Politie Midden- en West Brabant

Persberichten week 18

Datum: 5/5/2002
Auteur: Diversen

Politieteams Werkendam / Woudrichem - Aalburg

Datum: woensdag 1 mei 2002
Bestuurder personenauto onder invloed reed zonder verlichting op de A-27
De politie heeft op 1 mei j.l. omstreeks 01.00 uur op de A-27 onder de gemeente Hank een 38-jarige bestuurder van een personenauto, welke zonder verlichting reed, van de weg gehaald, omdat de man teveel alcohol genuttigd had. De uitslag van de adamanalyse bedroeg 395 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Datum: donderdag 2 mei 2002
Winkeldievegge aangehouden in Werkendam
Een 24-jarige inwoonster uit Werkendam is op 1 mei j.l. omstreeks 17.00 uur aangehouden en overgedragen aan de politie, nadat de vrouw uit een winkel aan de Hoogstraat in Werkendam een kledingstuk had ontvreemd, dat zij in de paskamer in een tas had verstopt. Dit werd echter ontdekt, waarna zij buiten de winkel is aangehouden. De vrouw bleek ook nog een kledingstuk van een andere winkel bij zich te hebben. In totaal had de vrouw voor 165 euro ontvreemd. De vrouw heeft bekend. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Datum: vrijdag 3 mei 2002
Inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Oude Kerkstraat te Dussen. Via een raam aan de achterzijde kon men in het pand komen. Er is nog niet bekend of er iets vermist wordt.

Inbraak in zwembad
Afgelopen nacht werd ingebroken in zwembad "Veldzicht" aan het Lange Pad te Genderen. Door op grove wijze een hek te forceren en een buiten- en binnendeur
kon men in het pand komen. Ontvreemd werd enkel een klein geldbedrag.

Datum: weekend 4 en 5 mei 02
Vernielingen te Werkendam
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden er diverse vernielingen gepleegd te Werkendam. Aan de Aalscholverstraat werd een beeld in de voortuin vernield, in de Graaff werd een buitenspiegel van een aldaar geparkeerde auto vernield en aan de Wederik werd een stenen kruik in de voortuin vernield.

Baldadigheden te Veen
Op zaterdagochtend omstreeks 01.30 uur werden er verschillende baldadigheden/vernielingen gepleegd te Veen.
Aan de Grotestraat werd een ruit van een woning door onbekenden ingegooid met een bierflesje. Aan de Bagijnhof werd een coniferenhaag bij een woning in brand gestoken. De brandweer heeft dit brandje geblust. Tevens werd er in deze straat ook nog een autoband in brand gestoken. Ook hiervan zijn de daders onbekend.

Onder invloed
Werd in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 mei op de Rijksweg A27 te Nieuwendijk een 18 jarige automobilist uit Werkendam aangehouden die teveel had gedronken. Na een ademanalyse op het bureau bleek hij een te hoog alcoholgehalte te hebben (390 ug/l). Met een dagvaarding, om zich voor de rechter te verantwoorden, en een rijverbod kon de bestuurder weer vertrekken.

Team Dongen

Datum: woensdag 1 mei 2002
Bestuurder onder invloed
Zondagavond 30 april 2002 is in Dongen aan de Sint Josephstraat een 33-jarige besuurder van een personenauto uit Made geverbaliseerd ter zake het rijden onder invloed van alcoholische drank. De verdachte is een politietransactie aangeboden.

Verdachte aangehouden terzake verboden wapenbezit Omstreeks het mindernachtelijk uur is in Dongen een 34 jarige Oosterhouter aangehouden terzake het onbevoegd in bezit hebben van een vuurwapen. Hij had het wapen in geladen toestand in zijn jaszak zitten. Bij fouillering bleek dat hij eveneens een kleine hoeveelheid drugs voorhanden had. Hij is ingesloten.

Datum: weekend 4 en 5 mei 02
Alcoholcontrole
In Dongen werd van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden. In totaal hebben 160 bestuurders een blaasproef afgelegd. 1 bestuurder,
De 34-jarige J.S. uit Dongen, bleek teveel alcohol gedronken te hebben.
Hij werd aangehouden en bleek, na controle, een alcoholgehalte van 490 ug/l.
te hebben. Hiervoor kreeg hij een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur.

