond. Binnengekomen zagen zij kasten en laden openstaan. Een fotocamera, pasjes en geld wordt vermist. Nog onbekend is hoe de dader is binnengekomen.

-Ook in een woning op de Nieuweweg werd ingebroken. Dit moet gebeurd zijn tussen 02.00 en 07.45 uur. De bewoonster ontdekte de inbraak toen zij 's morgens opstond. De gehele woonkamer was doorzocht en diverse spullen waren weggenomen, zoals sieraden, waardepapieren, bankpassen, een mobiele telefoon en een fiets. Ook de auto, een donkerblauwe Citroen Xantia, met het kenteken HD-GZ-15, werd gestolen. De dader kon binnenkomen door een niet afgesloten deur. De politie stelt een onderzoek naar de inbraken.

Brandstichting
Warmenhuizen, 5 mei 2002.
In twee schuren van woningen aan de Schelphoek Zuid is omstreeks 03.00 uur brand gesticht. Een van de bewoners was wakker geworden en zag dat er rook kwam uit zijn schuur. Toen hij de zaak probeerde te blussen zag hij dat ook zijn buurmans schuur vol rook stond. De gewaarschuwde brandweer heeft het karwei afgemaakt. Hoewel de oorzaak brandstichting moet zijn, kon de brandweer nog niet zeggen hoe het is gebeurd.

button: naar top van deze pagina

WESTFRIESLAND

Snorfietser onder invloed
Enkhuizen, 3 mei 2002.
Een 57-jarige man uit Enkhuizen is aangehouden, omdat hij met zijn snorfiets slingerend over de Noorderweg reed. De blaasapparatuur gaf 320 ug/l aan. Dat is 1,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol. De man kreeg een boete en een rijverbod van twee uur.

Mishandeling
Spanbroek, 3 mei 2002.
Een 16-jarige jongen uit Hoogwoud heeft aangifte gedaan van mishandeling op de Pastoor Meriusstraat op 1 mei omstreeks 19.30 uur. Hij had een afspraak op het schoolplein met een meisje. Toen hij daar aankwam werd hij aangesproken een groep jongeren, die zijn telefoon wilde zien. Toen het slachtoffer, zijn afhandig gemaakte, telefoon wilde terugpakken, ontstond er een vechtpartij. Hij werd geschopt en geslagen en van zijn portemonnee beroofd. Ook zijn bromfiets werd vernield. De politie stelt een onderzoek in.

Hoorn, 4 mei 2002.
Een 25-jarige man uit Hoorn is aangehouden omdat hij het personeel van de EHBO in het Sint Jans Gasthuis lastig viel. De man wilde aan zijn bebloede hand behandeld worden en niet op zijn beurt wachten. Hij schold en bedreigde de verpleegkundigen met de dood. Het personeel waarschuwde de bewakingsdienst. Toen deze, een 32-jarige man uit Hoorn, hem wilde aanspreken op zijn gedrag, werd hij op een vuistslag getrakteerd. De politie heeft de man meegenomen en voor verhoor ingesloten in het politiebureau.

Ongeval met letsel

-Hoogkarsepel, 4 mei 2002.
Omstreeks 13.00 uur is en betelbus die vanaf Drechterlandseweg linksaf de Sluisweg in wilde rijden, in botsing gekomen met een uit tegenovergestelde richting komende personenauto. De bestelbus werd bestuurd door een 24-jarige man uit Ursem en in de personenauto reed een 28-jarige man uit Grootebroek.
Het is op Drechterlandseweg t.h.v. de Sluisweg verboden om linksaf te slaan. De bestuurder van de bestelbus heeft dit niet opgemerkt, maar is, nadat het verkeerslicht voor hem op groen ging, links afgeslagen. Hij kwam vervolgens in botsing met de tegenligger, die ook groen licht had. De 24-jarige Ursemmer is met een beenletsel naar het Sint-Jansgasthuis in Hoorn vervoerd. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.
Een toevallig passerende politieman, die onderweg was naar zijn werk in Amsterdam heeft assistentie verleend bij het regelen van het verkeer.

-Wognum, 4 mei 2002.
Op de A7 heeft om 14.30 uur een ongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Een 45-jarige vrouw uit Enkhuizen reed op de linkerbaan komende vanuit de richting Amsterdam, toen een 19-jarige man uit Wognum vanuit een inrit de A7 opreed. De laatste heeft vermoedelijk zijn auto moeten corrigeren, nadat hij op de oprit de berm geraakt had. Hij slingerde daarbij hevig en raakte de auto van de vrouw. Deze sloeg meermalen over de kop en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De vrouw, die aanspreekbaar was, is door omstanders uit de auto getild en naar het ziekenhuis in Hoorn vervoerd.

Met teveel drank op achter het stuur

-Hoorn, 5 mei 2002.
Op de Venneweg is om 01.30 uur een 24-jarige bestuurder uit Avenhorn voor de tweede keer in korte tijd aangehouden vanwege het rijden met drank op. De man blies 339 ug/l., dat is 1,5 keer de max. toegestane hoeveelheid. In maart was hij ook voor dit feit aangehouden. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

-Medemblik, 5 mei 2002.
Om 03.30 uur is op de Hoogesteeg een 38-jarige man uit Medemblik aangehouden. Hij blies 505 ug/l, dat is 2,5 keer te veel. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 5 uur.

-Oosterblokker, 5 mei 2002.
Op de Oosterblokker is een 20-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij had teveel gedronken, hij blies 280 ug/l, dat is ruim teveel. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 1 uur.

-Hoorn, 5 mei 2002.
Een 34-jarige vrouw uit Abbekerk is aangehouden omdat zij omstreeks 05.00 uur met teveel drank op opzettelijk tegen een geparkeerde auto op de Houtzaagmolen is gereden. Nog onduidelijk is hoeveel de vrouw gedronken had. Redenen in relationele sfeer lagen hieraan ten grondslag.

button: naar top van deze pagina