Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 5-05-2002 Mediaberichten 5 mei (14.30 uur)

MEIJEL Twee verkeersgewonden

MEIJEL Een 22-jarige Echtenaar en een 21-jarige man uit Meijel raakten zondagmorgen gewond bij een verkeersongeval. Rond 7 uur reed de Echtenaar met zijn auto over de Kalishoek. In een flauwe bocht reed hij rechtdoor en botste met zijn auto tegen een boom waarop hij tot stilstand kwam. Zowel de bestuurder als de 21-jarige bijrijder botsten met hun hoofd tegen de voorruit. Beide mannen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar ze ter observatie zijn opgenomen. Het rijbewijs van de Echtenaar is ingevorderd nadat bleek dat de man teveel alcohol genuttigd had.

WEERT Aanhouding na vernielingen aan autos

WEERT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 20-jarige Weertenaar aangehouden nadat ze er getuige van was dat de man vernielingen aan een auto pleegde. De man wordt via snelrecht berecht.

Rond half een zag de politie de man lopen over de Looimolenstraat. De patruille zag hoe de man rommelde aan geparkeerde autos. Bij hem aangekomen had de verdachte een ruitenwissser in zijn hand. De man werd aangehouden en voor de nacht ingesloten. Hij wordt ervan verdacht meerdere autos vernield te hebben. Zondagmorgen is hij na verhoor in vrijheid gesteld.

WEERT Aanhouding na vechtpartij

WEERT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 36-jarige Budelnaar aangehouden nadat hij een 28-jarige Weertenaar in zijn gezicht sloeg. De Weertenaar is met een hoofdwond door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij ter observatie is opgenomen. Tussen beide mannen blijkt gedurende de hele avond onenigheid te zijn geweest. De vechtpartij op de Oelemarkt was het resultaat hiervan. De Budelnaar is ingesloten in het politiebureau.

WEERT Winkeldief aangehouden en in verzekering gesteld

WEERT Zatermiddag heeft de politie een 38-jarige man uit Velsen-Noord aangehouden nadat hij uit een winkel aan de Dries een blikje bier van 39 eurocent had gestolen. Het winkelpersoneel hield de man in bedwang tot de komst van de politie. Nadat bleek dat de man vele winkeldiefstallen op zijn naam heeft staan is hij in verzekering gesteld. Maandag wordt hij voorgeleid voor justitie.

ROERMOND Aanhouding winkeldief

ROERMOND Zaterdagmiddag heeft de politie een 34-jarige Weertenaar aangehouden nadat de man werd verdacht van winkeldiefstal bij een winkel aan de Graaf Gerardstraat. Een politieagent zag in zijn vrije tijd dat de man zich opvallend gedroeg in de winkel. Hij waarschuwde het personeel en hield de man vervolgens aan toen deze naar buiten wilde lopen. Onder zijn kleding had hij kinderspeelgoed verstopt. De gewaarschuwde collegas van de agent namen de verdachte over en brachten hem naar het politiebureau. Bij de insluiting bleek dat de man meerdere goederen bij zich droeg die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Alle goederen zijn in beslaggenomen. De man is in verband met stelselmatig daderschap ingesloten.