Team Geertruidenberg/Drimmelen

Datum: 01 mei 2002-05-01
Aanrijding met letsel
Op dinsdag 30 april omstreeks 17.00 uur, raakte op de Kanaalweg-Oost te Geertruidenberg, een bestuurder van een motorfiets de controle over zijn voertuig kwijt en kwam daarbij ten val. De 49 jarige inwoner uit Geertruidenberg werd met een dubbele onderbeenbreuk opgenomen in het ziekenhuis.

Alcoholcontrole Made
De politie heeft op dinsdagavond vanaf 19.00 uur in en rond Made een aantal alcoholcontroles gehouden. In totaal werden er 128 bestuurders gecontroleerd, waarvan niemand zijn voertuig hoefde te laten staan. Er werden wel drie bekeu- ringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en één voor het vervoeren van een kind op schoot voor in de auto.

Datum: 03 mei 2002.
Bromfietscontrole:
Op donderdag 02 mei 2002 werd tussen 16.00 en 20.00 uur op diverse straten te Made een bromfietscontrole gehouden waarbij het opviel dat het niet echt druk was met bromfietsen. Echter viel het op dat de bestuurders van de gecontroleerde bromfietsen bijna allemaal in overtreding waren. Er werd 4 maal bekeurd voor het niet dragen van een helm en 4 maal bekeurd omdat de bromfiets was opgevoerd.

Autogordelcontrole:
Op donderdag 02 mei 2002 werd tussen 10.00 en 11.00 uur op de Breetweerlaan te Raamsdonksveer een controle gehouden op het dragen van de autogordel. Tijdens deze controle werd 4 maal bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Onverzekerde auto:
Op donderdag 02 mei 2002 werd op de Essenboom te Raamsdonksveer een man gecontroleerd welke in zijn auto zat. Bij controle bleek dat de auto niet verzekerd was en dat er voor de bestuurder/eigenaar nog een niet betaalde boete openstond.
De auto werd inbeslaggenomen en de aangetroffen man werd aangehouden en ingesloten omdat hij de openstaande boete niet kon en wilde betalen.

Datum: zaterdag 4 en zondag 5 mei
Diefstal personenauto
Vanaf de Pinksterbloemstraat is vrijdag op zaterdagnacht een grijze Opel Corsa, kenteken NN-RP-62 gestolen.

Diefstal kentekenplaten
Op de Mozartlaan zijn zondag de kentekenplaten van een geparkeerd staande auto gestolen (NN-PV-83)

Aanhouding verdachten na inbraak in woning
zaterdagmorgen omstreeks 04:00 uur zijn een 31-jarige inwoner uit Geertruidenberg en een 40-jarige inwoner uit Raamsdonksveer aangehouden nadat zij in een woning aan de Markt te Geertruidenberg hadden ingebroken.
Korte tijd later bleek de 33 jarige broer van de 31 jarige inwoner uit Geertruidenberg ook bij de inbraak betrokken te zijn geweest. Ook hij werd in zijn woning te Geertruidenberg aangehouden. Alle drie de verdachten zijn ingesloten.

Team Gilze en Rijen

Datum: woensdag 1 mei 2002
Fietsendieven in Rijen op heterdaad aangehouden Op 30 april j.l. omstreeks 22.50 uur heeft de politie een 34-jarige man inwoner uit Rijen en een 32-jarige inwoneer uit Maastricht op heterdaad aangehouden terwijl de mannen bezig waren het slot van een fiets aan de Hoofdstraat te Rijen met een steen kapot te slaan. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. Kort voor de aanhouding was het de politie al opgevallen, dat zij een bijzondere belangstelling hadden voor in de Hoofdstraat gestalde fietsen.

Datum: donderdag 2 mei 2002
Eenzijdig verkeersongeval met gewonde
Een 45-jarige automobiliste uit Tilburg reed op donderdagmorgen omstreeks 08.15 uur, met haar auto, over de Tilburgsebaan onder Gilze, komende vanuit de richting Tilburg. Zij moest afremmen voor stilstaand verkeer voor haar. Hierbij raakte ze de controle over haar auto kwijt, raakte in een slip en reed vervolgens tegen een boom aan. Deze bestuurster had lichte verwondingen aan haar hoofd en is, voor controle, naar het ziekenhuis overgebracht. De auto werd geheel vernield, de boom was licht beschadigd.

