Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 5-05-2002 Mediaberichten 5 mei (10.30 uur)

BERGEN Aanhoudingen na diefstal brommobiel

BERGEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een oplettende burger de diefstal van een brommobiel voorkomen en meegewerkt aan de aanhouding van de twee verdachten.

Rond kwart voor een zag een 40-jarige Bergenaar dat onbekenden op de Pastoor Erphagenstraat, in de brommobiel van een buurtgenoot zaten. De man hield beide jongens aan en waarschuwde de politie. Het tweetal, 15 en 20 jaar oud en beide afkomstig uit Bergen, werd overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten. De brommobiel is terugbezorgd bij de eigenaar.

TEGELEN Snorfietser gewond bij verkeersongeval

TEGELEN Een 50-jarige man uit Steyl raakte vrijdagmiddag gewond bij een verkeersongeval op de Venloseweg.

Rond 15.00 uur sorteerde een 74-jarige Belfeldenaar met zijn auto voor op de Venloseweg om linksaf de Broeklaan in te slaan. Het verkeer op de tegemoetkomende rijbaan reed in file maar gaf de automobilist ruimte om af te slaan. De man zag tijdens het afslaan een snorfiets, die ook uit de tegenovergestelde richting kwam en over het fietspad reed, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 50-jarige snorfietser schoof over de motorkap en kwam ten val. Hij liep daarbij een snijwond op. Een toevallig passerende ambulance behandelde de man door de wond af te plakken en te voorzien van een hechtpleister.

ROERMOND Drugs in auto

ROERMOND In de nacht van vrijdag op zaterdag controleerde de politie een personenauto die op de Knevelsgraafstraat geparkeerd stond. In de auto zaten twee mannen, een 25-jarige en een 28-jarige man uit Roermond. Bij de 28-jarige trof de politie een op cocaïne lijkende substantie aan. In de auto werd een joint en een zakje met vermoedelijk marihuana aangetroffen. Beide mannen zijn aangehouden en proces verbaal is opgemaakt. Daarna zijn de mannen in vrijheid gesteld.