Politie Gelderland-Midden

Breelaan 2a 6711 MR Ede
tel: 0900-8844
fax: 0318-688912

Persberichten Weekend

Behandelaar: Berntssen S.J.W.
Datum: 05-MEI-2002

Dagrapport van vrijdag 03-MEI-2002 07.00 uur tot zaterdag 04-MEI-2002 07.00 uur.

INBRAAK AUTO

Donderdagmiddag is er ingebroken in een personenauto welke geparkeerd stond aan de Dr. Hartogsweg te Ede. De ruit werd hierbij vernield. Uit de auto werden o.a het frontje van de radio ontvreemd.

INBRAAK WONING

Donderdag overdag is er ingebroken in een woning gevestigd aan de Evertsenstraat te Ede. De voordeur van de woning werd hierbij opengebroken. Uit de woning zijn o.a bankpasjes, een mobiele telefoon en een fotocamera ontvreemd. Ook is er tussen de zelfde tijdstippen ingebroken in een andere woning aan de Evertsenstraat te Ede. Ook daar is de voordeur opengebroken. Uit die woning zijn sieraden ontvreemd.

INBRAAK BEDRIJF

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in het geondheidscentrum gevestigd aan de Bellestein te Ede. Aldaar werd een ruit vernield en is een flatscreen ontvreemd.

SNELHEIDSCONTROLES

Vrijdagochtend heeft op de Proosdijerveldweg te Ede binnen de bebouwde kom een snelheidscontrole plaatsgevonden. In totaal zijn er 210 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 25 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/h. Vrijdagochtend heeft op de Hoofdweg te Ederveen, binnen de bebouwde kom, een snelheidscontrole plaatsgevonden. In totaal werden 260 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 2 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/h.

DIEFSTAL PERSONENAUTO

In de nacht van donderdag op vrijdag is een afgesloten personenauto, een witte Opel Kadett, weggenomen vanaf een parkeerplaats gevestigd aan de Luynhorst te Ede.

POGING INBRAAK BEDRIJF

Vrijdag is er getracht in te breken in een cafe gevestigd aan de de Parkweg te Ede. De dader(s) hebben getracht de buitendeur open te breken.

SNELHEIDSCONTROLE

Op de Edeseweg te Wekerom, buiten de bebouwde kom, heeft vrijdagochtend en -middag een snelheidscontrole plaatsgevonden. In totaal werden 1370 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 63 in overtreding waren.

INBRAAK WONING

Vrijdag overdag is er ingebroken in en woning gevestigd aan de Nieuwe Maanderbuurtweg te Ede. Vermoedelijk is de voordeur opengeflippert. Uit de woning werd o.a een DVD-speler ontvreemd.

INBRAAK WONINGEN

Vrijdag zijn op aanwijzing van getuigen door de politie op de Doornlaan te Ede een 12 en een 22-jarige Edenaren aangehouden terzake het plegen van meerdere woninginbraken gepleegd aan de Kamperfoulielaan te Ede. Beide verdachten zijn naar verhoor heengezonden. Tegen hun wordt proces-verbaal opgemaakt.

SNELHEIDSCONTROLES

Vrijdag heeft een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Delenseweg te Hoenderloo. In totaal werden 2160 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 74 in overtreding waren.

INBRAAK WONING

In de nacht van vrijdag op zatersdag werd er ingebroken in een woning gevestigd aan de Otterloseweg te Ede. Toen de bewoner wakker werd en de inbreker overliep is de inbreker er als een haas vandoor gegaan.

RIJDEN O NDER INVLOED VAN ALCOHOL

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 26 jarige Edenaar op de Apeldoornseweg te Ede aangehouden terzake het rijden onder invloed van alcohol. De man werd tijdens een verkeerscontrole gecontroleerd. Uit onderzoek bleek dat het promilage van de man tussen de 0.65 en 0.80 promile bedroeg. De man is na verhoor met een transactie en een rijverbod heengezonden.

Dagrapport van zaterdag 04-MEI-2002 07.00 uur t/m zondag 05-MEI-2002 07.00 uur.

INBRAAK BEDRIJF

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken bij een bedrijf gevestigd aan de Bellestein te Ede. Men was via een hek binnengeklommen en o.a. een barbecue en papierversnipperaars weggenomen.

VERNIELING AUTO

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben nog onbekende daders een auto vernield welke geparkeerd stond aan de Merellaan te Ede. Vermoedelijk zijn de nog onbekende daders over de auto heengelopen.

DIEFSTAL VOORVORK

Zaterdag is op de Markt te Ede een voorvork van een fiets weggenomen.

INBRAAK AUTO

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een auto, welke geparkeerd stond aan de Holleweg 45 te Ede. De achterruit van de auto werd vernield. Uit de auto is o.a. electrisch gereedschap weggenomen.

DIEFSTAL AUTO

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een afgesloten personenauto van het merk Opel type Kadett ontvreemd vanaf de Witte de Withstraat te Ede.

SNELHEIDSCONTROLE

Zaterdagochtend heeft een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Rijksweg N224, buiten de bebouwde kom, in totaal werden 3860 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 91 in overtreding waren.

DIEFSTAL BROMFIETS

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een afgesloten bromfiets, welke op de Groevenbeek te Ede stond, weggenomen. Het betreft een matblauwe Hyosung Rush RS Classic.

DIEFSTAL FIETS

Op zaterdag is een afgesloten groene damesfiets van het merk Altra ontvreemd vanaf het Zuisplein te Ede.

INBRAAK WONING

Zaterdagavond is er ingebroken in een woning gevestigd aan de Apeldoornseweg te Ede. Een deur van de woning is opengebroken. Toen de bewoners thuiskwamen hebben zij vier personen overlopen. Deze zijn in een grijze Volkswagen Golf gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen die zaterdagavond een grijze Golf met Nederlands kenteken op de Apeldoornseweg te Ede hebben zien rijden.

VERNIELING RUIT

In de nacht van zaterdag op zondag is een ruit van een winkel gevestigd aan het Rozenplein te Ede ingegooid met een baksteen. Daders zijn nog onbekend.

INBRAAK AUTO

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een personenauto, welke geparkeerd stond aan de Bospoort te Ede. Van de auto zijn meerdere ruiten ingeslagen. Uit de auto is o.a. fotoapparatuur weggenomen.