Diefstal met geweld op de Langebergseweg bij startbaan Gilze Op 1 mei j.l. tussen 15.30 en 16.30 uur zijn op de Langenbergseweg te Gilze twee fietsers beroofd van hun portemonnee onder bedreiging met een vuurwapen. De slachtoffers zijn een 51-jarige en een 73-jarige man, beiden inwoners uit Gilze. In beide gevallen werd de fietser tot stoppen gemaand, waarna de fietser gedwongen werd om zijn portemonnee af te geven. Het 51-jarige slachtoffer wilde zijn portemonnee niet afgeven, waarop hij met de dood werd bedreigd. Zijn portemonnee werd door een van de daders uit zijn achterzak ontvreemd en vervolgens werd hij hard tegen zijn hoofd geslagen. De man kwam ten val en raakte korte tijd bewusteloos. Het 73-jarige slachtoffer werd eveneens met een vuurwapen bedreigd en ging ervan uit, dat men het vuurwapen zou gebruiken. Doordat het vuurwapen op het slachtoffer gericht was, voelde deze zich dermate bedreigd dat hij zijn portemonnee afgaf. In beide gevallen was de buit een gering geldbedrag.

De politie vraagt getuigen van dit misdrijf contact op te nemen met de plaatselijke politie.
Als daders van deze overvallen wordt gesproken over 2 afrikaans uitziende mannen.
Als mogelijk vervoermiddel, dat bij hen in de omgeving is gezien, wordt genoemd een grijze personenauto.

Datum: weekend 4 en 5 mei 02
Opgeven van valse naam
Op 4 mei omstreeks 00.30 uur werd door de politie een automobilist gecontroleerd. Zijn voertuig bleek nl niet meer APK gekeurd te zijn. De bestuurder bleek geen rijbewijs bij zich te hebben te hebben. Na het opgeven van zijn naam vertrouwde de politie het eea niet. De man werd aangehouden voor nader onderzoek naar zijn identiteit. Later bleek de man een valse naam opgegeven te hebben aan de politie omdat aan hem geen geldig rijbewijs was afgegeven. Het voertuig werd, voorlopig, door de politie inbeslaggenomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt ter zake de APK, het rijden zonder geldig rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Het betrof hier de 19-jarige S.H. uit Dordrecht.

Snelheidscontrole
Op vrijdag 3 mei werd gedurende 2 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Bredestraat te Rijen. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Er waren 37 overtreders welke een proces-verbaal kregen. De hoogst gemeten snelheid was 145 km/u.

1 bestuurder kreeg meerdere verbalen. Het betrof de 35-jarige C.K. uit Oude Sluis. Hij reed te hard, zijn auto was niet meer APK gekeurd en deze bleek ook niet meer verzekerd te zijn. Bij controle bleek de man ook nog eens teveel alcohol gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en op het bureau bleek hij een alcoholgehalte van 370 ug/l. te hebben, waarvoor hij een dagvaarding en een rijverbod van 3 uur kreeg.

Onder invloed tegen een boom
In de nacht van zaterdag op zondag 4/5 mei vond op de Brug Krollaan te Gilze een ongeval plaats. Een 19 jarige inwoner van deze plaats was met zijn auto tegen een boom gebotst. De bestuurder verkeerde onder invloed en werd aangehouden. Op het bureau werd na een ademanalyse een te hoog alcoholgehalte geconstateerd (640 ug/l). De bestuurder zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie team Loon op Zand
Datum : woensdag 1 mei 2002
Bromfietser door oplettendheid ten val
Op 30 april rond 19.00 uur lette een 17-jarige bromfietser uit Dongen aan de Europalaan in Kaatsheuvel even niet op en kwam daardoor in de bocht in de problemen, toen hij in de omgeving van de skatebaan iets te lang keek naar iemand die zwaaide. Hij kwam in aanraking met de stoeprand en kwam, samen met de duopassagier, in de bosjes terecht. Doordat de bestuurder het stuur in zijn buik kreeg, is hij voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Op dit moment is nog niet bekend of de bestuurder moet worden opgenomen. De duopassagier bleef ongedeerd.

Pick-up met aanhangwagen geschaard en van de weg geraakt Op 29 april j.l. omstreeks 16.45 uur kreeg de 26-jarige bestuurder van een pick-up met gekoppelde autoambulance rijdende op de A-261 richting Tilburg de combinatie niet meer onder controle, toen deze begon te slingeren. De combinatie is gaan scharen, waarna de pick-up over de kop is geslagen en de autoambulance is losgerukt. Hierbij is de losbreek- reminrichting aangeslagen. Het geheel kwam vervolgens in de berm terecht. Bestuurder en passagier kwamen met de schrik vrij. De GGD is ter plaatse geweest.

Datum : donderdag 2 mei 2002
Amokmaker aangehouden en ingesloten
Op 2 mei j.l. is een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, door de politie twee maal aangehouden en ingesloten terzake diefstal en het plegen van vernielingen in Kaatsheuvel. Het betrof het vernielen van de ruit van een woning in Kaatsheuvel, waarna de man is aangehouden en na verhoor, heengezonden en vervolgens het vernielen van de ruit van de toegangsdeur van een apotheek in Kaatsheuvel en de diefstal van snoepgoed uit die apotheek, waarop de man opnieuw is aangehouden en deze keer is ingesloten. Hij zal vandaag, 2 mei, worden verhoord. De politie stelt een nader onderzoek in. De man had in korte tijd veel medicijnen geslikt.

Fiets gestolen uit open garage in Loon op Zand
In de week van 20 tot 24 april j.l. is uit een open garage aan het Oranjeplein in Loon op Zand een ATBfiets ontvreemd. Het feit werd werd in de namiddag gepleegd.

Datum : weekend 4 en 5 mei 02
Inbraak woning
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd, tijdens afwezigheid van de bewoners, ingebroken in hun woning aan de Gasthuisstraat te Kaatsheuvel. Men kwam in de woning door een ruit te verwijderen uit de achterdeur. De gehele woning werd doorzocht. Ontvreemd werden een midi-audioset en een videorecorder.

Datum : zondag 5 mei 2002
Inbraak woning
Op 4 mei werd er op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Roestelbergseweg. Via verbreken voordeur binnengekomen. Ontvreemd: GSM en enkele kunstvoorwerpen.

Team Oosterhout
Datum: 1 mei 2002
Autoraces op Weststad
Op dinsdagavond 30 april werden op het industriegebied Weststad een tweetal bestuurders staande gehouden die aanstalten maakten om te gaan racen. Zij werden gewaarschuwd. In de loop van de avond werden nog eens 30 kentekens genoteerd van mogelijke kandidaten.

Datum: 02 mei 2002
Diefstal telefoon op de Heuvel te Oosterhout
Een 58 jarige inwoner uit Oosterhout liep woensdagmiddag 1 mei, omstreeks 14.45 uur, op de Heuvel met zijn GSM in de hand. Op dat moment verschijnen er plotseling twee jongens op een donkerkleurige bromfiets en wordt de telefoon uit zijn hand getrokken. De daders vluchten hierna op hun bromfiets via de Slotlaan richting Ridderstraat.

Datum: vrijdag 3 mei 2002
Inbraak in bedrijf
Op zondag 28 april 2002 omstreeks 20.45 uur is er ingebroken in een pand aan de Beneluxweg 45 te Oosterhout. De daders verschaften zich de toegang tot het pand door een ruit aan de voorzijde in te slaan. Hierna heeft men de gehele kinderkledingcollectie voor de winter van 2002 weggenomen. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie.

Aanhouding 3 verdachten voor auto-inbraak
Op donderdagavond zijn door de politie op de Ridderstraat te Oosterhout drie 17 jarige jongens uit Oosterhout aangehouden die verdacht werden van een iinbraak in een personenauto op de Slotjeslaan te Oosterhout. De politie heeft de jongens verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Tijdens hun aanhouding gaven alle drie de jongens een valse naam op waarvoor zij tevens proces-verbaal krijgen. Bij een van de verdachte werden tevens goederen aangetroffen die afkomstig waren bij eerdere gepleegde diefstal uit een school en een sportcentrum in Oosterhout. Deze verdachte werd in verzekering gesteld en is inmiddels in vrijheid gesteld.

Brand in woning
Afgelopen nacht is er brand geweest in een woning aan de Eikenlaan te Oosterhout. Terwijl de bewoners lagen te slapen werden zij wakker van een rooklucht. Op de bovenverdieping bleek de wasdroger in de brand te staan.
De brandweer kwam ter plaatse die de brand bluste. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in de wasdroger.

Datum: zaterdag 4 en zondag 5 mei 02
Poging inbraak bedrijf
Vrijdagmiddag heeft men gepoogd bij een bedrijf aan de Arendstraat in Oosterhout in te breken. Met een straatklinker heeft men geprobeerd een ruit in te slaan, wat niet lukte.

Rijden onder invloed
Een 45-jarige inwoner uit Oosterhout is vrijdagavond op de Hoofseweg aangehouden, nadat bleek dat hij onder invloed van alcohol zijn voertuig bestuurde. De man was betrokken bij een aanrijding en blies aan het bureau 560 U/gl. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zal zich ter zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Poging inbraak school en kinderopvang
Vrijdagavond is bij de kinderopvang aan Paterserf een ruit vernield. Men mist geen goederen, waardoor het bij een poging is gebleven. Bij de school aan het Slotjesveld gebeurde vrijdag op zaterdagnacht hetzelfde. Ook hier vernielde men een ruit, maar mist men niets. Hennepkwekerij opgerold in het centrum van Oosterhout

Gisteren 4 mei 02 in de ochtenduren heeft het politieteam Oosterhout aan de Bakkerstraat midden in het centrum van de gemeente Oosterhout een hennepkwekerij met 2000 volwassen plantjes ontmanteld.

De kwekerij was opgezet in een bedrijfshal waarin voorheen een bouwbedrijf was gevestigd. Omwonenden hoorden omstreeks 00.30 uur een geluid alsof een alarm in werking was gesteld. Zij waarschuwden de politie. Die stelde vast dat de ventilator van het pand het brommende geluid produceerde en vast dreigde te lopen. Bij het binnentreden trof de politie 2000 bijna oogstrijpe hennepplaatjes aan. De elektriciteit werd illegaal bij de meterkast afgetapt. In samenwerking met de gemeente is deze professioneel opgezette kwekerij ontmanteld en opgeruimd.

Politie team Waalwijk

Datum : donderdag 2 mei 2002
Zakkenrollen in winkelcentrum De Els in Waalwijk Woensdagmiddag 1 mei j.l. werden 2 personen slachtoffer van zakkenrollerij in het winkelcentrum in Waalwijk. Van een 70-jarige inwoonster uit Waalwijk werd in een winkel in De Els de portemonnee uit de jaszak gestolen en van een 64-jarige vrouw, eveneens uit Waalwijk werd, terwijl zij in het winkelcentrum liep, de portemonnee uit haar schoudertas weggenomen.

Datum : vrijdag 3 mei 2002
Autoïnbraken in Waalwijk
Op diverse plaatsen heeft men tussen 29 april en heden in Waalwijk in tenminste 10 personenauto's ingebroken en daaruit goederen weggenomen. Door het inslaan van het zogeheten deltaruitje verkreeg men toegang tot de auto. Uit diverse auto's werd audio-apparatuur en werden muziekcd's ontvreemd. Er was één poging tot inbraak in een personenauto. Deze vond plaats op 1 mei j.l. in de Noordstraat te Waalwijk. Portier en portierslot werden bij deze poging beschadigd.

Datum : 5 mei 2002
Brand naast een woning
Op 5 mei omstreeks 04.00 uur zagen collega's hoge vlammen oplaaien tussen de woningen van de Potgieterstraat en de Vondelstraat te Walwijk. T.p. bleek naast een woning aan de Potgieterstraat een matras, fiets en nog wat andere spullen lagen opgestapeld. Collega's lukte het niet de brand te blussen. Brandweer heeft de zaak geblust. Bewoners wakker gemaakt en bleken eerder op de avond problemen waren met een electr.kachel en hadden deze buitengezet. Mogelijk dat dit de oorzaak is.

Dronken bestuurder
Een 21 jarige bewoner uit Waalwijk werd op 4 mei aangehouden nadat hij met zijn auto door het rode licht reed op de St. Antoniusstraat te Waalwijk. Hij bleek teveel alcoholhoudende drank te hebben genuttigd. Bleek na geblazen te hebben op 660 ug/l te zitten. Rijverbod gekregen van 7 uur + PV tz rijden door rood licht. Zal een dagvaardiging thuis krijgen.

Bestelautop in brand
Op 4 mei reed een 36 jarige bewoner uit Waspik met zijn bestelauto naar de garage voor zijn remmen. Op t Vaartje viel zijn remdruk weg en middels de handrem kon hij de auto tot stilstand brengen. Onder de motorkap kwam veel rook. Na controle bleek de motor te branden. De lading die hij bij zich had kon hij zelf eruit halen. De auto is aan de voorzijde geheel uitgebrand. Brandweer heeft alles geblust.

Dronken bestuurder
Op 5 mei werd op de Heistraat te Sprang-Capelle een 23 jarige bestuurder uit Waalwijk aangehouden nadat hij op de kruising Heistraat / Julianalaan / Loonsestraat met zijn auto uit de bocht gevlogen was, door het park van de Raadhuisstraat gereden en een boom en lichtmast uit de grond gereden. Kwam tot stilstand tegen een verkeersbord. Bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Na geblazen te hebben bleek hij 700 ug/l te hebben. Rijverbod van 8 uur.